09:20 uur 05-10-2018

Smiths Detection voldoet aan klantvraag naar ISO 27001

WIESBADEN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)–

ISO 27001-certificering voor belangrijke Wiesbaden-locatie en er zal nog meer volgen

Smiths Detection heeft de ISO 27001-certificering behaald voor de belangrijke Wiesbaden-locatie. In het licht van toenemende datalekken toont dit duidelijk aan dat wordt voldaan aan de strengste normen voor gegevensbeveiliging en dat het bedrijf zich inzet voor het veilig houden van klantgegevens.

2017 was het slechtste jaar ooit voor gemelde datalekken met cijfers die meer dan 24% hoger lagen dan het voorgaande jaar*. Dergelijke dramatische verhogingen maken het van essentieel belang voor bedrijven om hun inspanningen ter vermindering van deze bedreigingen op te voeren. “Het is belangrijk om bij de klanten, waaronder 45 Fortune 500-bedrijven en vijf van de zes grootste Amerikaanse banken, onze naleving van kritieke informatiebeveiligingsnormen te kunnen bewijzen,” verklaarde Matt Clark, VP Technology & Product Development, Smiths Detection. “Gegevensbeveiliging is een dringende kwestie voor al onze klanten en we doen er alles aan om de hoogste niveaus van bescherming te bieden.”

ISO 27001 is internationaal erkend en gerespecteerd, en stelt een veiligheidskader vast. Het vereist een consistente implementatie van controles en processen, naast de naleving van een risicobeheerprogramma dat een essentieel onderdeel is van elke ISMS. Volgens een IT Governance-onderzoek** wordt 76% van de bedrijven regelmatig of soms gevraagd bewijs te leveren van ISO 27001-certificering: een sterke indicatie van het toenemende belang van informatiebeveiliging in deze sterk onderling verbonden wereld.

Certificering zorgt ongetwijfeld voor vertrouwen bij klanten en waarborgt voortdurende naleving en verbetering via een verplichte jaarlijkse beoordeling. “Klanten kunnen erop vertrouwen dat wij de vertrouwelijkheid, integriteit, beschikbaarheid en privacy zullen onderhouden bij het verwerken van hun gegevens, niet alleen vandaag, maar op permanente basis,” voegde Matt Clark toe.

Smiths Detection behaalde ISO 27001-certificering na de eerste Information Security Management System (ISMS)-audit in juli van dit jaar. Er zijn plannen om de naleving uit te rollen voor alle internationale productiefaciliteiten. Het is de eerste divisie binnen de Smiths Group die deze standaard behaalt.

**Ref: Infosecurity Magazine, Data Breach Quick View-rapport van eindejaars 2017
Download het Data Breach Quick View-rapport van eindejaars 2017

**Ref.: ISO 27001 Global Report 2016
https://www.itgovernance.co.uk/download/ISO27001-Global-Report-2016.pdf

Einde

Smiths Detection

Smiths Detection, onderdeel van Smiths Group, is een wereldleider in technologieën voor bedreigingsdetectie en -screening voor de luchtvaart, havens en grenzen, stedelijke veiligheid en het leger. Onze ervaring en geschiedenis in meer dan 40 jaar aan de frontlinie stelt ons in staat de oplossingen te bieden die nodig zijn om de samenleving te beschermen tegen bedreiginging en de illegale doorgang van explosieven, verboden wapens, smokkelwaar, giftige chemicaliën en verdovende middelen.

Ons doel is eenvoudig: de veiligheid, gemoedsrust en bewegingsvrijheid bieden waar de wereld van afhankelijk is.

Ga voor meer informatie naar www.smithsdetection.com; of volg ons op:
LinkedIn op www.linkedin.com/company/smiths-detection
YouTube op www.youtube.com/user/smithsdetectiongroup
Twitter op twitter.com/smithsdetection

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Smiths Detection
Contactpersoon voor mediarelaties
Karen Kulinski
Global Marketing Director, Aviation
+49 (0)611 9412 422
karen.kulinski@smithsdetection.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr