04:19 uur 08-12-2023

Wererldwijd vermaarde onderzoekers naar kanker uit Spanje en de V.S. slaan de handen in elkaar om de kritische behoeften en uitdagingen in het onderzoek naar kanker bij vrouwen het hoofd te bieden

Statistieken tonen aan dat 1 op 3 vrouwen tijdens hun leven een diagnose kanker zullen krijgen – tijdige vorderingen op gebied van onderzoek en behandeling zijn van cruciaal belang voor de gezondheid van vrouwen

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc., het absolute wereldtopmerk dat huidverzorgingsproducten en kleurcosmetica verkoopt1, en haar stichtingen die door het bedrijf worden gesponsord, waaronder de Mary Kay Ash Foundation in de V.S., blijven het onderzoek naar kanker bij vrouwen steunen via financiering van verscheidene onderzoeksprogramma’s en projecten, waarbij subsidies worden toegekend aan vermaarde wetenschappers en klinische proeven worden bevorderd, dit alles om een afdoende remedie te vinden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231207257555/nl/

"The incidence of breast cancer in women is seeing an upward trend in the world, and today we can say that 1 in 3 women will be diagnosed with cancer in their lifetime,” said Dr. O’Shaughnessy (Courtesy of Joyce O'Shaughnessy, M.D.).

“The incidence of breast cancer in women is seeing an upward trend in the world, and today we can say that 1 in 3 women will be diagnosed with cancer in their lifetime,” said Dr. O’Shaughnessy (Courtesy of Joyce O’Shaughnessy, M.D.).

Mary Kay hield onlangs een virtuele vergadering met Dr. Joyce O’Shaughnessy, Celebrating Women Endowed Chair in Breast Cancer Research aan de Baylor University Medical Center en Chair, Breast Cancer Research aan de U.S. Oncology gevestigd in Dallas, in Texas, en Dr. Eva Ciruelos, Breast Cancer Unit Coordinator, University Hospital en HM Hospitals en Chair, SOLTI Group on Breast Cancer Research, en ontvanger van de subsidie van de FERO Foundation gesteund door Mary Kay Spain, gevestigd in Madrid, in Spanje. Zij staan allebei aan het hoofd van een eigen onderzoeksteam in hun respectievelijke thuislanden, die zich toeleggen op onderzoek van de zeldzame en agressieve vorm van kanker bij vrouwen: triple-negatieve gemetastaseerde borstkanker (TNBC). Hoewel zij duizenden kilometers van elkaar verwijderd zijn, kennen ze elkaar al heel lang: ze hebben jarenlang samengewerkt in TNBC-onderzoek in hun strijd om oplossingen en een remedie voor deze vernietigende ziekte te vinden.

De twee toonaangevende onderzoekers en experts in hun respectievelijke domeinen, zaten samen om het belang van wereldwijde wetenschappelijke samenwerking te bespreken, waarbij zij de nadruk legden op de dringende noodzaak dat wetenschappers van over de hele wereld hun bevindingen en vorderingen met elkaar delen om resultaten op te vissen.

”Het gaat er niet om wie het beste idee heeft, maar om samen te komen om de beste behandeling voor elke patiënt te verkrijgen. Dit is iets wat tot de medische, klinische en farmaceutische sectoren moet doordringen. De frequentie van borstkanker bij vrouwen kent een stijgende trend in de hele wereld, en op vandaag kunnen we stellen dat bij 1 op 3 vrouwen tijdens hun leven een diagnose kanker zal worden gesteld2,” aldus Dr. O’Shaughnessy.

”Zonder continue samenwerking tussen alle experts zou het onmogelijk zijn om tot specifieke diagnosen te kunnen komen,” zegt Dr. Ciruelos. ”Het is van vitaal belang om de behandeling van elke patiënt op gepersonaliseerde wijze op te volgen. Pas dan zullen we in staat zijn om te detecteren waarom dezelfde behandeling voor mensen met gelijkaardige kenmerken bij de ene werkt, maar bij anderen niet.”

Zij bevestigden hun frustratie over de verschillen en inconsistenties die zij vaststellen voor toegang tot therapieën, geneesmiddelen en behandelingen in verschillende landen en riepen op tot eenheid in het aanbieden van consistentere behandeling voor alle patiënten, los van de plaats waar zij wonen. De twee onderzoekers waren het er ook over eens dat het een uitdaging is om tijd te vinden om zich volledig aan kankeronderzoek te wijden, omdat ze af te rekenen hebben met uitdagingen op het vlak van financiering, en zij gaven uiting aan hun dankbaarheid voor hun sponsors, waaronder de Mary Kay Ash Foundation en Fero Foundation die hun werk om levens te redden mogelijk maken.

Dr. O’Shaughnessy voegde hieraan toe: “In 1985 waren we verschrikkelijk gefrustreerd door het gebrek aan therapeutische opties voor vrouwen met kanker. Op vandaag stellen we belangrijke vorderingen op dit vlak vast, en ik ben zeer optimistisch voor het succes van de onderzoekers van de volgende generatie.”

Via de financiering van kankeronderzoeksprojecten door de Mary Kay Ash Foundation in de Verenigde Staten en de toekenning van een subsidie door Mary Kay Spain aan de FERO Foundation in Spanje, konden Dr. O’Shaughnessy en Dr. Ciruelos verder blijven samenwerken aan hun levenswerk. Mary Kay staat in de frontlinie van het onderzoek naar kanker bij vrouwen, en ondersteunt het braanbrekende onderzoek geleid door vrouwen voor vrouwen. Mary Kay verbindt zich ertoe om onderzoekers van over de hele wereld te helpen door translationeel onderzoek (onderzoek dat laboratoriumonderzoek rechtstreeks met de patiënt verbindt), klinische proeven bedoeld ter verbetering van detectie, prognose en behandeling van kankers bij vrouwen te steunen, maar ook organisaties die kankeronderzoek steunen, zoals de FERO Foundation in Spanje.

Bekijk hun volledige gesprek op de Mary Kay Global YouTube channel.

Over Mary Kay

Toen. Nu. Voor altijd. Mary Kay Ash, een van de oorspronkelijke glazen plafondbrekers, richtte in 1963 in Texas haar droomschoonheidsbedrijf op met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met miljoenen onafhankelijke verkopers in meer dan 35 landen. Reeds 60 jaar hebben vrouwen dankzij de kans die Mary Kay bood de mogelijkheid om zich sterker te maken om zelf hun toekomst te bepalen via onderwijs, mentorschap, belangenbehartiging en innovatie. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van geavanceerde huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en geuren. Mary Kay gelooft in het behoud van onze planeet voor de generaties van morgen, het beschermen van vrouwen die lijden aan kanker en slachtoffer zijn van huiselijk geweld, en het aanmoedigen van jongeren om hun dromen te volgen. Ga voor meer informatie naar marykayglobal.com, vind ons op Facebook, Instagram en LinkedIn, of volg ons op X (voorheen bekend als Twitter).

1 ”Bron: Euromonitor International Limited; Beauty and Personal Care 2023 Edition, waardeomzet tegen RSP, gegevens van 2022.”

2 American Cancer Society. https://www.cancer.org/cancer/types/breast-cancer/about/how-common-is-breast-cancer.html

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bedrijfscommunicatie Mary Kay Inc.

marykay.com/newsroom

972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr