02:18 uur 14-02-2024

American Express opent grootste Centurion Lounge op Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Op 14 februari opent American Express (NYSE: AXP) een nieuwe Centurion Lounge op Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL), de drukste luchthaven ter wereld. Met bijna 26.000 vierkante voet is het de grootste lounge in het Centurion Lounge-netwerk. De lounge beschikt over een lokaal geïnspireerd menu van de in Atlanta gevestigde chef-kok Deborah VanTrece, tal van zitplaatsen voor gasten om te ontspannen of te werken voor hun vlucht, buitenterrassen met uitzicht op het vliegveld, en The Reserve by American Express. The Reserve is een whiskeybar op maat die exclusieve cocktails serveert die zijn ontworpen door Jim Meehan, Centurion Mixologist, samen met een selectie van klassieke en nieuwe Amerikaanse whiskey’s1. De nieuwe Centurion Lounge bevindt zich in Concourse E bij gate E11.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240213398792/nl/

American Express To Open Largest Centurion Lounge at Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (Photo: Business Wire)

American Express To Open Largest Centurion Lounge at Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (Photo: Business Wire)

“De nieuwe Centurion Lounge op Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport zal reizigers van diensten voorzien op een van de luchthavens die onze kaartleden het meest bezoeken,” zegt Audrey Hendley, President van American Express Travel. “Het beschikt over voorzieningen waarvan we weten dat reizigers ze graag gebruiken, zoals buitenterrassen en veel ruimte om te ontspannen. Daarnaast zijn de menu’s en het ontwerp voorzien van lokale accenten die gasten zich nog lang na hun reis zullen herinneren.”

Kunst en design geïnspireerd door “De stad in het bos”

Het ontwerp is geïnspireerd op de reputatie van Atlanta als “de stad in het bos” en de overvloed aan bomen, evenals op de passie voor wellness van onze kaartleden. Het belangrijkste zitgedeelte bestaat uit een 50 jaar oude olijfboom en een op maat gemaakte lichtsculptuur van 3.850 vierkante voet die een bladerdak van een bos voorstelt. Dit creëert een ontspannende ruimte voor kaartleden om tot rust te komen voor hun vlucht. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van verschillende buitenterrassen, een primeur voor het Centurion Lounge netwerk. Deze zorgvuldig aangelegde zithoeken zijn uitgerust met verwarming en ventilators en kunnen het hele jaar door worden gebruikt.

De lounge toont kunstwerken van lokale kunstenaars, waaronder een nieuwe, textuurrijke interpretatie van het typische American Express horlogehondje door Lucha Rodríguez en een grootschalig multimediawerk van Michi Meko dat inspiratie put uit het landschap van Georgia. Vanaf het eetgedeelte binnen tot het buitenterras loopt een 60 vierkante voet lange muurschildering met abstracte bladachtige vormen, geschilderd door Evan Blackwell Helgeson.

Modern, wereldwijd Soul Food samengesteld door Atlanta’s eigen chef-kok Deborah VanTrece

Chef-kok Deborah VanTrece is de eigenaar van de lokale Atlanta-restaurants Twisted Soul Cookhouse & Pours, Oreatha’s At The Point en La Panarda, die allemaal op Resy kunnen worden geboekt. Deborah brengt haar kijk op modern, wereldwijd soul food naar de lounge. Ze gebruikt smaken en technieken die ze ontdekte tijdens haar reizen over de hele wereld als voormalig stewardess. Het aangepaste menu op basis van de voedseltradities van haar eigen familie en verse, lokale ingrediënten, omvat Black Eyed Pea Biryani, Za’atar gegrilde kippendijen met groene tomaten chimichurri en Twisted Soul Salad met vinaigrette van aardbeien en peperkorrel. De lounge beschikt verder over een speciaal voedsel- en drankpunt met glutenvrije en veganistische opties, waaronder proteïnehapjes, salades, smoothies en immuniteitsversterkende sapjes.

“Atlanta is zo’n interessante smeltkroes van culturen en keukens geworden. Ik vind het geweldig om deze tradities, samen met de beste zuidelijke ingrediënten, in samenwerking met American Express naar de Centurion Lounge op Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport te brengen,” aldus chef-kok Deborah VanTrece. “Reizen heeft mijn aanpak als chef-kok geïnspireerd en ik voel me gezegend dat ik door deze samenwerking mijn creatieve visie op eten en gastvrijheid kan delen met reizigers van over de hele wereld.”

De eerste whiskeybar van het Centurion-netwerk 1

The Reserve by American Express viert de rijke geschiedenis van Amerikaanse whiskey en is de eerste whiskeybar in een Centurion Lounge. De cocktailkaart, is samengesteld door de bekroonde mixoloog Jim Meehan. Hierop staan vijf speciale whiskeycocktails, zoals Drink a Peach met whiskey met perziksmaak en bitters en Mayme, Tailored, waarin een Amerikaanse whiskey met gemberbier wordt gepresenteerd. Gasten kunnen verder kiezen uit meer dan 20 klassieke en nieuwe Amerikaanse whiskey’s. De bar biedt een moderne interpretatie van een klassieke whiskeybar met donkere afwerkingen en stoelen van karamelleer en is verbonden met een loungeruimte buiten. De lounge beschikt ook over een volledig gevulde hoofdbar met 10 wijnen, geproefd en geselecteerd door sommelier en Centurion Lounge Wine Director Anthony Giglio, naast een lokaal cocktailmenu met alcoholvrije opties en de kenmerkende drankjes van Centurion Lounge.

Superieure Centurion Lounge-voorzieningen voor alle soorten reizigers

Gasten vinden er de kenmerkende voorzieningen van de Centurion Lounge, waaronder speciale werkplekken en telefooncabines, eersteklas toiletten en douchesuites, verschillende zitgedeeltes en toegang tot gratis snelle wifi.

Meer kaartleden ontmoeten op meer plaatsen

De American Express Global Lounge Collection™ beschikt over meer loungemogelijkheden op luchthavens dan enige andere creditcarduitgever en is de enige creditcarduitgever met een eigen lounge op ATL. Dit is slechts een van de vele manieren waarop American Express service aan kaartleden biedt als ze op reis zijn. Kaartleden hebben toegang tot 28 Centurion Lounges en meer dan 1.400 lounges wereldwijd. American Express blijft het Centurion Lounge-netwerk uitbreiden en verbeteren met plannen om nieuwe lounges te openen op Reagan National Airport (DCA) in Washington, D.C. en Newark Liberty International Airport (EWR) in New Jersey.

OVER AMERICAN EXPRESS

American Express is een wereldwijd geïntegreerd betalingsbedrijf dat klanten toegang biedt tot producten, inzichten en ervaringen die levens verrijken en zakelijk succes opbouwen. Ga voor meer informatie naar americanexpress.com en neem contact met ons op via facebook.com/americanexpress, instagram.com/americanexpress, threads.net/@americanexpress, tiktok.com/@americanexpress, linkedin.com/company/american-express, twitter.com/americanexpress en youtube.com/americanexpress.

Belangrijke links naar producten, diensten en informatie over maatschappelijk verantwoord ondernemen: persoonlijke kaarten, visitekaartjes en diensten, reisdiensten, cadeaubonnen, prepaidkaarten, handelaarsdiensten, Accertify, Business Blueprint, Resy, bedrijfskaart, zakenreizen, diversiteit en inclusie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en rapporten op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur.

OVER DE CENTURION LOUNGE

De Centurion Lounge is het karakteristieke loungeprogramma binnen de bredere American Express Global Lounge Collection, inclusief toegang tot American Express Centurion Lounges, Escape Lounges – The Centurion Studio Partner, Delta Sky Club® voor kaartleden die vliegen met Delta, Priority Pass™ Select Lounges bij inschrijving, Plaza Premium Lounges, selecte Lufthansa Lounges wanneer u vliegt met de Lufthansa Group, en extra Global Lounge Collection Partner-lounges – met in totaal 1.400 lounges in 140 landen, en het aantal loopt op. In aanmerking komende kaartleden kunnen een lounge vinden op de Global Lounge Collection-website https://americanexpress.com/findalounge, of met behulp van de American Express® -app. Ze kunnen ook inchecken bij geselecteerde Centurion Lounges via de mobiele inchecktool in de American Express® -app.

OVER HARTSFIELD-JACKSON ATLANTA INTERNATIONAL AIRPORT

ATL is de eerste luchthaven in de geschiedenis die meer dan 100 miljoen passagiers in één jaar verwerkt en blijft wereldwijd de hoogste passagierscijfers halen. Als reactie op de pandemie heeft Hartsfield-Jackson verhoogde veiligheidsprotocollen ingevoerd met behoud van efficiëntie en financiële stabiliteit. De luchthaven heeft een directe economische impact van 66 miljard dollar in de staat. ATL ontvangt vaak prijzen voor uitmuntendheid en wordt erkend voor haar leiderschap in de concessieverlening, exploitatie, duurzaamheid, bouwkunde en constructie. Ga voor meer informatie naar www.atl.com .

1 Moet de leeftijd van 21 jaar of ouder hebben om alcoholische dranken te consumeren. Drink op verantwoorde wijze.

Source: American Express Company

Location: Global

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

AMERICAN EXPRESS
Ali Barlow

Ali.Barlow@aexp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr