09:52 uur 11-02-2019

De Bank of America Corporation heeft een 8-K formulier ingediend

CHARLOTTE, N.C.–(BUSINESS WIRE)– Bank of America Corporation (de “Corporation”) heeft op 8 februari 2019 een 8-K formulier ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission (“SEC”), waarin wordt aangekondigd dat de Raad van Bestuur heeft ingestemd met de prestatiebeloningen over 2018 voor de voorzitter en Chief Executive Officer Brian T. Moynihan van $ 26.500.000, vergeleken met de totale compensatie van vorig jaar van $ 23.000.000.

De onafhankelijke leden van de Raad van Bestuur van de Corporation hebben meerdere factoren overwogen bij het bepalen van deze compensatie, waarbij de nadruk lag op de resultaten van de benadering van verantwoordelijke groei door de onderneming. Dit omvat de recordwinst over het gehele jaar van $ 28,1 miljard; vier opeenvolgende driemaandelijkse positieve operationeel hefboomeffect; gedisciplineerd risico- en onkostenbeheer; en voortdurende investeringen in de medewerkers van de Corporation, producten en diensten van klanten, evenals de gemeenschappen die het bedient. Als gevolg van deze factoren heeft de Corporation in 2017 en 2018 meer dan $ 1 miljard toegekend in twee speciale bonussen, aan 90% en 95% van de medewerkers, sinds de invoering van de Amerikaanse Tax Cuts and Jobs Act. De Corporation verhoogde ook de middelen voor filantropische giften van $ 200 miljoen naar $ 250 miljoen per jaar.

De structuur van Dhr. Moynihans prestatiebeloning is onveranderd gebleven en bestaat uit een basissalaris, periodiek beperkte aandeleneenheden (restricted stock units, ‘RSU’s’) en RSU’s op basis van prestatie, die alleen worden uitgekeerd als de toekomstige financiële prestaties van de Corporation aan specifieke normen voldoen. De structuur van de prestatiebeloning van Dhr. Moynihan, die hieronder wordt beschreven, stemt overeen met de voorgaande zes jaar. Een jaarlijkse adviserende stem van Say on Pay bij de aandeelhouders met betrekking tot de compensatie van het uitvoerend bestuur van de Corporation werd goedgekeurd met een gemiddelde ondersteuning van 94,3% gedurende die periode.

Het jaarlijkse basissalaris van Dhr. Moynihan blijft onveranderd ter waarde van $ 1,5 miljoen. De samengestelde waarde van zijn effectenbeloningen in 2018 is $ 25 miljoen, waarvan 50% bestaat uit prestatie-RSU’s. In overeenstemming met afgelopen jaren ontving hij geen bonus in contanten voor 2018.

Krachtens het prestatiebeloningsontwerp van de Corporation moet Dhr. Moynihan opnieuw prestatie-RSU’s verdienen door middel van de verwezenlijking van de prestatiestatistieken van de onderneming gedurende een prestatie- en de wachtperiode van drie jaar. De normen voor de 2019 prestatie-RSU’s zijn drie jaar gemiddeld groei van materiële intrinsieke waarde van 8,5% en drie jaar gemiddeld rendement op activa (“ROA”) van 1,0%. Als de Corporation aan beide streefnormen voldoet of deze overtreft, zullen 100% van deze prestatie-RSU’s uitbetaald worden, het maximale resultaat. Net als bij eerdere toekenning van prestatie-RSU’s, zullen prestatie-RSU’s niet opnieuw verdiend worden wanneer de resultaten niet voldoen aan de minimumnormen en prestaties die niet opnieuw worden verdiend, worden verbeurd.

De ROA-norm werd voor het tweede jaar op rij verhoogd, in overeenstemming met de sterke prestaties van de Corporation in 2018. In een hypothetisch scenario, als de gemiddelde activa van de Corporation in 2018 van $ 2,3 biljoen constant zouden blijven gedurende de prestatieperiode, zou de Corporation $ 69,8 miljard aan totale nettowinst van 2019-2021 moeten verdienen om de 1.0% ROA-norm voor RSU’s te bereiken. Dit is een toename van $ 8,5 miljard, of 14%, ten opzichte van het totale netto-inkomen dat nodig is om de ROA-norm van 0,90% te bereiken voor de RSU’s van het voorgaande jaar op basis van gemiddelde activa voor 2017.

De periodiek beperkte RSU’s van Moynihan bestaan uit contant uitgekeerde RSU’s, maandelijks verworven in de komende 12 maanden (30% van de jaarlijkse effectenbeloningen), en in aandelen uitgekeerde RSU’s, jaarlijks verworven in de komende drie jaar (20% van de jaarlijkse effectenbeloningen). Verder zijn de effectenbeloningen van Moynihan afhankelijk van de vereisten voor aandelenbezit en -behoud van de Corporation. Specifiek beschreven moet 50% van de ontvangen netto-effectenbeloningen na belastingen worden vastgehouden tot één jaar na zijn pensionering. Deze effectenbeloningen zijn eveneens afhankelijk van het terugvorderingsbeleid van de Corporation.

De winst van de Corporation steeg in 2018 met 54% ten opzichte van 2017. Na aanpassing van 2017 in verband met de impact van de Amerikaanse Tax Cuts and Jobs Act, namen de netto-inkomsten met $ 7,0 miljard toe, oftewel 33% ten opzichte van 2017. Door sterke kostenbeheersing realiseerde de Corporation haar doelstelling van kostenbesparingen voor 2018 van ongeveer $ 53 miljard, die werd vastgesteld in 2016. Een verantwoorde groei leidde tot lagere kredietkosten omdat de nettolasten opnieuw bijna het dieptepunt van de aller tijden bereikten, terwijl een jaar van versterkte focus op klantenzorg resulteerde in nieuwe hoogtepunten in de klanttevredenheid van de consument en onze merkvoorkeur ten opzichte van 2017 verbeterde. De Corporation liet de gemiddelde deposito’s met $ 45.1 miljard groeien en de gemiddelde leningen en leases in haar bedrijfssegmenten met $ 35.8 miljard.

De Corporation heeft haar rendement in 2018 aanzienlijk verbeterd, met een ROA van 1,21% en een rendement op eigen vermogen van 11%. Elk rapporterend segment van de Corporation verhoogde de nettowinst in vergelijking met 2017 en droeg bij tot de groei.

De Corporation verhoogde haar gewone aandelendividend per aandeel in 2018 met 38% en het totale kapitaal dat aan gewone aandeelhouders werd teruggegeven, bedroeg meer dan $ 25 miljard, 52% meer dan in 2017. Het totale aandeelhoudersrendement bleef boven het gemiddelde van de primaire referentiegroep op basis van een periode van 1, 3 en 5 jaar. In de loop van 2018 ontving de Corporation opmerkelijke erkenning door derde partijen, waaronder ‘s werelds beste bank en’ s werelds beste bank voor diversiteit en inclusie van het tijdschrift Euromoney, evenals de winnaar van de 2019 Catalyst Award voor onze ontwikkeling, empowerment en verbetering van de positie van vrouwen binnen onze Corporation. De Corporation wordt ook erkend als een leider in innovatie, met meer dan 30 digitale bankawards in de afgelopen twee jaar en de kracht van J.D. voor “Uitstekende klantervaring”. Daarnaast werd Bank of America Merrill Lynch door Institutional Investor uitgeroepen tot nr. 2 Top Global Research Firm 2018.

De Bank of America Corporation stelt alle SEC-deponeringen beschikbaar via haar website: http://investor.bankofamerica.com/phoenix.zhtml?c=71595&p=irol-irhome.

De SEC onderhoudt een website met rapporten, proxyverklaringen en andere informatie betreffende uitgevende instellingen die elektronisch documenten bij de SEC deponeren. Deze materialen kunnen elektronisch worden verkregen via de website van SEC op http://www.sec.gov. Een kopie van het document wordt ook beschikbaar gesteld op de website van het National Storage Mechanism op: http://www.morningstar.co.uk/uk/NSM.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

 Amanda D. Daniel, North Carolina Gecertificeerd Paralegal, Bank of America, Kantoor +1 980.388.5923

Check out our twitter: @NewsNovumpr