02:39 uur 06-03-2024

Van belofte naar actie: Mary Kay publiceert overzicht van transformatiepartnerschap om vrouwelijk ondernemerschap wereldwijd te bevorderen

Rapport over de vierde verjaardag van de Women’s Entrepreneurship Accelerator belicht de impact van WEA om in te spelen op de meest kritieke behoeften van vrouwelijke ondernemers: toegang tot onderwijs, financiering, netwerken en markten en wereldwijde belangenbehartiging.

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc., een wereldleider op het gebied van empowerment van vrouwen, kondigde vandaag de publicatie aan van een speciaal rapport getiteld “Advancing Women’s Entrepreneurship: from Commitment to Action.” Het rapport beschrijft de vastberaden inzet van het bedrijf voor het verdedigen van vrouwenzaken over de hele wereld en de belangrijke vooruitgang die het bedrijf heeft geboekt in de vier jaar sinds de oprichting van het baanbrekende Women’s Entrepreneurship Accelerator (WEA) partnerschap met meerdere belanghebbenden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240305878717/nl/

The Women’s Entrepreneurship Accelerator Fourth Anniversary Report Highlights WEA’s Impact on Solving the Most Critical Needs of Women Entrepreneurs: Access to Education, Funding, Networks and Markets and Global Advocacy. (Photo: Mary Kay Inc.)

The Women’s Entrepreneurship Accelerator Fourth Anniversary Report Highlights WEA’s Impact on Solving the Most Critical Needs of Women Entrepreneurs: Access to Education, Funding, Networks and Markets and Global Advocacy. (Photo: Mary Kay Inc.)

In 2019 startte Mary Kay, samen met 6 VN-organisaties, de WEA op als drijvende kracht voor het bevorderen van vrouwelijk ondernemerschap en economische deelname wereldwijd. Het speciale rapport voor 2023 beschrijft de verschillende vlaggenschipprogramma’s en impactstatistieken van WEA, en legt de focus op het wereldwijde bereik en de unieke aanpak van de belangrijkste uitdagingen voor vrouwelijke ondernemers.

“Met de Women’s Entrepreneurship Accelerator hebben we een robuust platform gecreëerd dat de ondernemersgeest van vrouwen wereldwijd niet alleen ondersteunt, maar ook toejuicht,” zei Deborah Gibbins, Chief Operating Officer bij Mary Kay. “Ons doel is om tegen 2030 vijf miljoen vrouwen weerbaar te maken, en we zijn goed op weg. Tot nu toe hebben we meer dan 600.000 vrouwen betrokken bij onze programma’s en activiteiten, en ook 2024 wordt weer een historisch jaar.”

Het rapport illustreert Mary Kay’s holistische benadering van empowerment van vrouwen door middel van het WEA multi-stakeholder partnerschap, dat zich uitstrekt over mogelijkheden voor toegang tot onderwijs, kapitaal, netwerken en markten, belangenbehartiging en beleid . Belangrijke geleverde prestaties zijn:

  • de verlaging van de armoedecijfers in een SDG-proefdorpproject op het Chinese platteland door vrouwelijk ondernemerschap te bevorderen en leiderschap te ontwikkelen;
  • de lancering van de Women’s Entrepreneurship Regional EXPO (de EXPO voor vrouwelijk ondernemerschap) en nationale satellietevenementen in de regio Europa en Centraal-Azië voor vrouwelijke ondernemers, investeerders en zakenpartners. Deze evenementen in 2023, die samen met 33 lokale partners werden georganiseerd, bereikten meer dan 15.308 deelnemers, waaronder 1.047 ondernemers en 75 investeerders, en omvatten 27 seminars/panels en tentoonstellingsruimtes;
  • de succesvolle uitvoering van diverse trainings- en mentorprogramma’s die worden geleid door partners op hoog niveau over de hele wereld, zoals het online Certificaatprogramma voor ondernemerschap van vrouwen;
  • de WEA Digital Innovation Challenge voor vrouwelijke ondernemers ontving 250 aanvragen van door vrouwen geleide startups uit 54 landen;
  • Onderzoek naar vrouwelijk ondernemerschap voor beleidsaanbevelingen voor gendergelijkheid in de ontwikkeling van ondernemingen in Latijns-Amerika.

De opmerkelijke inspanningen van het bedrijf om gendergerichte aanbestedingen en investeringen (GRPI) te bevorderen, hebben ook veel bijgedragen aan de economische participatie en empowerment van vrouwen.

Voor meer informatie over de Women’s Entrepreneurship Accelerator en om het volledige 2023 Special Report te lezen, klik hier.

Over Mary Kay

Toen. Nu. Voor altijd. Mary Kay Ash, een van de oorspronkelijke glazen plafondbrekers, richtte in 1963 in Texas haar droomschoonheidsbedrijf op met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met miljoenen onafhankelijke verkopers in meer dan 35 landen. Reeds 60 jaar hebben vrouwen dankzij de kans die Mary Kay bood de mogelijkheid om zich sterker te maken om zelf hun toekomst te bepalen via onderwijs, mentorschap, belangenbehartiging en innovatie. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van geavanceerde huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en geuren. Mary Kay gelooft in het behoud van onze planeet voor de generaties van morgen, het beschermen van vrouwen die lijden aan kanker en slachtoffer zijn van huiselijk geweld, en het aanmoedigen van jongeren om hun dromen te volgen. Ga voor meer informatie naar marykayglobal.com. Vind ons op Facebook, Instagram, en LinkedIn, of volg ons op X (voorheen Twitter)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr