23:21 uur 15-02-2024

Equality by Design: een model om discriminatierisico’s van AI te beheren

Mary Kay steunt nieuwe set wettelijke normen inzake Equality by Design onder aanvoering van de pionier Equal Rights Trust

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– Sinds 2021 werkt Mary Kay Inc. in een partnerschap samen met de Equal Rights Trust (ERT), een organisatie met als missie om gelijkheid wereldwijd te bevorderen via de wet. Als onderdeel van deze samenwerking steunde Mary Kay Inc. nieuw onderzoek gericht op het begrijpen en aanpakken van de discriminerende gevolgen van artificiële intelligentie (AI) en de impact ervan op gendergelijkheid, en de ontwikkeling van een nieuwe “benadering met equality by design”.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240215146078/nl/

“Our collaboration with Equal Rights Trust underscores our dedication to ensuring that technological advancements, especially in AI, champion gender equality. The impact of the Principles on Equality by Design in Algorithmic Decision-Making has already been transformative for key stakeholders in AI and echoes our commitment to helping create an inclusive digital economy where women entrepreneurs can excel without bias or barriers.” said Melinda Foster Sellers, Chief People Officer at Mary Kay Inc. (Photo: Mary Kay Inc.)

“Our collaboration with Equal Rights Trust underscores our dedication to ensuring that technological advancements, especially in AI, champion gender equality. The impact of the Principles on Equality by Design in Algorithmic Decision-Making has already been transformative for key stakeholders in AI and echoes our commitment to helping create an inclusive digital economy where women entrepreneurs can excel without bias or barriers.” said Melinda Foster Sellers, Chief People Officer at Mary Kay Inc. (Photo: Mary Kay Inc.)

Het initiatief vond zijn hoogtepunt in de recente lancering van een nieuwe set wettelijke normen – de principes over Equality by Design in algoritmische besluitvorming – ontwikkeld door de Equal Rights Trust en gesteund door een groep toonaangevende internationale organisaties die gelijkheid nastreven. De principes werken uit waarom nationale regeringen en bedrijven een dergelijke benadering moeten toepassen en verschaffen een gedetailleerde leidraad hoe dit te implementeren.

Jim Fitzgerald, directeur van de Equal Rights Trust, publiceerde onlangs een artikel dat de snelle vorderingen en het transformatieve potentieel van artificiële intelligentie belicht, maar ook waarschuwt voor negatieve gevolgen en discriminatiebedreigingen die ongereglementeerde algoritmische systemen kunnen stellen.

  • Lees het artikel van Jim Fitzgerald, getiteld Equality by Design: een model om discriminatierisico’s van AI te beheren hier.

Verklaringen van Jim Fitzgerald, directeur van de Equal Rights Trust en Melinda Foster Sellers, Chief People Officer bij Mary Kay Inc., vindt u hierna:

  • “De voorbije drie jaar heeft Mary Kay ons onderzoek, onze analyse en onze consultatie over algoritmische discriminatie gesteund, en ons in staat gesteld om de principes over Equality by Design te ontwikkelen,” zegt Jim Fitzgerald, directeur van de Equal Rights Trust. “Nu we de volgende fase inzetten, werkt Mary Kay met ons samen: een samenwerkingsinspanning om praktische begeleiding te ontwikkelen voor bedrijven over hoe de benadering van equality by design toe te passen. Op die manier wordt de volgende stap gezet in een traject dat begint met sterke interne gelijkheid en beleidslijnen gericht op het wegwerken van discriminatie, overgebracht naar samenwerking met en steun voor ons en andere actoren in dit domein, en nu gericht op incubatie en het aansturen van beste praktijken. Tijdens dit traject helpt Mary Kay om vorm te geven hoe bedrijven een actieve rol kunnen spelen in het ontwikkelen van betere benaderingen om discriminatie te elimineren en gelijkheid te bevorderen.”
  • “Mary Kay erkent de diepgaande impact van AI op de vormgeving van de toekomst van bedrijven en gemeenschappen,” zegt Melinda Foster Sellers, Chief People Officer bij Mary Kay Inc. “Onze samenwerking met de Equal Rights Trust benadrukt onze toewijding om ervoor te zorgen dat technologische ontwikkelingen, vooral in AI, gendergelijkheid verdedigt. De impact van de principes over Equality by Design in algoritmische besluitvorming was al transformatief voor vooraanstaande belanghebbenden in AI en is een echo van onze inzet om te helpen een inclusieve digitale economie te creëren waar vrouwelijke ondernemers zonder vooroordelen of belemmeringen het beste van zichzelf kunnen geven. Dit partnerschap weerspiegelt onze standvastige missie om vrouwen sterker te maken en gelijkheid in elk werelddeel te promoten.”

Over Equal Rights Trust

De Equal Rights Trust is een onafhankelijke, internationale niet-gouvernementele organisatie die beoogt om discriminatie uit te roeien en te verzekeren dat iedereen op gelijke basis aan de maatschappij kan deelnemen. Om dit te verwezenlijken, werkt het in partnerschap om ervaren ondersteuning te bieden aan mensen in de frontlinies in de strijd tegen discriminatie, dit om hen in staat te stellen druk uit te oefenen voor de ontwikkeling, toepassing en implementatie van gelijkheidswetgeving, en om de wet effectief toe te passen. Sinds 2007 heeft de Trust gelijkheidsactivisten gesteund in meer dan 50 landen, terwijl op internationaal niveau consensus werd ontwikkeld over de behoefte aan en de inhoud van omvattende gelijkheidswetgeving. Meer informatie vindt u via equalrightstrust.org

Over Mary Kay

Toen. Nu. Voor altijd. Mary Kay Ash, een van de oorspronkelijke glazen plafondbrekers, richtte in 1963 haar droomschoonheidsbedrijf op in Texas met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met miljoenen onafhankelijke verkopers in meer dan 35 landen. Reeds 60 jaar hebben vrouwen dankzij de kans die Mary Kay bood de mogelijkheid om zich sterker te maken om zelf hun toekomst te bepalen via onderwijs, mentorschap, belangenbehartiging en innovatie. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van geavanceerde huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en geuren. Mary Kay gelooft in het behoud van onze planeet voor de generaties van morgen, het beschermen van vrouwen die lijden aan kanker en slachtoffer zijn van huiselijk geweld, en het aanmoedigen van jongeren om hun dromen te volgen. Ga voor meer informatie naar marykayglobal.com. U vindt ons op Facebook, Instagram en LinkedIn, of volg ons op X (voorheen bekend als Twitter)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bedrijfscommunicatie Mary Kay Inc.

marykay.com/newsroom

972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr