01:49 uur 18-12-2020

Personalis maakt de lancering bekend van NEOPS™, een op neo-antigeen gebaseerd samengestelde biomarker voor immunotherapierespons voor kanker

MENLO PARK, Californië–(BUSINESS WIRE)– Personalis, Inc. (Nasdaq: PSNL), een vooraanstaand bedrijf op het gebied van genomica voor kanker heeft vandaag de introductie bekendgemaakt van haar bedrijfseigen Neoantigen Presentation Score (NEOPS). NEOPS combineert analyse vanuit de hypermoderne tumor-neo-antigeenvoorspellingstool van Personalis, SHERPA™, met mechanismen van immuunevasie om de respons op kankertherapie te voorspellen.

NEOPS combineert het tumorgenoom en immuungerelateerde analytica van het NeXT Platform™ van Personalis® om een nieuw samengestelde biomarker te maken die effectiever kan zijn bij het voorspellen van de immunotherapierespons dan andere, eenvoudigere biomarkers. NEOPS maakt gebruik van de recent gelanceerde op machineleren gebaseerde tool van Personalis, Systematic HLA Epitope Ranking Pan Algorithm (SHERPA), dat accuratere voorspelling biedt van neo-antigeenpresentatie, een centraal mechanisme bij het bepalen van respons op immuuntherapie.

Data gepresenteerd bij de virtuele vergadering van de AACR in juni lieten zien dat NEOPS significant beter presteerde in tumormutatiebelasting bij het voorspellen van de respons op anti-PD-L1-therapie in een cohort patiënten met niet-reseceerbaar melanoom in een laat stadium, die het potentieel van samengestelde, op neoantigeen gebaseerde biomarkers onder de aandacht bracht voor het effectiever stratificeren van responders en niet-responders op immuuntherapie. De invloed van immuunevasiegebeurtenissen geïntegreerd in NEOPS suggereert dat dergelijk samengestelde op neoantigeen gebaseerde biomarkers potentieel toepasbaar zijn voor een reeks immuuntherapieën en typen kanker.

“Het identificeren van effectieve biomarkers voor immuuntherapie voor kanker heeft bewezen een uitdaging te vormen vanwege de complexe biologische mechanismen die ten grondslag liggen aan de patiëntrespons. We geloven dat meer geperfectioneerde, multimodale biomarkermodellen zoals NEOPS staan voor de volgende stap bij dit werk. Door accurate tumorneoantigeenvoorspelling te combineren met mechanismen van immuunevasie kunnen we een meer voorspellend model van therapierespons opstellen,” aldus Richard Chen, MD, Personalis CSO. “NEOPS is de eerste van een nieuwe klasse samengestelde biomarkers voor onze farmapartners, om er in hun klinische trials gebruik van te maken. In de toekomst kunnen dergelijke biomarkers gebruikt worden voor informatie voor behandelingsbeslissingen voor patiënten.”

NEOPS, SHERPA en andere recente verbeteringen aan de HLA-typering en HLA LOH-analytica geven de laatste update voor de uitgebreide suite van geavanceerde analytische engines van het Personalis NeXT Platform™. Met gebruikmaking van een vergroot exoom en een op transcriptoom gebaseerde benadering maakt NeXT de gelijktijdige analyse mogelijk van zowel een tumor als de immuunmicro-omgeving van een enkel tumorspecimen om cruciale immunotherapiegerelateerde afweermechanismen en nieuwe samengestelde biomarkers van respons te verkennen.

Over Personalis, Inc.

Personalis, Inc. is een marktleider in kankergenomica, met een focus op data, schaal, efficiëntie en kwaliteit. Personalis werkt aan één van de grootste sequentiëringsoperaties wereldwijd. In de oncologie transformeert Personalis de ontwikkeling van behandelingen van de volgende generatie door het verschaffen van uitgebreide moleculaire gegevens over de kanker en immuunrespons van elke patiënt. Het NeXT Platform van Personalis is ontwikkeld voor aanpassing aan de complexe en zich ontwikkelende inzichten in kanker en voorziet haar biofarmaceutische klanten van informatie over alle ongeveer 20.000 menselijke genen en het immuunsysteem, op basis van een enkel weefselmonster. Het klinische laboratorium van Personalis is GxP-conform en heeft een CLIA’88-certificaat en CAP-accreditatie. Bezoek voor meer informatie www.personalis.com en volg Personalis op Twitter (@PersonalisInc).

Toekomstgerichte uitspraken

Alle verklaringen in dit persbericht die niet historisch zijn, zijn ‘toekomstgerichte verklaringen’ in de betekenis van de Amerikaanse effectenwetgeving, inclusief verklaringen met betrekking tot attributen of voordelen van NEOPS, SHERPA of het NeXT Platform van Personalis, de zakelijke kansen van het bedrijf, leiderschap of groei, of andere toekomstige gebeurtenissen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen brengen risico’s en onzekerheden met zich mee, inclusief die met betrekking tot de COVID-19-pandemie, die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de verwachte resultaten of verwachtingen die door dergelijke verklaringen worden uitgedrukt of geïmpliceerd. Factoren die de werkelijke resultaten wezenlijk kunnen beïnvloeden, zijn te vinden in de deponeringen van Personalis bij de U.S. Securities and Exchange Commission, inclusief de meest recente rapporten van het bedrijf op de formulieren 8-K, 10-K en 10-Q, en omvatten de rapporten die worden vermeld onder de titel ‘Risicofactoren’. Personalis wijst elke verplichting om dergelijke toekomstgerichte verklaringen bij te werken af.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon investeerdersrelaties van Personalis:

Caroline Corner

investors@personalis.com
www.westwicke.com
415-202-5678

Contactpersoon voor de media van Personalis:

Jennifer Havlek

pr@personalis.com
www.personalis.com
650-752-1300

Check out our twitter: @NewsNovumpr