10:20 uur 20-08-2018

Technologie van Smiths Detection gekozen voor upgrade naar Standaard 3 op luchthaven van Helsinki

WIESBADEN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– De Finse luchthavenbeheerder, Finavia Corporation,heeft Smiths Detection geselecteerd om de overgang naar Standaard 3 op de Luchthaven van Helsinki te ondersteunen met goedgekeurde systemen voor het screenen van ruimbagage. Inbegrepen in het contract zijn acht HI-SCAN 10080 XCT-Hogeschnelheidsscanners, die röntgentechnologie met hoge resolutie, computertomografie (CT) en geavanceerde detectiealgoritmen combineren om zowel de beveiliging als de operationele efficientie aanzienlijk te verbeteren.

Veiligheid, snelheid en efficiëntie zijn cruciaal voor het uitgebreide ontwikkelingsprogramma dat op de luchthaven in gang is gezet, waardoor de luchthaven jaarlijks 30 miljoen passagiers kan bedienen en de bagageafhandelingscapaciteit met 50% kan vergroten. “Elke financiële investering in het upgraden van beveiligingsapparatuur moet worden afgewogen tegen operationele verbeteringen, vooral als onderdeel van een grote uitbreiding. Luchthavens hebben de zekerheid nodig dat er efficiëntiewinsten worden bahaald en dat de systemen indien nodig verder kunnen worden bijgewerkt om de stijgende dreigingen door explosieven te detecteren en steeds hogere volumes te kunnen verwerken,” aldus Tony Tielen, Vice President EMEA, Smiths Detection.

Smiths Detection won de concurrende aanbesteding op basis van een effectief totaalpakket dat de juiste combinatie van technologie, technische expertise en serviceondersteuning biedt. Een belangrijke factor was het vermogen om de systemen geleidelijk te vervangen met een minimale risico van onderbrekingen.

ECAC heeft de HI-SCAN 10080 XCT de goedkeurig verleend als een explosievendetectiesysteem volgens Standaard 3.1, de hoogst gedefinieerde norm in de EU. Met een zeer hoge bandsnelheid en een grote rechthoekige tunnel biedt deze een continu hoge doorvoercapaciteit van maximaal 1.800 tassen per uur. Extreem scherpe kleurenafbeeldingen, in hoge resolutie, en een laag aantal valse alarmen ondersteunen ook de hogere efficiëntieniveaus die vereist worden door deze nieuwe voorschriften.

In deze opdracht zijn verder nog opgenomen drie HI-SCAN 100100V-2is-systemen voor het screenen van extra grote bagage, 12 werkstations en een MatrixServer met back-up voor redundantie. Daarnaast worden verschillende bestaande HI-SCAN 100100V-2is-scanners geüpgraded. De installatie begint in september 2018 en loopt tot december 2019.

Einde

Noot voor de redactie

Belangrijkste kenmerken van de HI-SCAN 10080 XCT:

  • EU/ECAC EDS Standaard 3.1 goedgekeurd
  • Laboratorium gecertificeerd voor screening met hoge snelheid van ingecheckte bagage door de Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA)
  • Bandsnelheid van 0,5 m/sec (98,5 ft/min)
  • Hoge doorvoercapaciteit van maximaal 1.800 tassen per uur
  • Grote tunnel die objecten kan screenen van 100 x 80 cm (39,4 x 31,5 inch)

De HI-SCAN 10080 XCT, een dual-energy röntgenlijnscanner met volledige 3D volumetrische CT (Computed Tomography) beeldvorming en reconstructie, is de volgende generatie high-speed systeem voor explosievendetectie (Explosives Detection System, EDS) voor ingecheckte bagage.

Met een bandsnelheid van 0,5 m/sec (98,5 ft/min) en een grote rechthoekige tunnel van 1070 x 810 mm (42,1 x 31,9 inch) biedt de HI-SCAN 10080 XCT de meest economische oplossing voor de screeningvereisten voor ingecheckte bagage op luchthavens. Deze combinatie van bandsnelheid en tunnelgrootte biedt bagageafhandelingssystemen de mogelijheid om een verwerkingscapaciteit van maximaal 1.800 tassen/uur, met objectgrootten tot maximaal 1000 x 800 mm (39,4 x 31,5 inch), te verwerken

De HI-SCAN 10080 XCT is ontworpen om eenvoudig geïntegreerd te worden in nieuw geïmplementeerde ruimbagagesysteemconfiguraties of als vervanging voor de huidige bagageafhandelingssystemen.

Verdere details over het assortiment van Smiths Detection zijn te vinden op www.smithsdetection.com

Smiths Detection

Smiths Detection, onderdeel van Smiths Group, is een wereldleider in technologieën voor bedreigingsdetectie en -screening voor de markten voor de luchtvaart, havens en grenzen, defensie en stedelijke veiligheid. Onze ervaring en geschiedenis in meer dan 40 jaar aan de frontlinie stelt ons in staat de oplossingen te bieden die nodig zijn om de samenleving te beschermen tegen bedreiginging en de illegale doorgang van explosieven, verboden wapens, smokkelwaar, giftige chemicaliën en verdovende middelen.

Ons doel is eenvoudig: de veiligheid, gemoedsrust en bewegingsvrijheid bieden waar de wereld van afhankelijk is.

Ga voor meer informatie naar www.smithsdetection.com; of volg ons op:

LinkedIn op www.linkedin.com/company/smiths-detection

YouTube op www.youtube.com/user/smithsdetectiongroup

Contacts

Smiths Detection
Karen Kulinski
Global Marketing Director, Aviation
+49 (0)611 9412 422
karen.kulinski@smithsdetection.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr