09:38 uur 23-05-2018

Asuragen lanceert het AmplideX® PCR/CE DMPK pakket en presenteert de groeiende genetische testportefeuille tijdens de conferentie van European Society of Human Genetics (ESHG) van 2018

AUSTIN, Texas–(BUSINESS WIRE)–

Het AmplideX DMPK pakket is de eerste van verschillende, nieuwe, genetische producten in 2018

Asuragen Inc, een bedrijf in moleculaire diagnostiek dat eenvoudig te gebruiken producten van hoge kwaliteit levert voor complexe testen in genetica en oncologie, kondigde vandaag de lancering aan van het AmplideX® PCR/CE DMPK pakket* dat de analyse van de repeat expansie in het DMPK-gen, dat is betrokken bij myotone dystrofie type I (DM1), ook wel Ziekte van Steinert genoemd.

DM1 is een erfelijke vorm van spierdystrofie dat zowel de spieren aantast als meerdere andere orgaansystemen, en de ernst wordt vooral bepaald door de omvang van de CTG trinucleotide-repeat-expansie in het DMPK-gen. Deze expansies zijn normaal gesproken langer dan duizend CTG-repeats en daarom was het gebruik nodig van de omslachtige Southern blot-technologie om hun omvang te beoordelen.

„Het AmplideX DMPK pakket bood een aanzienlijke verbetering van ons bestaande proces voor het analyseren van lange DMPK -expansies”, zei dokter Sophie Rondeau, PharmD, PhD, en professor Jean-Paul Bonnefont, MD, PhD, van het Necker-Enfants Malades ziekenhuis van Parijs. „Wij kunnen deze expansies oplossen in een fractie van tijd en moeite vergeleken met Southern blotting, en daardoor kunnen we nu eindelijk die technologie helemaal uit onze test-werkprocessen verwijderen”.

De lancering van het AmplideX PCR/CE DMPK pakket vormt een uitbreiding van de portfolio van de gemakkelijk te gebruiken testpakketten van Asuragen voor complexe en moeilijke genetische doelen, inclusief die voor FMR1* en C9orf72*, en zal ook worden geïndiceerd voor gebruik op ruim beschikbare testplatforms. Het DMPK pakket is het eerste van verschillende genetische producten die het bedrijf in 2018 wil lanceren. Testpakketten voor SMN1&2** en HTT**, de genen die betrokken zijn bij respectievelijk spinale musculaire atrofie en de ziekte van Huntington, staan op de agenda om later dit jaar vrijgegeven te worden.

„Dit jaar ligt onze focus op het aanzienlijk uitbreiden van ons menu voor genetische testproducten die hard nodig zijn, en die dezelfde kwaliteit en gemakkelijk werkproces waar onze AmplideX-klanten aan gewend zijn geraakt”, zei Matthew McManus, MD, PhD, voorzitter en CEO van Asuragen. „Met de lancering van het AmplideX PCR/CE DMPK pakket hebben laboratoria nu de mogelijkheid om nauwkeurig zeer lange expansies in dit geen op te sporen en te meten in een enkele sessie – nogal een verandering ten opzichte van de meerdaagse werkprocessen die nodig zijn bij Southern blotting”.

Asuragen zal ook zijn groeiende productportfolio belichten tijdens de komende jaarlijkse conferentie van de European Society of Human Genetics (ESHG) op 16 tot 19 juni 2018 in Milaan, Italië. Het bedrijf zal tijdens de bijeenkomst een satelliet-symposium sponsoren, New Frontiers for AmplideX Technology: Portfolio Expansion to New High Complexity Targets, op 16 juni van 10:00 tot 11:30, waarbij gekeken zal worden naar het grote nut van AmplideX-technologie bij het overwinnen van de problemen bij deze genen, en hoe de technologie de analyse daarvan binnen het bereik brengt van alle laboratoria. De gastsprekers zijn Isabel Marques, ErCLG, klinisch laboratoriumgeneticus van het Genetisch Medisch Centrum van Porto, Portugal; en Gary J. Latham, PhD, senior vice president van research en ontwikkeling bij Asuragen.

Deze nieuwe producten worden op twee wetenschappelijke posters gepresenteerd tijdens de postersessies van de bijeenkomst.

P14.039C

Poster Groep C: 10:15 – 11:15 op maandag 18 juni

Generalization of an Assay System using Repeat-primed PCR and Capillary Electrophoresis to Resolve Multiple AT- and GC-rich Short Tandem Repeats Associated with Neurological Diseases

(Gary J. Latham, PhD)

P14.029A

Poster Groep A: 10:15 – 11:15 op zondag 17 juni

A New Powerful PCR-Based Assay for the Molecular Diagnosis of Myotonic Dystrophy Type I

(Sophie Rondeau, PharmD, PhD, Medical Genetics Unit, Necker-Enfants Malades Hospital)

Het bedrijf is tijdens de conferentie ook aanwezig op stand 482.

* Uitsluitend voor gebruik bij research. Niet bestemd voor gebruik bij diagnostische procedures

** Producten momenteel in ontwikkeling. Garanties op beschikbaarheid en prestaties in de toekomst kunnen niet worden gegeven.

Over Asuragen

Asuragen is een moleculair diagnostisch bedrijf dat een revolutie teweeg brengt in de manier waarop patiënten in genetica en oncologie worden behandeld. De kwaliteit, eenvoud en gevoeligheid van hun producten brengt precisiemedicatie binnen handbereik. De diagnostische systemen van Asuragen, samengesteld uit eigen chemie en software, bieden krachtige antwoorden met gebruik van breed geïnstalleerde instrumentenplatforms. Ze zijn eenvoudig over te nemen en vergroten de mogelijkheid om patiënten te helpen. Asuragen is een productontwikkelaar die snel en efficiënt huidige en opkomende klinische behoeften aanpakt, waaronder kankerdiagnose en monitoring, genetica en veroudering, waardoor de beste diagnostische testen aan laboratoria kunnen worden geleverd binnen de levensloop van een patiënt. Ga voor meer informatie naar www.asuragen.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Asuragen, Inc.
Lynne Hohlfeld, 512-681-5200
SVP, Corporate Development & CFO
lhohlfeld@asuragen.com
www.asuragen.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr