10:45 uur 05-12-2018

Asuragen lanceert Assay voor hulp bij diagnose van myotone dystrofie type I (DM1)

AUSTIN, Texas–(BUSINESS WIRE)–

Het AmplideX® DM1 Dx-pakket is nu beschikbaar in landen die het CE-keurmerk accepteren

Asuragen Inc, een bedrijf in moleculaire diagnostiek dat eenvoudig te gebruiken producten levert voor complexe testen in genetica en oncologie, kondigde vandaag het CE-keurmerk en de lancering aan van het AmplideX® DM1 Dx-pakket* dat de analyse mogelijk maakt van de herhaalde expansie in het DMPK-gen, dat kan bijdragen aan de diagnose van myotone dystrofie type I (DM1), ook wel Ziekte van Steinert genoemd.

DM1 is een erfelijke vorm van spierdystrofie, waar ongeveer 1 op de 8.000 mensen op de wereld last van heeft. Deze aandoening wordt geassocieerd met een herhaalde expansie van 50 CTG trinucleotiden of meer in het DMPK-gen, waarbij de zwaarte van de ziekte positief is gekoppeld aan het aantal herhalingen. Deze expansies kunnen meer dan duizend CTG-herhalingen zijn en daarom was de omslachtige Southern blot-technologie nodig om hun omvang te beoordelen en een prognose voor de ziekte te geven.

“We hebben het [AmplideX DM1 Dx-pakket] proberen te bevestigen in ons diagnostisch laboratorium en waren zeer tevreden met de resultaten”, zei Nicola Williams, consulterend klinisch wetenschapper van Queen Elizabeth University Hospital in Glasgow. “Deze assay is eenvoudig te gebruiken vanaf het instellen van de test tot het analyseren en rapporteren van resultaten. Deze heeft elke onderzochte expansie kunnen detecteren en oplossen en een accuraat formaat kunnen geven van grote pathogene herhalingen.”

Het AmplideX DM1 Dx-pakket biedt meerdere voordelen voor laboratoria die dit lastige doel willen analyseren. De assay heeft een gestroomlijnde werkstroom alleen voor PCR, met de capaciteit om herhaalde expansie te detecteren en het formaat te beoordelen, tot 200 herhalingen binnen een laboratoriumdienst van 8 uur. Voor grotere expansies tot 1000 herhalingen, heeft de assay ook een optionele agarose-gel-elektroforese-werkstroom (AGE) om het formaat verder te kunnen inschatten, zonder de behoefte aan Southern blot. Het pakket bevat alle noodzakelijke reactanten om het formaat van deze expansies op de juiste manier te bepalen, al vanaf 20 ng DNA. Het unieke drie-primer-ontwerp van de assay, mogelijk gemaakt door de gepatenteerde AmplideX-technologie van Asuragen, draagt ook bij aan het oplossen van zigositeit en het detecteren van lagere niveaus mozaïcisme in patiëntmonsters. Net zoals de rest van het AmplideX-portfolio producten, kan de assay worden gebruikt voor de suite Applied Biosystems™ Genetic Analyzers, inclusief de 3130-, 3500- en 3730-platforms.

“Ondanks de recente technologische vooruitgang binnen onze industrie is de detectie en het formaat bepalen van herhalingen in DMPK nog steeds een grote uitdaging gebleken voor diagnostische laboratoria wereldwijd”, zei Matthew McManus, M.D., Ph.D., president en CEO van Asuragen. “Dankzij deze lancering laten wij zien dat AmplideX-technologie nog steeds een krachtig klinisch hulpmiddel dat niet alleen voordelen biedt voor laboratoriummedewerkers, maar ook voor de klinisch chirurgen en patiënten die van de resultaten afhankelijk zijn.”

Over Asuragen

Asuragen is een moleculair diagnostisch productiebedrijf dat een revolutie teweeg brengt in de manier waarop patiënten in genetica en oncologie worden behandeld. De diagnostische systemen van Asuragen, samengesteld uit eigen chemie en software, bieden krachtige antwoorden met gebruik van breed geïnstalleerde instrumentenplatforms. Ze zijn eenvoudig over te nemen en vergroten de mogelijkheid om patiënten te helpen. Asuragen is een productontwikkelaar die snel en efficiënt huidige en opkomende klinische behoeften aanpakt, waaronder kankerdiagnose en monitoring, genetica en veroudering, waardoor de beste diagnostische testen aan laboratoria kunnen worden geleverd binnen de levensloop van een patiënt. Ga voor meer informatie naar www.asuragen.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Lynne Hohlfeld
SVP, Corporate Development en CFO
Asuragen, Inc.
T: 512-681-5200
lhohlfeld@asuragen.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr