16:32 uur 16-03-2020

Asuragen ontwikkelt Armored RNA Quant® SARS-CoV-2 Control

Nieuw referentiemateriaal richt zich op facilitatie en bevordering van wereldwijde inspanningen voor detectie van het nieuwe coronavirus

AUSTIN, Texas–(BUSINESS WIRE)– Asuragen, Inc. heeft een Armored RNA Quant® SARS-CoV-2 Control ontwikkeld voor gebruik in testen die in ontwikkeling zijn als reactie op de COVID-19-pandemie. Asuragens bedrijfseigen Armored RNA Quant-technologie wordt al meer dan 20 jaar gebruikt in door de FDA goedgekeurde testen en is de gouden standaard voor betrouwbaar, traceerbaar gebruik in de ontwikkeling van moleculaire testen voor viruskwantificering.

De brede verspreiding en de agressieve aard van COVID-19 heeft tot wereldwijde inspanningen geleid om snelle en accurate testen voor SARS-CoV-2 mogelijk te maken. Armored RNA Quant SARS-CoV-2 Control is gericht op de virale nucleocapside (N)-regio van SARS-CoV-2 en sluit samen met de nieuwe RNAse P-constructie van het bedrijf aan op het aanbevolen diagnostisch panel (CDC-006-00019) van het CDC en de WHO om een veilige, stabiele en betrouwbare manier te bieden om te testen op het nieuwe coronavirus. De Armored-technologie zorgt voor inkapseling van het in-vitro getranscribeerd RNA in een beschermende eiwitmantel om nucleasedegradatie te voorkomen, teneinde het gebruik bij RNA-extractie, proceskwaliteit en positieve diagnostische referentiecontrole mogelijk te maken.

“Nu de zorggemeenschap zich inzet om de verspreiding van deze ziekte onder controle te houden, is het bevorderen van de ontwikkeling van snelle en accurate testen van doorslaggevend belang voor laboratoria in de hele wereld”, zegt Matthew McManus, MD, PhD, president en CEO van Asuragen. “Met ons nieuwe SARS-CoV-2 Control willen we deze inspanningen ondersteunen en ons gezamenlijk inzetten om mensen met COVID-19 te vinden – en uiteindelijk te verzorgen.”

Over Asuragen

Asuragen is een moleculair diagnostisch productiebedrijf dat een revolutie teweeg brengt in de manier waarop patiënten in genetica en oncologie worden behandeld. De diagnostische systemen van Asuragen, samengesteld uit eigen chemie en software, bieden krachtige antwoorden met gebruik van breed geïnstalleerde instrumentenplatforms. Ze zijn eenvoudig over te nemen en vergroten de mogelijkheid om patiënten te helpen. Asuragen is een productontwikkelaar die snel en efficiënt huidige en opkomende klinische behoeften aanpakt, waaronder kankerdiagnose en monitoring, genetica en veroudering, waardoor de beste diagnostische testen aan laboratoria kunnen worden geleverd binnen de levensloop van een patiënt. Ga voor meer informatie naar www.asuragen.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lynne Hohlfeld

SVP, Corporate Development en CFO

Asuragen, Inc.

T: 512.681.5200

lhohlfeld@asuragen.com
www.asuragen.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr