15:20 uur 28-03-2024

Midea Group breekt omzet- en winstrecords met RMB 373,7 miljard in 2023

FOSHAN, China–(BUSINESS WIRE)– Midea Group, de grootste leverancier van huishoudapparaten ter wereld, rapporteert indrukwekkende groei en recordwinstcijfers in haar jaarverslag van 2023. Het bedrijf haalde een totale omzet van RMB 373,7 miljard, een stijging op jaarbasis van 8,10%. Tegelijk bereikte de nettowinst toe te rekenen aan de aandeelhouders RMB 33,7 miljard, een stijging op jaarbasis van 14,10%, wat de grootste groei sinds 2019 markeert.

Het succes van het bedrijf is te danken aan haar “Global Impact”-strategie, die leidde tot een overzeese verkoop van meer dan 40% van de totale verkoop gedurende verschillende jaren. Midea’s producten werden wereldwijd naar meer dan 200 landen en regio’s geëxporteerd, en het blijft de overzeese productielay-out verder uitbreiden via het promoten van de bouw van productievestigingen in Indonesië, India, Thailand, Brazilië, Mexico, Italië, Egypte en andere landen.

Midea’s nieuwe energie- en industriële technologie zijn mede pijlers van digitale transformatie en groene, duurzame ontwikkeling in het wereldwijde industriële domein, wat haar toonaangevende positie in de sector verstevigt. Het segment van airconditioning compressoren voor huishoudelijk gebruik van het bedrijf stond bovenaan de ranglijst in 2023, goed voor een wereldwijd marktaandeel van 45%. Ook de airconditioning- en wasmachinemotoren voor huishoudelijk gebruik piekten wereldwijd aan de top, met marktaandelen van respectievelijk 40% en 22%. Verder zijn de productlijnen van het bedrijf van automobielonderdelen voor nieuwe energie snel aan het ontwikkelen, met een verwacht verzendvolume van 750.000 eenheden in 2023, een groei op jaarbasis van maar liefst 400%. Via de overname van energiebedrijven zoals CLOU Electronics en Hiconics Eco-energy trad Midea bovendien toe tot de energieopslagsector, die een immens marketpotentieel inhoudt.

KUKA, een dochteronderneming van Midea, is wereldwijd een van de “Big Four” industriële robotbedrijven en het tweede grootste zwaargewicht robotbedrijf op basis van de verkoop in 2023. In 2023 bereikte KUKA Group recordcijfers qua omzet en ordervolume, met bijzonder sterke prestaties op de Chinese markt.

Midea’s intelligente bouwtechnologie zorgt voor intelligente, ecologische integratieoplossingen voor de bouwsector. Volgens Frost & Sullivan was het bedrijf in 2023 de grootste leverancier van commerciële airconditioning in Continentaal China en het vijfde grootste wereldwijd.

Midea Group heeft meer dan RMB 14,5 miljard in R&D geïnvesteerd, en heeft wereldwijd meer dan 23.000 onderzoekers in dienst. Sinds 2022 staat het bedrijf wereldwijd op de zevende plaats in alle patentgroepen, op de eerste plaats onder de Chinese ondernemingen en de internationale sector van huishoudapparaten, met meer dan 28.000 uitvinderspatenten.

Midea Group telt om en bij 200 dochterondernemingen, 33 R&D-centra en 40 grote productievestigingen verspreid over de hele wereld, met meer dan 190.000 werknemers. De indrukwekkende groei en de recordbrekende winstcijfers van het bedrijf getuigen van haar inzet voor innovatie, duurzaamheid en wereldwijde expansie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lori Luo

Luory17@midea.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr