08:23 uur 05-05-2021

Lineage Logistics betreedt de Spaanse markt met de acquisities van Frigorificos de Navarra en een koelopslagfaciliteit van Frioastur

~Lineage blijft zijn leidende Europese aanwezigheid uitbreiden met de eerste uitstap van het bedrijf naar Spanje~

NOVI, Mich. – (BUSINESS WIRE) – Lineage Logistics, LLC (“Lineage” of het “Bedrijf”), ‘s werelds grootste en meest innovatieve leverancier van temperatuur gecontroleerde industriële REIT en logistieke oplossingen, heeft vandaag de overname aangekondigd van Frigorificos de Navarra (“Frinavarra”), een toonaangevende operator van gekoelde opslag- en opslagfaciliteiten met hoofdkantoor in Milagro, Spanje, en een koelopslagfaciliteit van Frioastur in Gijón, Spanje. De financiële details van de transacties zijn niet bekendgemaakt.

Frinavarra is een exploitant van gekoelde opslag en opslagfaciliteiten met het hoofdkantoor in Milagro (Navarra), Spanje. De diensten, opgericht in 1987, omvatten snelvriezen, temperen en opslag onder gewijzigde atmosfeer, naast andere belangrijke aanbiedingen voor klanten van voedingsmiddelen en dranken. Met een capaciteit van bijna 20 miljoen kubieke voet biedt Frinavarra’s sterk geautomatiseerde vriezerfaciliteit de mogelijkheid voor toekomstige uitbreiding, waarmee Lineage’s leidende wereldwijde netwerk van geautomatiseerde temperatuur gecontroleerde faciliteiten wordt versterkt.

Lineage Logistics Enters Spanish Market with the Acquisitions of Frigorificos de Navarra and Cold Storage Facility from Frioastur

~Lineage continues to expand its leading European presence with Company’s first foray into Spain~

NOVI, Mich.–(BUSINESS WIRE)– Lineage Logistics, LLC (“Lineage” or the “Company”), the world’s largest and most innovative temperature-controlled industrial REIT and logistics solutions provider, today announced its acquisition of Frigorificos de Navarra (“Frinavarra”), a leading operator of refrigerated warehousing and storage facilities headquartered in Milagro, Spain, and a cold storage warehouse facility from Frioastur located in Gijón, Spain. Financial terms of the transactions were not disclosed.

Frinavarra is an operator of refrigerated warehousing and storage facilities headquartered in Milagro (Navarra), Spain. Founded in 1987, its services include blast freezing, tempering, and modified atmosphere storage services, among other critical offerings for food and beverage customers. With nearly 20 million cubic feet of capacity, Frinavarra’s highly automated freezer facility comes with the opportunity for future expansion, furthering Lineage’s leading global network of automated temperature-controlled facilities.

Lineage’s acquisition of Frinavarra also involved an asset purchase from Frioastur, a cold storage warehouse located in Gijón, Spain. Originally built in 1963, the facility spans one million cubic feet of storage capacity and provides cold storage, handling, picking, transportation, and facilities services.

“Lineage’s entry into the Spanish cold storage market with our acquisitions of Frinavarra and Asturias marks another exciting milestone in our ongoing growth journey,” said Mike McClendon, Lineage’s President of International Operations & EVP of Network Optimization. “These new facilities expand our global offering in an important market for our customers and provide Lineage with future opportunities for continued expansion throughout Europe and beyond.”

With its entry into the Spanish market, Lineage owns and operates in 16 countries across North America, South America, Europe, Asia, Australia and New Zealand.

About Lineage Logistics

Lineage is the world’s largest and most innovative temperature-controlled industrial REIT and logistics solutions provider, its unrivaled real estate network, and its use of technology combine to promote food safety, increase distribution efficiency, advance sustainability, lessen environmental impact, and minimize supply chain waste. As a result, Lineage helps customers ranging from Fortune 500 companies to small family-owned businesses increase the efficiency and protect the integrity of their temperature-controlled supply chain. Lineage has grown its cubic feet by 60% annually since 2008 to 2.1 billion cubic feet, making it the largest global temperature-controlled industrial REIT. In recognition of the company’s leading innovations, Lineage was recognized as the No 1. Data Science company on Fast Company’s Annual list of The World’s Most Innovative Companies in 2019, in addition to ranking 23rd overall in an evaluation of thousands of companies worldwide. (www.lineagelogistics.com)

Contacts

Lineage Logistics
Megan Hendricksen

949.247.5172

mhendricksen@lineagelogistics.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr