20:04 uur 07-05-2024

Powin onthult Pod-platform van de volgende generatie op CLEANPOWER 2024

Deze nieuwe, krachtige oplossing voor energieopslag op batterijen biedt klanten verbeterde veiligheidsfuncties en grotere kostenbesparingen

PORTLAND, Ore.–(BUSINESS WIRE)– Powin LLC (Powin), de wereldwijde leverancier van energieopslagplatformen, heeft vandaag zijn nieuwe, op meerdere cellen gebaseerde hardwareplatform geïntroduceerd, de Powin Pod (Pod). Pod is ontworpen voor utiliteitsprojecten en tilt Powin’s BESS-technologie (battery energy storage system) naar een hoger niveau. Het stelt een nieuwe norm voor energieopslagoplossingen met een hogere energiedichtheid, eersteklas veiligheid, betrouwbaarheid en verbeterde kostenbesparingen. Het Pod-platform is een aanvulling op de Centipede-productlijn van Powin en biedt een uitgebreide reeks oplossingen om aan de uiteenlopende eisen van klanten te voldoen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240507228791/nl/

Powin's new multi-cell-based hardware platform, the Powin Pod. (Photo: Business Wire)

Powin’s new multi-cell-based hardware platform, the Powin Pod. (Photo: Business Wire)

“We gaan voortdurende de uitdaging aan om onze producten en diensten te verbeteren. We willen niets minder dan uitmuntendheid leveren aan zowel nieuwe als bestaande klanten,” zegt Jeff Waters, CEO van Powin. “Deze volgende generatie productverbeteringen toont onze toewijding om de veiligste en kwalitatief beste energieopslagoplossingen op de markt te brengen. En dit is ook een vooruitgang voor de industrie zelf.”

Het nieuwe Pod-platform maakt deel uit van een volledig geïntegreerde energieopslagoplossing van Powin met een totaalaanbod dat bestaat uit StackOS-software, systeemontwerp, levering, inbedrijfstelling en langetermijnservice. Hierdoor kan Powin voorzien in de groeiende behoeften van klanten met een verbeterd, betrouwbaar en energiedicht opslagplatform. Powin’s eigen batterijmanagementsysteem en energiemanagementcontroles voldoen aan robuuste lokale cyberbeveiligingsstandaarden en regelgeving, met een superieure bescherming van gegevensprivacy en intellectueel eigendom. Hierdoor worden de veiligheid van gegevens, en de activiteiten en investeringen van klanten te allen tijde gewaarborgd. Klanten die Pod kiezen kunnen profiteren van Powin’s volle toegangsrechten om langetermijndiensten op hun locatie uit te voeren en intensieve systeemtraining van het bedrijf te volgen. Powin biedt met zijn volledig geïntegreerde oplossing veiligheid, beschikbaarheid, inzicht en flexibiliteit. Dit beperkt risico’s, verbetert prestaties en levert hogere inkomsten op.

Voordelen van het Powin Pod-platform zijn:

  • Energieopslag met een hogere dichtheid: De verbeterde celcapaciteit, het gebruik van cell-to-pack technologie en de geoptimaliseerde interne ruimte maximaliseren de energiedichtheid en houden aanzienlijke grondbesparingen voor projecten in. Powin Pod levert een 50% hogere energiedichtheid dan het Powin Centipede-platform. Deze oplossing en dichtheidsverbetering is beschikbaar bij systeemtoepassingen van 2 uur of meer.
  • Veiligheid en betrouwbaarheid van topklasse: Vloeistofkoeling zorgt voor stabielere temperaturen in het batterijsysteem, waardoor de veiligheid en levensduur van het systeem worden verbeterd. Powin voldoet aan de nieuwste en strengste brandpreventienormen, zoals UL9540A, NFPA 68 en NFPA 69, en heeft optionele, toonaangevende brandonderdrukking op module- en containerniveau.
  • Meer kostenbesparingen: Het compacte formaat van de Powin Pod vermindert de hoeveelheid land die nodig is voor installatie. Door Powin’s snellere en goedkopere verzending en tijdige levering in combinatie met vereenvoudigde installatie- en inbedrijfstellingsprocessen zijn lagere kapitaalinvesteringen en grotere besparingen voor de klant mogelijk.

Met een bewezen staat van dienst van meer dan 17 gigawattuur wereldwijd geïnstalleerd en in aanbouw en meer dan zes miljoen bewaakte batterijcellen is Powin een vertrouwde en gevestigde integrator in de VS. Powin biedt logistiek van wereldklasse voor tijdige levering, een prestatiegarantie van 20 jaar en servicestructuren voor de lange termijn. Het bedrijf wil optimale systeemprestaties waarborgen met een 24/7 Remote Operations Center, meer dan 500 servicetechnici in het veld en geautoriseerde dienstverleners.

Powin Pod kan nu wereldwijd worden besteld. De levering zal naar verwachting medio 2025 beginnen. Vanaf 2026 wordt Powin Pod geproduceerd in de VS en voldoet het aan de vereisten van US Domestic Content. Ga voor meer informatie over Powin’s nieuwste producten naar https://powin.com/powin-pod/ of bezoek het Powin-team op CLEANPOWER 2024, stand #2645.

Over Powin, LLC (Powin)

Bij Powin verleggen we de volgende energiegrens en pakken wij de energielevering in ons dagelijks leven anders aan door de toegang tot schone, veerkrachtige en betaalbare energie te garanderen. Als wereldwijde aanbieder van energieopslagplatforms bieden we volledig geïntegreerde batterijoplossingen, software en diensten om de prestaties van het elektriciteitsnet te optimaliseren en de overgang naar schonere energiebronnen mogelijk te maken. Ga voor meer informatie naar www.powin.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact
Powin@pancomm.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr