10:50 uur 06-12-2017

De Bank of America Corporation heeft een 8-K formulier ingediend

CHARLOTTE, N.C.–(BUSINESS WIRE)– De Bank of America Corporation (de “onderneming”) heeft op 5 december 2017, een actueel verslag via het 8-K formulier ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission (“SEC”) waarin plannen worden aangekondigd om voor 30 juni 2018 een extra $ 5 miljard in gewone aandelen terug te kopen.

De onderneming kondigde eerder tevens plannen aan om op 28 juni $ 12 miljard in gewone aandelen van 1 juli 2017 tot 30 juni 2018 terug te kopen, plus aanvullende terugkoopinitiatieven als compensatie voor de aandelen die zijn verstrekt via het op aandelen gebaseerde compensatieplan in dezelfde periode, met een geschatte waarde van ongeveer $ 0,9 miljard.

De Raad van Bestuur keurde de aanvullende terugkoopinitiatieven goed. De extra kapitaaluitkeringen compenseert de toename van het wettelijk kapitaal als gevolg van de eerder aangekondigde uitgifte van gewone aandelen, door de uitoefening door Berkshire Hathaway van uitstaande warrants, en de verkoop van het niet-Amerikaanse bedrijf voor kredietkaarten voor consumenten eerder dit jaar. De raad van de Federal Reserve heeft de onderneming in kennis gesteld dat het de aanvullende terugkoopinitiatieven heeft goedgekeurd.

Het terugkoopprogramma van de onderneming, dat zowel de gewone aandelen als de warrants dekt, zal afhankelijk zijn van een aantal factoren, waaronder de kapitaalspositie van de onderneming, liquiditeit, financiële prestatie en alternatief gebruik van kapitaal, aandelenkoers en algemene marktomstandigheden, en kunnen te allen tijden uitgesteld worden. De terugkopen van gewone aandelen of opties kunnen worden uitgevoerd door aankopen op de open markt of private transacties, inclusief Rule 10b5-1 plannen. De toestemming voor de terugkoopinitiatieven is na aftrek van aandelen toegekend in het kader van de op aandelen gebaseerde beloningsregelingen van de Onderneming.

De Bank of America Corporation stelt alle SEC-deponeringen beschikbaar via haar website: http://investor.bankofamerica.com/phoenix.zhtml?c=71595&p=irol-irhome.

De SEC onderhoudt een website met rapporten, proxyverklaringen en andere informatie betreffende uitgevende instellingen die elektronisch documenten bij de SEC deponeren. Deze materialen kunnen elektronisch worden verkregen via de website van SEC op http://www.sec.gov. Een kopie van het document wordt ook beschikbaar gesteld op de website van het National Storage Mechanism op: http://www.morningstar.co.uk/uk/NSM.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bank of America
Michael Pressman, +1-980-386-5083
Assistant General Counsel

Check out our twitter: @NewsNovumpr