10:59 uur 17-04-2019

Luchthavens van Milaan gaan Next Generation ECAC Standard 3 EDS-technologie van Smiths Detection inzetten

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Smiths Detection is verheugd aan te kondigen dat het een order heeft ontvangen om de upgrade naar ECAC Standard 3 explosieven detectiesystemen (EDS) op de luchthavens Malpensa en Linate in Milaan te ondersteunen. Luchthavenoperator SEA S.p.A had behoefte aan een innovatieve en efficiënte oplossing die niet alleen voor compliance zou zorgen, maar ook een hoog beveiligings- en operationeel efficiëntieniveau zou opleveren. Met Standard 3.1-goedkeuring (de hoogste in de EU) en TSA-certificering voldoen de HI-SCAN 10080 XCT-scanners aan deze vereisten en zijn ze in staat om de voorspelde groei van passagiersverkeer voor de twee luchthavens in de komende 5-10 jaar te verwerken.

“De belangrijkste factoren voor het veroveren van deze concurrerende aanbesteding waren onze technische expertise en ook de kracht van onze serviceorganisatie,” verklaarde Jacques Bernardi, Sales Director Europe South/West & Africa, Smiths Detection. “De HI-SCAN 10080 XCT maakt gebruik van zeer geavanceerde technologie en biedt de nodige niveaus van beveiliging, flexibiliteit en productiviteit om aan de verschillende eisen van deze installatie te voldoen. We zullen ook een speciaal technisch team hebben dat de twee luchthavens ondersteunt.”

De HI-SCAN 10080 XCT produceert uitzonderlijke gegevens met behulp van een dual-view, duale-energie lijnscanner en 3D-computertomografie (CT) met hoge resolutie. Detectiealgoritmen zijn per pakstuk uitwisselbaar, afhankelijk van de bestemming en het bijbehorende risiconiveau. De bandsnelheid is een indrukwekkend 0,5 m/sec, waardoor tot 1800 pakstukken per uur kunnen worden verwerkt en het screeningproces dus sneller en efficiënter wordt gemaakt. Een grote rechthoekige tunnel (107 x 81 cm), extreem hoge kwaliteit, kleurenafbeeldingen en een laag aantal valse alarmen ondersteunen allemaal de meest uitdagende prestatieniveaus.

De raamovereenkomst omvat minimaal 13 (en maximaal 20) HI-SCAN 10080 XCT-scanners, inclusief redundante servers voor verbinding met het netwerk; tot 35 werkstations; en een 10-jarige serviceovereenkomst. Levering en installatie worden uitgerold tussen juli 2019 en september 2020.

Einde

Smiths Detection

Smiths Detection, onderdeel van Smiths Group, is een wereldleider in technologieën voor bedreigingsdetectie en -screening voor de markten voor luchtvaart, havens en grenzen, defensie en stedelijke veiligheid. Onze ervaring en geschiedenis in meer dan 40 jaar aan de frontlinie stelt ons in staat de oplossingen te bieden die nodig zijn om de samenleving te beschermen tegen bedreiginging en de illegale doorgang van explosieven, verboden wapens, smokkelwaar, giftige chemicaliën en verdovende middelen.

Ons doel is eenvoudig: de veiligheid, gemoedsrust en bewegingsvrijheid bieden waar de wereld van afhankelijk is.

Ga voor meer informatie naar www.smithsdetection.com; of volg ons op:

LinkedIn op www.linkedin.com/company/smiths-detection

YouTube op www.youtube.com/user/smithsdetectiongroup

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Karen Kulinski
Global Marketing Director, Aviation
EMEA Marketing Director
+49 (0)611 9412 422
karen.kulinski@smithsdetection.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr