19:59 uur 31-08-2022

Midea kondigt halfjaarresultaten 2022 aan: gestage groei in omzet en winst, versnelling in technologiegedreven transformatie

FOSHAN, China–(BUSINESS WIRE)– Midea heeft zijn financiële rapport voor de eerste helft van 2022 gepubliceerd, met een halfjaarlijkse omzetgroei van 5,0% tot 183,7 miljard RMB. De groei van de nettowinst was zelfs sneller dan de omzet en kwam uit op 16 miljard RMB, een stijging van 6,6% op jaarbasis.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220830006043/nl/

Midea 2022 Semi-annual Results (Photo: Business Wire)

Midea 2022 Semi-annual Results (Photo: Business Wire)

Evenwichtig in zowel ToB- als ToC-activiteiten, bedroeg de omzet van Midea Smart Home in de eerste helft van 2022 RMB 126,9 miljard. Volgens AVC stonden de huishoudelijke apparaten van Midea in de eerste helft van 2022 op de eerste plaats wat betreft zowel het binnenlandse als het offline marktaandeel in 7 categorieën huishoudelijke apparaten, waaronder airconditioners en magnetrons.

Industrial Technology behaalde een omzet van RMB 12,1 miljard met een groei van 13,3% op jaarbasis, en Midea’s wereldwijde markt van residentiële AC-compressoren steeg tot 44%, wat de 1e plaats wereldwijd vertegenwoordigt. De omzet van motoren voor huishoudelijke AC’s en wasapparatuur was goed voor 42% van de wereldwijde cijfers.

Building Technology realiseerde een aanzienlijke groei van 33,1%, RMB 12,2 miljard omzet. Commerciële AC stond op nummer 1 wat betreft het binnenlandse marktaandeel, terwijl de exportwaarde van de warmtepomp van Midea met meer dan 200% op jaarbasis groeide, met het exportvolume ervan op de eerste plaats in de Chinese warmtepompindustrie.

De overzeese omzet van Midea over de eerste helft van 2022 bedroeg RMB 77,8 miljard met een stijging van 5,2% op jaarbasis. Met ‘China-Based Supply for the World + Local Supply’ heeft Midea de bouw van productievestigingen in Egypte en Brazilië bevorderd om de lokale markten te bestrijken, is het bedrijf begonnen met Indiase productievestigingen voor airconditioningcompressoren en heeft het een Thais compressorbedrijf geïntegreerd. Met meer dan 20.000 nieuwe verkoopnetwerken en de start van directe verkoopwinkels van Midea in Brazilië en de Filippijnen, blijft het bedrijf zijn overzeese distributiekanalen verbeteren.

Met technologisch leiderschap als duidelijke visie voor de langetermijnstrategie, blijft Midea technische capaciteiten voor kunstmatige intelligentie opbouwen met R&D-investeringen in de eerste helft van 2022 die goed waren voor RMB 5,9 miljard, een groei van 10,5% op jaarbasis. Midea bezit 35 wereldwijde R&D-centra en heeft tot op heden meer dan 77.000 geautoriseerde patenten op zijn naam staan.

Gedreven door informatie verbindt Midea loT bijna 13 miljoen nieuwe aangesloten apparaten en diensten voor meer dan 70 miljoen gezinnen.

Over Midea Group

Midea Group bestaat uit vijf strategische bedrijfspijlers: Smart Home, Industrial Technology, Building Technologies, Robotics & Automation en Digital Innovation. Midea Group heeft meer dan 160.000 medewerkers in meer dan 200 landen en regio’s, en staat op nummer 245 op de Global Fortune 500-lijst van 2022.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lori Luo, luory17@midea.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr