08:00 uur 25-06-2024

Trade Republic internaliseert de effectenafwikkeling op haar eigen bewaarplatform.

  • Trade Republic wordt een van de grootste custodians in Europa die de hele keten van brokeractiviteiten dekt en HSBC als bewaarbedrijf vervangt.
  • Uitbreiding van de infrastructuur zet een nieuwe standaard op het gebied van efficiëntie en automatisering en maakt een snellere lokalisatie en productontwikkeling voor klanten van Trade Republic mogelijk.
  • Europa’s toonaangevende beleggingsplatform heeft tientallen miljoenen euro geïnvesteerd in de bouw van een eigen platform voor effectenafwikkeling.
  • Hiermee wordt de weg vrijgemaakt om in de komende jaren toonaangevende bank- en beleggingsproducten te combineren met de beste klantervaring en service.

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Trade Republic bereikt de volgende mijlpaal als volwaardige bank en neemt vanaf juni 2024 de effectenafwikkeling in eigen handen. Trade Republic investeert een bedrag van tientallen miljoenen euro in het nieuwe settlement platform en de uitbreiding van de eigen bankinfrastructuur. De infrastructuur, die in twee jaar tijd volledig intern is opgebouwd, stelt Trade Republic in staat om alle custody diensten zoals corporate actions en dividenden intern te verwerken. Klanten in heel Europa zullen profiteren van eenvoudigere processen en aantrekkelijke nieuwe producten, die nu sneller en zonder afhankelijk te zijn van een andere partij ontwikkeld kunnen worden. Dit maakt de weg vrij voor verdere sterke groei en een best-in-class klantervaring en service.

“Het opbouwen van onze eigen custody business om de hele brokerage-keten onder eigen beheer te hebben is een belangrijke stap om onszelf te bevrijden van de afhankelijkheid van partners en om sneller nieuwe producten te ontwikkelen voor onze klanten. We zullen hier vooral van profiteren bij de lokalisatie van onze producten in heel Europa”, zegt Christian Hecker, mede-oprichter van Trade Republic. “We zullen de eerste broker in Europa zijn die op de belangrijkste Europese markten producten kan aanbieden die rekening houden met lokale belastingvereisten.”

Tot nu toe werd de effectenafwikkeling, d.w.z. het formele proces vanaf een transactie tot aan de overdracht en betaling van de effecten, afgehandeld met HSBC-dochter HTNG als intermediaire custodian. Met de eigen nieuwe bewaarinfrastructuur is Trade Republic rechtstreeks gekoppeld aan de centrale effectenbewaarinstelling Clearstream. Effecten-aankopen door nieuwe klanten werden sinds het begin van het jaar in toenemende mate rechtstreeks door Trade Republic verwerkt. De migratie van het bestaande klantenbestand van enkele miljoenen klanten werd binnen een weekend afgerond.

De internalisatie van de effecten activiteiten is een van de grootste projecten van Trade Republic tot nu toe en maakt deel uit van de algemene strategie om een van de meest moderne en efficiënte bankplatformen in Europa op te bouwen. Trade Republic investeert tientallen miljoenen euro in de opbouw van haar eigen bewaar- en bankinfrastructuur om in de komende jaren toonaangevende bank- en beleggingsproducten te combineren met de beste klantervaring en service. Met de verdere ontwikkeling van haar eigen operationele bankprocessen positioneert Trade Republic zich ook voor verdere sterke groei in heel Europa.

Voor aanvullende informatie ga naar:

Website I FAQ I Instagram I TikTok

Over Trade Republic

Trade Republic heeft als missie om miljoenen Europeanen vermogen op te laten bouwen door veilige, gemakkelijke en kostenefficiënte toegang tot kapitaalmarkten te bieden. Met klanten in 17 Europese landen en miljarden aan vermogen onder beheer, is Trade Republic voor veel Europeanen al dé beleggingsapp voor het opbouwen van vermogen. Trade Republic biedt periodiek beleggen zonder instapkosten, (fractioneel) beleggen in ETF’s, aandelen en obligaties en sinds januari 2024 de Trade Republic kaart met 1% Saveback. Trade Republic staat als full service bank onder toezicht van de Bundesbank en BaFin. Als Europa’s grootste beleggingsplatform voor periodiek beleggen heeft Trade Republic investeringen ontvangen van Accel, Ontario Teachers’, Peter Thiel’s Founders Fund, Sequoia en TCV. Het in Berlijn gevestigde bedrijf werd in 2015 opgericht door Christian Hecker, Thomas Pischke en Marco Cancellieri.

Contacts

Aarzel niet om direct contact met ons op te nemen:
Erik Mauritz

press-nl@traderepublic.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr