08:53 uur 09-09-2021

Aqara gaat ondersteuning bieden voor Matter, een nieuwe standaard voor connectiviteit

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Aqara, een leverancier van smart home-producten, kondigt vandaag zijn inzet aan voor Matter, een nieuwe connectiviteitsstandaard voor IoT-apparaten. Het bedrijf is van plan om wereldwijde consumenten een verscheidenheid aan Matter-compatibele producten te bieden. Als eerste stap zal Aqara Matter integreren in zijn bestaande hubs – Aqara M1S en M2 – via een software-update (OTA). Dankzij de bijgewerkte Aqara M2- en M1S-hubs kunnen bepaalde nieuwe en bestaande Aqara-kinderapparaten compatibel worden met Matter*.

De eerste Matter-compatibele Aqara-kinderapparaten zullen de nieuwste sensoren, wandschakelaars en slimme stekkers omvatten. Integratie van Matter zal de huidige smart homes van Aqara niet verstoren, aangezien gebruikers van dezelfde functies en voordelen van Aqara’s bestaande Zigbee-apparaten zullen blijven profiteren.

Matter, voorheen bekend als Project CHIP (Connected Home over IP), is een nieuwe, open-source en veilige connectiviteitsstandaard voor IoT-apparaten. Aqara deelt de visie van Matter om een verbindende taal te hebben voor de IoT-industrie om de smart home-ervaringen van de consument te verbeteren. Het bedrijf maakt deel uit van de Matter-gemeenschap van meer dan 200 wereldwijde bedrijven met als gemeenschappelijk doel de interoperabiliteit tussen IoT-apparaten, merken en systemen te vergroten en de acceptatie van smart homes wereldwijd te stimuleren.

De OTA-update voor de Aqara M2- en M1S-hubs zal kort na de uitrol van Matter beschikbaar zijn. Volgens de Connectivity Standards Alliance (CSA) zullen het Matter-certificeringsprogramma en de eerste Matter-gecertificeerde apparaten naar verwachting in de eerste helft van 2022 verkrijgbaar zijn. Als onderdeel van de Matter Working Group heeft Aqara de nieuwste Matter-ontwikkelingen en -specificaties actief gevolgd om voor volgend jaar een naadloze lancering te garanderen.

* Bepaalde Aqara-producten zijn mogelijk niet compatibel met Matter vanwege het ontbreken van Matter-ondersteuning voor specifieke apparaattype(n).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediavragen:

Qianhua Li
media@aqara.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr