05:04 uur 27-03-2018

Ruimbagagescanner van Smiths Detection voldoet aan de hoogste EU-veiligheidsnormen

WIESBADEN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– De HI-SCAN 10080 XCT van Smiths Detection is door ECAC goedgekeurd als explosievendetectiesysteem voor ruimbagage volgens Standaard 3.1 – de hoogste vastgestelde veiligheidsnorm binnen de EU. Deze aanzienlijke stap voorwaarts kon worden gezet dankzij een dual-view, dual-energy lijnscanner met driedimensionale CT-technologie (Computed Tomography) en hoge resolutie, waarmee gegevens van een uitzonderlijk hoge kwaliteit kunnen worden geleverd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20180326005867/nl/

Smiths Detection HI-SCAN 10080 XCT (Graphic: Business Wire)

Smiths Detection HI-SCAN 10080 XCT (Graphic: Business Wire)

Dit biedt luchthavens, die momenteel upgraden naar Standaard 3-technologie, de mogelijkheid om detectieniveaus te halen die nóg verder gaan dan Standaard 3.1. Alle Standaard 3-systemen die tot op heden zijn geïnstalleerd, kunnen via een software-upgrade eenvoudig worden opgewaardeerd naar Standaard 3.1. De detectiealgoritmen zijn per stuk bagage uitwisselbaar, afhankelijk van de bestemming en het daaraan verbonden risiconiveau. Dit biedt meer flexibiliteit en hogere productiviteit.

“Met de mogelijkheid om te voldoen aan de vereisten voor zowel huidige als opkomende bedreigingen, is de HI-SCAN 10080 XCT een toekomstbestendige investering die hoge veiligheidsniveaus en een hoge mate van operationele efficiëntie biedt.”, zegt Matt Clark, VP Technology & Product Development bij Smiths Detection. “Wij helpen luchthavens in heel Europa bij de overgang naar Standaard 3 en zijn verheugd dat wij nu ook technologie kunnen bieden die is goedgekeurd op basis van de nog striktere Standaard 3.1.”

De snelheid van de scannerloopband is een indrukwekkende 0,5 m/s, waardoor de HI-SCAN 10080 XCT tot 1800 stuks bagage per uur kan verwerken. Hierdoor wordt de screeningsprocedure sneller en efficiënter. Ook de grote rechthoekige tunnel (107 x 81 cm), de vierkleurenbeelden van uitzonderlijk hoge kwaliteit, en het lage aantal vals-meldingen dragen ertoe bij dat kan worden voldaan aan de uitdagende prestatieniveaus die hedendaagse luchthavens eisen.

De HI-SCAN 10080 XCT heeft niet alleen de Standaard 3.1-goedkeuring verkregen, maar is ook laboratorium-gecertificeerd door de Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA) als scanner die voldoet aan de huidige regelgeving voor ruimbagage.

Einde

Smiths Detection

Smiths Detection, onderdeel van Smiths Group, is wereldwijd toonaangevend op het gebied van bedreigingsdetectie en screeningtechnologie voor luchthavens, scheepshavens, grensposten, stedelijke beveiliging en voor militaire doeleinden. Onze ervaring en geschiedenis beslaan een periode van meer dan veertig jaar waarin wij een voortrekkersrol vervulden. Hierdoor zijn wij in staat de oplossingen te bieden die nodig zijn om de maatschappij te beschermen tegen bedreigen en tegen illegale doorvoer van explosieven, verboden wapens, smokkelwaar, giftige chemicaliën en narcotica.

Ons doel is eenvoudig: veiligheid, gemoedsrust en bewegingsvrijheid bieden waar de wereld op vertrouwt.

Ga voor meer informatie naar www.smithsdetection.com of volg ons op:
LinkedIn via www.linkedin.com/company/smiths-detection
YouTube via www.youtube.com/user/smithsdetectiongroup
Twitter via twitter.com/smithsdetection.

 

Contacts

Smiths Detection
Contactpersoon media:
Karen Kulinski
Global Marketing Director, Aviation
+49 (0)611 9412 422
karen.kulinski@smithsdetection.com