13:15 uur 09-01-2019

Dankzij de technologie van Smiths Detection worden de controles op de luchthaven Aalborg de meest geavanceerde van Denemarken.

WIESBADEN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Smiths Detection’s lokale distributeur Houlberg Instrumentering A/S levert aan Aalborg Airport iLane.evo, het allernieuwste op het gebied van technolie voor geautomatiseerde bagagecontrolesystemen, en een upgrade van HI-SCAN 6040 aTiX-scanners, zodat passagiers elektronica in hun handbagage kunnen achterlaten. Hierdoor worden de controles op deze luchthaven de meest geavanceerde veiligheidscontroles van Denemarken, met een volledig geïntegreerde netwerkoplossing.

De nieuwe iLane.evo checkpoints zijn ontworpen om knelpunten te elimineren, wachttijden beheersbaar te houden en de doorstroming van mensen en bagage in beweging te houden. Bijvoorbeeld: de parallelle posities voor het afgeven en terugnemen van goederen maken het mogelijk drie passagiers tegelijk te verwerken. Trays met verdachte voorwerpen worden automatisch omgeleid naar een zone voor nadere controle, en aan het einde van het proces worden alle trays automatisch teruggevoerd naar het begin. De verregaande automatisering zorgt ervoor dat het personeel zich kan concentreren op het assisteren van de reizigers.

Bestaande HI-SCAN 6040aTiX-scanners hebben een on-site software-upgrade gekregen naar de EDS CB C2-standaard en leveren nu al uitstekende operationele voordelen. Dankzij de nieuwe norm hoeven passagiers elektronica – laptops, tablets, mobiele telefoons, camera’s – niet meer uit hun handbagage te halen. Dit vermindert de voorbereidingstijd van de passagiers en het aantal trays, wat op zijn beurt zorgt voor een sneller, eenvoudiger en efficiënter screeningproces.

“We hebben geen willekeurige controles meer nodig met een tracedetector, en dat is een belangrijke verbetering voor zowel de passagiers als het personeel,” aldus Søren Bjerg, hoofd beveiliging op de luchthaven Aalborg. “En we hebben het ultieme doel bereikt om de doorvoer aanzienlijk te verhogen..” Het checkpoint-project is een belangrijk onderdeel van het plan om toekomstige algehele groei veilig te stellen – en het is nog niet voltooid.”

De nieuwe checkpoints worden in 2019 in dienst genomen en alle vier checkpoints worden op het netwerk aangesloten. Door de toevoeging van het Checkpoint.Evoplus-platform worden alle componenten samengebracht in één enkele geïntegreerde oplossing die waardevolle managementgegevens zal opleveren.

Einde

Smiths Detection

Smiths Detection, onderdeel van de Smiths Group, is wereldwijd leider op het gebied van technologieën voor detectie en screening van dreigingen voor de luchtvaart, havens, grensovergangen, stedelijke beveiliging en defensie. Onze ervaring en historie van meer dan 40 jaar aan de frontlinie stelt ons in staat de oplossingen te bieden die nodig zijn om de gemeenschap te beschermen tegen de dreiging en het illegale verkeer van explosieven, verboden wapens, smokkelwaar, giftige stoffen en narcotica.

Ons doel is simpel – het bieden van veiligheid, een gerust gevoel en de vrijheid van beweging waarvan de wereld afhankelijk is.

Ga voor meer informatie naar www.smithsdetection.com; of volg ons op:

LinkedIn via www.linkedin.com/company/smiths-detection

YouTube via www.youtube.com/user/smithsdetectiongroup

Twitter via twitter.com/smithsdetection

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Karen Kulinski
Global Marketing Director, Aviation
+49 (0)611 9412 422
karen.kulinski@smithsdetection.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr