15:01 uur 08-02-2020

Bank of America Corporation heeft een Formulier 8-K ingediend

CHARLOTTE, North Carolina, VS–(BUSINESS WIRE)– Bank of America Corporation (de “Onderneming”) heeft op 7 februari 2020 een 8-K formulier ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission (“SEC”), waarin wordt aangekondigd dat de Raad van Bestuur (het “Bestuur”) heeft ingestemd met een totaal aan beloningen over 2019 voor de Voorzitter en Chief Executive Officer Brian T. Moynihan van $ 26.500.000. Het bedrag en de structuur van Dhr. Moynihan’s beloning is onveranderd ten opzichte van afgelopen jaar.

Bij het bepalen van deze vergoeding hebben de onafhankelijke leden van het Bestuur de goede prestaties van de Onderneming over het jaar 2019 meegenomen, waaronder het netto resultaat voor het jaar van $ 27,4 miljard (waarin opgenomen een netto afschrijving van $ 1,7 miljard, gerelateerd aan de aankondiging van de Onderneming aan de handels joint venture betreffende de beëindiging van de huidige termijn) en het netto resultaat (exclusief de afschrijving) van $ 29,1 miljard.1 Op een gerapporteerde basis blijft de Onderneming sterke resultaten leveren: Het rendement op het bedrijfskapitaal was 1,14% en het rendement op het Eigen Vermogen was 10,6%.

In het rendement voor aandeelhouders over 2019 was vergeleken met 2018 een toename van 22% dividend aan gewone aandeelhouders inbegrepen. Het totaal aan kapitaal aangewend voor gewone aandeelhouders, inclusief eigen aandeleninkopen, was meer dan $ 34 miljard, 34% meer dan in 2018. Daarnaast verbeterde in 2019 de aandelenprijs van de Onderneming met 42%, wat beter is dan het gemiddelde van haar directe concurrenten en van de S&P 500 index, niet alleen op een 1-jaars basis maar ook op een 3- en 5-jaars basis. Deze prestatie markeert een decennium waarin Bank of America’s kapitalisatie meer dan verdubbeld is tot boven de $ 300 miljard.

De structuur van Dhr. Moynihans beloning is onveranderd gebleven en bestaat uit een basissalaris, tijdsgebonden beperkte aandelen (restricted stock units, “RSU’s”) en RSU’s op basis van prestatie. Het jaarlijkse basissalaris van Dhr. Moynihan blijft onveranderd op $ 1,5 miljoen. De totale waarde van zijn incentivebeloningen in aandelen over 2019 is $ 25 miljoen. Overeenkomstig eerdere jaren is er geen bonus in contanten; de incentive bestaat uit 30% RSU’s betaald in contanten die worden verkregen over de komende 12 maanden, 20% RSU’s betaald in aandelen die jaarlijks over de komende drie jaar worden verkregen en 50% prestatiegebonden RSU’s die alleen verkregen worden als de toekomstige financiële prestaties van Bank of America specifieke normen halen.

De prestatiegebonden RSU’s zoals toegekend aan dhr. Moynihan blijven gebruik maken van de “herverdien” (“re-earn”) aanpak, waarbij deze alleen verkregen worden als de Onderneming de prestatienormen haalt gedurende een driejaarlijkse periode. Bij deze “herverdien” (“re-earn”) aanpak zullen ongunstige prestaties van de Corporation onder de prestatienormen van de prestatiegebonden RSU’s resulteren in een verlaging van de uiteindelijke uitbetaling. De parameters en normen voor de prestatiegebonden RSU’s zijn ook onveranderd vergeleken met vorig jaar. De “herverdien”(“re-earn”) structuur van Dhr. Moynihan’s prestatiegebonden RSU’s over 2019 is consistent met de afgelopen 7 jaar, waarbij de jaarlijkse adviserende aandeelhoudersstemming over remuneratie betreffende het executive compensatieprogramma van de Onderneming (“Say on Pay”) met gemiddeld 94,5 % werd ondersteund.

Verder zijn de aandelenbeloningen van Dhr. Moynihan in 2019 afhankelijk van de vereisten voor aandelenbezit en -behoud van de onderneming. Specifiek beschreven moet 50% van de ontvangen netto-effectenbeloningen na belastingen worden vastgehouden tot één jaar na zijn pensionering. Deze effectenbeloningen zijn eveneens afhankelijk van het terugvorderingsbeleid van de Bank of America.

Bank of America Corporation stelt alle SEC-deponeringen beschikbaar op haar website: http://investor.bankofamerica.com/phoenix.zhtml?c=71595&p=irol-irhome.

De SEC onderhoudt een website met rapporten, proxyverklaringen en andere informatie betreffende uitgevende instellingen die elektronisch documenten bij de SEC deponeren. Deze materialen kunnen elektronisch worden verkregen via de website van SEC op http://www.sec.gov. Een kopie van het document zal ook beschikbaar gesteld worden op de website van het National Storage Mechanism op: http://www.morningstar.co.uk/uk/NSM.


1 Is een niet-GAAP financiële maat waarvan wij geloven dat het extra duidelijkheid geeft om de operationele resultaten te begrijpen en te kunnen vergelijken tussen verschillende periodes.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Amanda D. Daniel, North Carolina Gecertificeerd Paralegal, Bank of America, Kantoor +1 980.388.5923.

Check out our twitter: @NewsNovumpr