10:12 uur 28-03-2018

EDS CB C2-goedkeuring voor HI-SCAN 6040 CTiX-scanner van Smiths Detection

Dankzij baanbrekende scanner kunnen mensen elektronische apparaten in hun tas laten zitten

WIESBADEN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Na de EDS CB C2-goedkeuring door ECAC brengt Smiths Detection zijn eerste controlescanner met innovatieve CT-technologie (computertomografie) op de markt. Binnenkort wordt de scanner ook getest om C3-goedkeuring te verkrijgen. CT is een absolute doorbraak op het gebied van veiligheidscontrole. Dankzij de bedrijfseigen technologie die in de HI-SCAN 6040 CTiX is toegepast, kunnen passagiers hun elektronische apparaten in hun tas laten zitten. Zo wordt bijgedragen aan het oplossen van de drie belangrijkste uitdagingen waarmee luchthavenexploitanten worden geconfronteerd: veiligheid, efficiëntie en klanttevredenheid.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20180328005027/nl/

HI-SCAN 6040 CTiX (Graphic: Business Wire)

HI-SCAN 6040 CTiX (Graphic: Business Wire)

Deze indrukwekkende scanner zorgt voor hogere productiviteit, snellere doorstroom en lagere kosten, doordat passagiers hun elektronische apparaten niet meer uit hun handbagage hoeven te halen (behoudens goedkeuring door bevoegde lokale autoriteiten). Hierdoor zijn er per persoon minder bakken nodig en wordt de gehele procedure eenvoudiger en korter. Dit is een verbetering waar passagiers zeer tevreden mee zullen zijn. De bagage-inhoud wordt vanuit elke hoek geïnspecteerd en er worden 3D-beelden gegenereerd op basis van zeer exacte gegevens. Op deze manier kan er een nauwkeurigere beoordeling plaatsvinden over substanties in tassen.

“De toekomst van veiligheidscontrole is begonnen”, aldus Matt Clark, VP Technology & Product Development van Smiths Detection.” Wanneer we de HI-SCAN 6040 CTiX integreren op slimme controlepunten met de nieuwste ontwerpen voor doorloopstraten en de nieuwste software, kunnen we een revolutionaire verbetering van de screeningprocedure en de passagierservaring tegemoetzien. Daarnaast mogen we verder kijken dan goedkeuring op basis de C3-standaard, aangezien CT de enige technologie is die waarschijnlijk tevens voldoet aan een eventuele hogere C4-standaard. Het duurt waarschijnlijk niet lang meer voordat er nieuwe algoritmen komen voor het identificeren van een extra serie verboden producten en materialen.”

Om de upgradekosten te minimaliseren kan de HI-SCAN 6040 CTiX eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande doorloopstraten van controlepunten. Door toevoeging van een geavanceerd screening- en beheerplatform, zoals Checkpoint.Evoplus van Smiths Detection, kan de procedure zelfs nog verder worden gestroomlijnd, omdat daarmee technieken voor screening op afstand en gericht zoeken worden toegepast en toegang wordt verkregen tot waardevolle beheergegevens.

De HI-SCAN 6040 CTiX is nu verkrijgbaar.

Einde

Smiths Detection
Smiths Detection, onderdeel van Smiths Group, is wereldwijd toonaangevend op het gebied van bedreigingsdetectie en screeningtechnologie voor luchthavens, scheepshavens, grensposten, stedelijke beveiliging en voor militaire doeleinden. Onze ervaring en geschiedenis beslaan een periode van meer dan veertig jaar waarin wij een voortrekkersrol vervulden. Hierdoor zijn wij in staat de oplossingen te bieden die nodig zijn om de maatschappij te beschermen tegen bedreigen en tegen illegale doorvoer van explosieven, verboden wapens, smokkelwaar, giftige chemicaliën en narcotica.

Ons doel is eenvoudig: veiligheid, gemoedsrust en bewegingsvrijheid bieden waar de wereld op vertrouwt.

Ga voor meer informatie naar www.smithsdetection.com of volg ons op:
LinkedIn via www.linkedin.com/company/smiths-detection
YouTube via www.youtube.com/user/smithsdetectiongroup
Twitter via twitter.com/smithsdetection.

 

Contacts

Smiths Detection
Karen Kulinski
Global Marketing Director, Aviation
+49 (0)611 9412 422
karen.kulinski@smithsdetection.com