11:00 uur 23-10-2018

ECAC EDS CB C3-goedkeuring voor Smiths Detection-technologie

WIESBADEN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Smiths Detection heeft ECAC EDS CB C3-goedkeuring gekregen voor de innovatieve HI-SCAN 6040 CTiX-checkpointscanner. Hiermee is het niet langer nodig om elektronische apparaten en vloeistoffen uit handbagage te halen (afhankelijk van de richtlijnen van de lokale autoriteiten) om het proces passagiersvriendelijker te maken. De HI-SCAN 6040 CTiX biedt de hoogste beveiligingsniveaus die worden vereist door de nieuwe regelgeving. Tegelijkertijd worden de controlepuntprestaties geoptimaliseerd door een verbeterde productiviteit, een betere passagierservaring en lagere operationele kosten.

Het niet langer uit de handbagage hoeven halen van elektronische apparaten en vloeistoffen betekent dat er minder bakken afgehandeld hoeven te worden. Dit kan de doorvoer van het controlepunt aanzienlijk verhogen, en de indrukwekkende bandsnelheid van 0,2 m/s en het lage percentage valse alarms versnellen het proces ook nog eens.

“Als enige technologie die voldoet aan de EDS CB C3 (en mogelijk toekomstige C4)-normen, is Computed Tomography (CT) ongetwijfeld de weg voorwaarts voor de beveiliging van controlepunten,” aldus Matt Clark, VP Technology & Product Development, Smiths Detection. “Met tests in het veld voor de HI-SCAN 6040 CTiX in volle gang, zal de werkelijke waarde van CT waarschijnlijk vrij snel worden vastgesteld. We kijken nu al naar verdere ontwikkelingen zoals het automatisch detecteren van andere gevaarlijke of verboden voorwerpen, waaronder pistolen en grote messen.”

Om de upgradekosten te minimaliseren kan de nieuwe scanner eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande doorloopstraten van controlepunten. Door toevoeging van een geavanceerd screening- en beheerplatform, zoals Checkpoint.Evoplus van Smiths Detection, kan de procedure zelfs nog verder worden gestroomlijnd, omdat daarmee technieken voor screening op afstand en gericht zoeken worden toegepast en toegang wordt verkregen tot waardevolle beheergegevens.

De HI-SCAN 6040 CTiX is zowel ECAC EDS CB C3-goedgekeurd als TSA AT-2-gecertificeerd. Het is nu verkrijgbaar om te bestellen.

####

Noot voor de redactie

Belangrijkste kenmerken van de HI-SCAN 6040 CTiX:

  • ECAC EDS CB C3-goedgekeurd
  • TSA AT-2-certificering
  • Hoogste doorvoer dankzij hoge bandsnelheid (0,2 m/s)
  • Laptops/vloeistoffen kunnen in tassen blijven
  • Hoge detectiegraad en laag percentage valse alarmen dankzij MAT-technologie
  • Gemakkelijk te integreren in bestaande controlepunten

Over CT-technologie
CT-technologie heeft een geavanceerde detectiemogelijkheid waardoor elektronische apparaten of vloeistoffen niet meer uit handbagage hoeven te worden gehaald, met een betere passagierservaring en doorvoer als gevolg. Het HI-SCAN 6040 CTiX-platform draait met een constante snelheid terwijl bagage wordt doorgevoerd op de transportband. Honderden foto’s worden gemaakt om 3D-beelden in realtime te maken, waardoor de inhoud van de tas nauwkeuriger kan worden beoordeeld. Meer informatie over het assortiment van Smiths Detection zijn te vinden op www.smithsdetection.com

Smiths Detection
Smiths Detection, onderdeel van Smiths Group, is wereldwijd toonaangevend op het gebied van bedreigingsdetectie en screeningtechnologie voor luchthavens, scheepshavens, grensposten, defensie en stedelijke beveiliging. Onze ervaring en geschiedenis beslaan een periode van meer dan veertig jaar waarin wij een voortrekkersrol vervulden. Hierdoor zijn wij in staat de oplossingen te bieden die nodig zijn om de maatschappij te beschermen tegen bedreigen en tegen illegale doorvoer van explosieven, verboden wapens, smokkelwaar, giftige chemicaliën en narcotica.

Ons doel is eenvoudig: veiligheid, gemoedsrust en bewegingsvrijheid bieden waar de wereld op vertrouwt.

Ga voor meer informatie naar www.smithsdetection.com; of volg ons op:
LinkedIn op www.linkedin.com/company/smiths-detection
YouTube op www.youtube.com/user/smithsdetectiongroup

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Smiths Detection
Karen Kulinski
Global Marketing Director, Aviation
+49 (0)611 9412 422
karen.kulinski@smithsdetection.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr