16:53 uur 08-07-2019

Vrachtscreeningtechnologie van Smiths Detection bij de mega-uitbreiding van de haven van Tema in Ghana

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Smiths Detection heeft een contract met Meridian Port Services Limited (MPS) binnengesleept om te voorzien in vrachtinspectietechnologie voor het grote uitbreidingsproject voor de haven van Tema in Ghana. Het uitbreidingsproject, geïnitieerd om plaats te bieden aan de grootste containerschepen ter wereld, de productiviteit van de vrachtafhandeling te verbeteren en de handel naar zowel Ghana als de rest van Afrika te laten toenemen.

Vier HCVPZ60 sscanning portals van Smiths Detection zijn geselecteerd om de Ghanese autoriteiten efficiëntere grensbeveiliging te bieden, terwijl tegelijkertijd de overheidsinkomsten uit import/exportrechten en belastingen op containergoederen worden zeker gesteld. Aangezien de handel in Ghana de komende jaren naar verwachting zal groeien, zijn deze portals gedeeltelijk geselecteerd vanwege hun vermogen om een snelle en effectieve beveiligingsverwerking van een groot aantal containers mogelijk te maken.

De HCVPZ60 is in staat om staal van 22 tot 30 cm te penetreren met behoud van een doorvoercapaciteit van 100 vrachtwagens per uur. De geavanceerde screeningtechnologie iCMORE van Smiths Detection zal ook worden ingezet, om containers te ontdekken die ten onrechte leeg zijn verklaard.

Dankzij de havenuitbreidingen, die een investering van USD 1,5 miljard betekenen, kan Ghana zichzelf positioneren als een handels- en investeringsgateway voor de West-Afrikaanse sub regio.

De ontwikkeling wordt beheerd door MPS, een joint venture tussen de nationale havenautoriteit van Ghana (Ghana Port Authority), APM Terminals en Bolloré Ports.

“We hebben nauw met MPS samengewerkt om ons er zo van te verzekeren dat we de exacte vereisten en prioriteiten volledig begrepen,” verklaarde Tony Tielen, VP Europe/Afrika van Smiths Detection. “We waren in staat om simulaties te maken die aantoonden hoe onze oplossingen zouden voldoen aan de specifieke doelstellingen van hun project. Onze gezamenlijke aanpak was zeker de doorslaggevende factor bij het winnen van deze concurrerende aanbesteding en we kijken ernaar uit de Ghanese douaneautoriteiten te ondersteunen bij de bestrijding van illegale verplaatsing van smokkelwaar.”

De installaties worden eind juni voltooid en zijn dan klaar voor de opening van de eerste ontwikkelingsfase van de haven.

Smiths Detection

Smiths Detection, onderdeel van Smiths Group, is een wereldleider in technologieën voor bedreigingsdetectie en -screening voor de markten voor luchtvaart, havens en grenzen, defensie en stedelijke veiligheid. Onze ervaring en geschiedenis in meer dan 40 jaar aan de frontlinie stelt ons in staat de oplossingen te bieden die nodig zijn om de samenleving te beschermen tegen bedreigingen en de illegale doorgang van explosieven, verboden wapens, smokkelwaar, giftige chemicaliën en verdovende middelen.

Ons doel is eenvoudig: de veiligheid, gemoedsrust en bewegingsvrijheid bieden waar de wereld van afhankelijk is.

Ga voor meer informatie naar www.smithsdetection.com; of volg ons op:

LinkedIn op www.linkedin.com/company/smiths-detection
YouTube op www.youtube.com/user/smithsdetectiongroup

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Karen Kulinski

Global Marketing Director, Aviation

EMEA Marketing Director

+49 (0)611 9412 422

karen.kulinski@smithsdetection.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr