17:24 uur 25-11-2015

Western Union Business Solutions introduceert nieuwe risicomanagementoplossingen om de groei van bedrijfsactiviteiten in Tsjechië te ondersteunen

PRAAG–(BUSINESS WIRE)– Western Union Business Solutions, een leider op het gebied van mondiale betaaldiensten en een divisie van Western Union Company (NYSE:WU), heeft vandaag de lancering bekendgemaakt van een nieuwe reeks risicomanagementoplossingen om het voor kleine en middelgrote bedrijven gemakkelijker te maken hun bedrijfsactiviteiten in Tsjechië te realiseren.

Het totale scala aan huidige risicomanagementoplossingen is ontworpen voor bedrijven van elke omvang die betrokken zijn bij handel voorbij de eigen landsgrenzen. De risicomanagementoplossingen van Western Union Business Solutions omvatten een scala aan forwards gericht op kleine en middelgrote bedrijven. Bedrijven kunnen nu bijvoorbeeld vastleggen op een huidige wisselkoers voor een vaste periode en flexibele forwards, ook bekend als valutaopties. Dit stelt hen in staat risico’s effectief te managen terwijl zij profiteren van positieve veranderingen in handelswisselkoersen.

De toevoeging van deze risicomanagementoplossingen biedt bescherming tegen ongunstige marktontwikkelingen, terwijl bedrijven in de gelegenheid worden gesteld te profiteren van gunstige koersbewegingen, meestal zonder kosten. De combinatie van flexibele forwards en FX-intelligence ondersteunt de visie van Western Union Business Solutions voor een eenvoudige en kosteneffectieve manier van het doen van internationale betalingen.

“Door het bieden van een volledige serie risicomanagementoplossingen aan kleine en middelgrote bedrijven (MKB), kunnen we bedrijven helpen een eenvoudig maar effectief risicomanangementplan te realiseren, met de juiste combinatie van risicomanagementoplossingen om zich te beschermen tegen valutaschommelingen en uiteindelijk de groei van het bedrijf te ondersteunen,” aldus Tony Crivelli, Vice President, UK & EMEA Western Union Business Solutions.

“Kleine en middelgrote bedrijven hebben als zij internationale betalingen doen, te maken met veel uitdagingen die een negatieve invloed kunnen hebben op hun nettoresultaat. Dit veroorzaakt problemen bij het voorspellen van de behoefte aan liquide middelen en brengt hun winstmarges in gevaar,” voegde Jitka Kunstová, Country Manager voor Tsjechië van Western Union Business Solutions toe. “De introductie van flexibele forwards zal bedrijfsontwikkeling ondersteunen en het risico verminderen van betalingen en ontvangsten in vreemde valuta.”

Valutaopties in Tsjechië zullen door Western Union Business Solutions verkocht worden via Western Union International Bank GmbH, organizační složka, een 100% dochterbedrijf van Western Union. Western Union Business Solutions biedt nu valutaoptieproducten in het VK, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Canada, de Verenigde Staten van Amerika, Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk.

Western Union International Bank GmbH is een bank die geregistreerd staat op een overzicht in stand gehouden door de Oostenrijkse toezichthoudende instantie voor de financiële markten (Finanzmarktaufsicht). Western Union International Bank GmbH, organizační složka staat geregistreerd op een overzicht van banken en filialen van buitenlandse banken in stand gehouden door de Tsjechische nationale bank.

Western Union International Bank GmbH, organizační složka is geregistreerd in het Tsjechische handelsregister bij het gemeentelijk gerechtshof in Praag, identificatienummer 015 55 332, is gevestigd aan de Václavské náměstí 62, 110 00 Prague 1, Tsjechië, en is een filiaal van Western Union International Bank GmbH (registratienummer 256184t) Schubertring 11, 1010 Wenen, Oostenrijk

Over Western Union Business Solutions

Western Union Business Solutions stelt bedrijven van elke omvang in staat internationale betalingen te verzenden en te ontvangen en mondiale cashflow te beheersen, door het creëren van unieke oplossingen die op maat gemaakt zijn om tegemoet te komen aan de individuele behoeften van bedrijven. Western Union Business Solutions is een bedrijfsonderdeel van The Western Union Company (NYSE: WU), een vooraanstaande non-bankprovider van betalingen over de landsgrenzen, die diensten biedt aan bedrijven in meer dan 30 landen. De klanten worden ondersteund door een netwerk van handelskantoren, strategische bankrelaties en een wereldwijd clearingnetwerk en kunnen vreemde valutabetalingen naar het buitenland verzenden in meer dan 135 valuta.

Over Western Union

Het bedrijf The Western Union Company (NYSE: WU) heeft een vooraanstaande positie op het gebied van wereldwijde betalingsdiensten. In combinatie met de betalingsdiensten onder de merknamen Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil en Western Union Business Solutions biedt Western Union klanten en bedrijven snelle, betrouwbare en gemakkelijke manieren om geld te versturen en te ontvangen over de hele wereld, om betalingen te verzenden en postwissels te kopen. Sinds 30 september 2015 worden de diensten onder de merknamen Western Union, Vigo en Orlandi Valuta aangeboden via een gecombineerd netwerk van meer dan 500.000 agentschappen in 200 landen en gebieden en ruim 100.000 pinautomaten en kiosken. Ook de mogelijkheid om geld te versturen naar honderden miljoenen bankrekeningen is hierin opgenomen. In 2014 handelde Western Union wereldwijd 255 miljoen transacties tussen consumenten af, waarbij een hoofdsom van $ 85 miljard werd overgemaakt tussen consumenten, plus 484 miljoen aan zakelijke betalingen. Ga voor meer informatie naarwww.WesternUnion.com.

WU-G
WU-F

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Western Union
Liesl Smith, +44 (0) 7710 185864
Liesl.Smith@westernunion.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr