08:00 uur 05-10-2022

TRADE REPUBLIC LANCEERT FRACTIONEEL BELEGGEN

  • Als eerste Europese broker stelt Trade Republic beleggers in staat om gemakkelijk te beleggen in aandelen of ETF’s voor elk bedrag in euro.
  • Klanten kunnen beleggen in fracties van een aandeel of ETF in hun portefeuille tegen dezelfde prijs en met dezelfde spreads als bij de aankoop van hele aandelen.
  • Fractioneel beleggen stelt mensen in staat hun portefeuille verder te diversifiëren door dure aandelen beschikbaar te maken voor elk budget.

BERLIJN–(BUSINESS WIRE)– Trade Republic, Europa’s grootste beleggingsplatform, zet nieuwe stap in haar missie om beleggen voor iedereen toegankelijk te maken: als eerste Europese broker stelt Trade Republic haar klanten in staat om nu een echte fractie van een aandeel of ETF te kopen. Met fractioneel beleggen kunnen ook klanten met een klein budget nu elk aandeel bezitten. Hiermee heeft iedereen toegang tot alle activa. Fractioneel beleggen bij Trade Republic betekent echt eigendom van het aandeel, en handelen met dezelfde spreads als het onderliggende volledige aandeel.

“Met fractioneel beleggen democratiseren we toegang tot de kapitaalmarkten. Het stelt iedereen in staat om mee te delen in het succes van bedrijven zoals Tesla, Adyen of Booking.com”, zegt Christian Hecker, medeoprichter van Trade Republic. “Hoge aandelenkoersen zijn een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen denken dat ze niet genoeg kapitaal hebben om te investeren”

“Fractioneel beleggen is een belangrijke innovatie op de Europese financiële markten. Het begrip aandeel is een erfenis uit het verleden. In het digitale tijdperk verwachten mensen meer flexibiliteit”, voegt Marsel Nikaj, Director of Product bij Trade Republic, toe. “De klanten van Trade Republic bezitten de echte onderliggende aandelen met alle rechten.”

Met de introductie van fractioneel beleggen innoveert Trade Republic opnieuw het Europese financiële ecosysteem: het bedrijf is de eerste Europese broker die deze service in de EU aanbiedt. Europa’s grootste beleggingsplatform is ook een van de eersten die handel in volledige en fractionele aandelen en ETF’s aanbiedt vanuit één makkelijk te gebruiken app. Trade Republic biedt haar diensten aan in 6 europese landen.

ABOUT TRADE REPUBLIC

Trade Republic is on a mission to set millions of Europeans up for wealth creation with secure, easy and commission-free access to capital markets. It offers investing in equities, ETFs and stock savings plans as well as crypto. Trade Republic is a technology company supervised by Bundesbank and BaFin.

Contacts

Hugo Suidgeest

press-nl@traderepublic.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr