12:28 uur 02-06-2020

Asuragen presenteert tijdens de virtuele conferentie van de European Society of Human Genetics (ESHG) 2020

Zakelijke satellietuitzending presentatie en wetenschappelijke posters benadrukken de nieuwe AmplideX®-testkits

AUSTIN, Texas–(BUSINESS WIRE)– Asuragen, Inc., een bedrijf voor moleculaire diagnostiek dat gebruiksvriendelijke producten levert voor complexe testen op het gebied van genetica en oncologie, zal haar nieuwste productontwikkelingen presenteren via een live zakelijke satellietuitzending en wetenschappelijke posterpresentaties voor bedrijven op de aanstaande European Human Genetics Virtual Conference ESHG 2020.2, die loopt van 6 – 9 juni. Het jaarlijkse evenement is verplaatst naar een online, virtueel platform als reactie op de COVID-19-pandemie.

De zakelijke satellietuitzending “Looking Beyond Repeat Expansions: gebruik van AmplideX®-technologie om enkelvoudige nucleotidepolymorfismen, indels en kopieervariaties te detecteren”, zal benadrukken hoe de belangrijkste, bedrijfseigen chemie een breed scala aan varianten kan detecteren via een gemeenschappelijke, gestroomlijnde en eendaagse workflow. De eerste van de twee sprekers, Gary Latham, PhD, senior vice president van R&D bij Asuragen, zal een eerste blik werpen op de AmplideX PCR/CE CFTR Kit* van het bedrijf, die de brede, snelle en multiplex-detectie van pathogene CFTR-varianten die vaak worden waargenomen bij een etnisch diverse populatie mogelijk maakt. Henny Lemmink, PhD, Clinical Laboratory Geneticist, Department of Genetics, UMC Groningen, zal de ervaring van zijn laboratorium bespreken met de nieuwe AmplideX SMA Plus Kit**, welke rapporten SMN1 en SMN2 kopienummer, evenals SMN1 genduplicatie en SMN2 ziektemodificerende varianten om, respectievelijk, binnen vier uur te informeren over de status van de stille drager en de prognose van de ziekte. De satellietuitzending zal plaatsvinden op maandag 8 juni van 12.00 – 13.00 uur CEST.

Videopresentaties van de wetenschappelijke posters van het bedrijf zullen de nieuwste productinnovaties binnen het groeiende AmplideX-portfolio verder benadrukken.

Groep B: 13.00 uur en 13.45 uur CEST op maandag 8 juni

  • P16.17.B: Een snelle multiplex PCR-test en softwaresysteem met een brede dekking van pathogene CFTR-mutaties voor diverse populaties (Shobha Gokul)

Groep C: 11.45 en 12.30 uur CEST op dinsdag 9 juni

  • P10.56.C: Analytische validatie van een multiplex PCR/CE-test voor gelijktijdige bepaling van SMN1/SMN2 exon 7 kopienummer en variantstatus (John Milligan, PhD)

“Deze nieuwste innovaties onderstrepen dat de AmplideX-technologie ongeëvenaard is in zijn veelzijdigheid en eenvoud en binnen slechts enkele uren resultaten oplevert vergeleken met meerdere dagen”, zegt Matthew McManus, MD, PhD, president en CEO van Asuragen. “Onze eenvoudige, gestroomlijnde en unieke testaanpak, die zich nu uitstrekt tot enkele van de meest voorkomende genetische ziekten, blijft een revolutie teweegbrengen in de manier waarop complexe genetische testen overal in laboratoria kunnen worden uitgevoerd.”

* Product in ontwikkeling. Specificaties niet afgerond.

** CE-IVD alleen voor Amerikaanse export. Status in behandeling.

Over Asuragen

Asuragen is een moleculair diagnostisch productiebedrijf dat een revolutie teweeg brengt in de manier waarop patiënten in genetica en oncologie worden behandeld. De diagnostische systemen van Asuragen, samengesteld uit eigen chemie en software, bieden krachtige antwoorden met gebruik van breed geïnstalleerde instrumentenplatforms. Ze zijn eenvoudig over te nemen en vergroten de mogelijkheid om patiënten te helpen. Asuragen is een productontwikkelaar die snel en efficiënt huidige en opkomende klinische behoeften aanpakt, waaronder kankerdiagnose en monitoring, genetica en veroudering, waardoor de beste diagnostische testen aan laboratoria kunnen worden geleverd binnen de levensloop van een patiënt. Ga voor meer informatie naar www.asuragen.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lynne Hohlfeld

SVP, Corporate Development en CFO

Asuragen, Inc.

T: 512.681.5200

lhohlfeld@asuragen.com
www.asuragen.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr