11:28 uur 01-05-2019

Smiths Detection biedt betrouwbare, nauwkeurige wapendetectie

iCMORE-objectherkenning levert nieuwe niveaus van beveiliging en veiligheid

WIESBADEN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Smiths Detection heeft wapendetectie toegevoegd aan de innovatieve iCMORE-reeks van slimme en aanpasbare algoritmen voor objectherkenning. iCMORE biedt automatische detectie van een steeds groter wordende lijst van gevaarlijke, verboden goederen en smokkelwaar. Het biedt onschatbare ondersteuning voor beveiligingsmedewerkers, douanebeambten en andere controle autoriteiten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190501005445/nl/

iCMORE Weapon Detection (Photo: Business Wire)

iCMORE Weapon Detection (Photo: Business Wire)

iCMORE is ontworpen om bedreigingen te identificeren en het bewegingsverkeer van onveilige, niet-aangegeven of illegale goederen te bestrijden. “Hierdoor wordt de last voor beeldanalisten verminderd en neemt de efficiëntie en nauwkeurigheid van de detectie toe,” aldus Matt Clark, VP Technology & Product Development, Smiths Detection. “Het aantal detecteerbare items zal blijven groeien, samen met het bereik van systemen die de verschillende algoritmen aanbieden. Na de introductie van lithiumbatterijdetectie in 2018, is wapenherkenning de nieuwste optie die beschikbaar wordt. We zijn van plan de iCMORE-serie uit te breiden zodat andere smokkelwaar of gevaarlijke goederen ook kunnen worden gedetecteerd.”

De wapenmodule, die automatische detectie van handpistolen (pistolen, revolvers), pistoolonderdelen, vouwmessen en messen met vast lemmet (min. lengte ~6 cm) aanbiedt, werd ontwikkeld voor gebruik in een reeks toepassingen zoals checkpoints voor luchtvaartpassagiers, bescherming van kritieke infrastructuur, gevangenissen en douanes. Het is beschikbaar voor de HI-SCAN 6040aTiX- en HI-SCAN 6040-2is-scanners. Een wapenmodule voor de HI-SCAN 6040 CTiX is ook ontwikkeld en is nu klaar voor klanten om te testen.

De wapenset wordt aangeboden als een optie op nieuwe systemen of als een upgrade voor bestaande systemen. Potentiële bedreigingen worden ingekaderd en weergegeven op het hoofdsysteemscherm in combinatie met de beelden van de detectiescan voor explosieven. De aanvullende functie heeft geen invloed op eventuele wettelijke certificeringen of goedkeuringen.

Deep learning is van fundamenteel belang voor kunstmatige intelligentie (AI) en Smiths Detection gebruikte deze aanpak bij het ontwikkelen van het wapenalgoritme, waarbij samengewerkt werd met klanten om een gigantische bibliotheek met afbeeldingen op te bouwen waarvan het algoritme kon ‘leren’. In de toekomst kan echter ook conventionele methodologie worden gebruikt om iCMORE-modules te creëren voor de detectie van stoffen die niet voorkomen in consistente vorm, zoals geneesmiddelen of valuta.

Lithiumbatterijdetectie, dat met name gericht is op de vrachtsector, is ook beschikbaar voor de HI-SCAN 100100V-2is en 100100T-2is. Andere scanners volgen te zijner tijd voor zowel de lithiumbatterij- als de wapenmodule.

Einde

Smiths Detection

Smiths Detection, onderdeel van Smiths Group, is een wereldleider in technologieën voor bedreigingsdetectie en -screening voor de luchtvaart, havens en grenzen, stedelijke veiligheid en het leger. Onze ervaring en geschiedenis in meer dan 40 jaar aan de frontlinie stelt ons in staat de oplossingen te bieden die nodig zijn om de samenleving te beschermen tegen bedreiging en de illegale doorgang van explosieven, verboden wapens, smokkelwaar, giftige chemicaliën en verdovende middelen.

Ons doel is eenvoudig: de veiligheid, gemoedsrust en bewegingsvrijheid bieden waar de wereld van afhankelijk is.

Ga voor meer informatie naar www.smithsdetection.com; of volg ons op:

LinkedIn op www.linkedin.com/company/smiths-detection

YouTube op www.youtube.com/user/smithsdetectiongroup

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediarelaties
Karen Kulinski
Global Marketing Director, Aviation
+49 (0)611 9412 422
karen.kulinski@smithsdetection.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr