18:40 uur 12-10-2021

American Express opent eerste Centurion® Lounge in Europa op London Heathrow Airport

Nieuwe luchthavenlounge heeft voorzieningen van bekroonde lokale partners, waaronder Samantha Jameson van Soapsmith, chef-kok Assaf Granit met een Michelin-ster en meer

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– American Express heeft vandaag de opening aangekondigd van de Centurion Lounge, die deel uitmaakt van het karakteristieke luchthavenloungeprogramma, op London Heathrow Airport (LHR). De lounge bevindt zich in Terminal 3 en is de eerste Centurion Lounge in Europa en de derde Centurion Lounge van American Express die dit jaar wordt geopend.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211012005990/nl/

Bar area to enjoy a wide variety of beverage selections (Photo: Business Wire)

Bar area to enjoy a wide variety of beverage selections (Photo: Business Wire)

“We zijn verheugd om onze kaartleden die reizen via de luchthaven Heathrow in Londen kennis te laten maken met de Centurion Lounge-ervaring om zo het feit dat er weer gereisd kan worden nog specialer te maken,” aldus Pablo Rivero, Vice President & General Manager, Global Lounge Experiences. “Van op maat gemaakt interieurontwerp tot speciale gerechten van een chef-kok met een Michelin-ster, we blijven de lat voor luchthavenlounges hoger leggen door echt unieke, eersteklas premium-ervaringen te bieden.”

Het beste van Groot-Brittannië op Heathrow:

De nieuwe lounge, die meer dan 650 vierkante meter beslaat, zal de levendigheid en charme van Londen belichamen en voorzien zijn van de karakteristieke onderdelen die kaartleden kennen en waarderen. De nieuwe ruimte zal beschikken over lokale, op maat gemaakte ontwerpelementen en unieke voorzieningen, waaronder:

  • Samengesteld wereldwijd menu door chef-kok Assaf Granit die een Michelin-ster heeft: chef-kok Assaf Granit van Coal Office in Londen zal de hoofdkok zijn. Het menu van chef-kok Assaf Granit sluit aan bij het rijke multiculturele erfgoed van Londen door middel van karakteristieke gerechten uit zijn toprestaurants over de hele wereld. De gerechten omvatten zijn zelfgemaakte Kubalah-brood, gefrituurde pitabroodjes met tahini, shakshukit, een rund- en lamschotel met gekonfijte tomaten en tahini, en als dessert een “Oh ‘My Baklava'”-olijfoliecake met Crème Anglaise met pistache en rozenwaterroom.
  • Brits geïnspireerde theekar met selecties van warme en koude dranken: ter ere van de theetraditie van het land zal de allereerste Centurion Lounge-theekar een selectie van lokale warme en koude theesoorten en gebak bevatten. ‘s Ochtends kunnen kaartleden energie opdoen tijdens hun reis met drankjes die het immuunsysteem versterken, kokosnootwater met mango, perzik-ijsthee en meer. De bar heeft aanbiedingen van de legendarische mixoloog Jim Meehan, wiens menu bestaat uit Britse cocktails1 zoals de Wayne’s Collins, een mix van de Tom Collins en White Negroni, en niet-alcoholische drankmengsels zoals de Hare of the Fog, een variatie op de Negroni met Engelands eigen gedistilleerde alcoholvrije spirit Seedlip en Aecorn-aperitieven. In de lounge zullen wereldwijde wijnen te krijgen zijn afkomstig uit Frankrijk, Italië, Argentinië en meer – exclusief geselecteerd door Wine Director Anthony Giglio.
  • Seizoensgebonden Soapsmith-producten van Samantha Jameson: de nieuwe lounge biedt plaats aan een collectie bekroonde, op maat gemaakte geurende bad- en lichaamsverzorgingsproducten van het in Londen gevestigde Soapsmith. De lijn van zes karakteristieke geuren van oprichter Samantha Jameson is geïnspireerd op verschillende gebieden van Londen en wordt gemaakt met lokale ingrediënten door een familie van zeer bekwame zeepmakers. De geuren worden afgewisseld per seizoen in de lounge, te beginnen met ‘Hackney,’ een eerbetoon aan de wijk waar Samantha opgroeide.
  • Britse kunst en design: van een mosmuur die doet denken aan het beroemde Hyde Park in Londen, tot een reeks architecturale potloodkunstwerken van Minty Sainsbury, het interieur van de lounge neemt gasten mee op een ontdekkingsreis door Londen door middel van design. De lounge zal beschikken over op maat gemaakte meubels die afkomstig zijn van de in het Verenigd Konikrijk gevestigde producenten Konk, Naughtone en Deadgood, en een kunstgalerie samengesteld door Art Story, waaronder de modefotografie van Norman Parkinson en originele stukken van Carne Griffiths en Stephen Marshall. Elk kunstwerk bevat een QR-code zodat kaartleden het digitaal kunnen opzoeken en meer te weten kunnen komen over het stuk en de artiest. In de lounge zullen ook luxe en moderne verlichtingsdesigns van Lee Broom en Tom Dixon te bewonderen zijn, twee van de toonaangevende Britse productontwerpers op het gebied van lichtontwerp.

Gasten kunnen profiteren van essentiële voorzieningen, voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers, zoals speciale werkruimten, stopcontacten, privé-telefoonruimtes, comfortabele stoelen, draadloos mobiel opladen, snelle wifi en toegang tot American Express Member Services Professionals om te helpen met kaart- en reisgerelateerde diensten ter plekke. Aangezien gezondheid en veiligheid voorop blijven staan, zijn de ‘Centurion® Lounge Commitment‘-praktijken ook van kracht in de lounge, waaronder een verhoogde schoonmaakfrequentie, vereisten om gezichtsbedekking te dragen in de lounge als er niet gegeten of gedronken wordt, en meer.

“Het doet ons veel genoegen om de eerste grote hubluchthaven in Europa te zijn die een American Express Centurion Lounge opent. Nu de reisbeperkingen versoepeld blijven worden en belangrijke markten weer opengaan, zal de nieuwe Centurion Lounge in Terminal 3 een zeer welkome aanvulling zijn voor passagiers die behoefte hebben aan een rustige plek om te ontspannen voordat ze op reis gaan,” verklaarde Fraser Brown, Director Retail and Property op Heathrow.

De Centurion Lounge op LHR zal ook de eerste Centurion Lounge zijn die gedeeltelijk gebruik maakt van hernieuwbare energie door middel van nieuw geïnstalleerde zonnepanelen. Het milieubewuste ontwerp is in overeenstemming met de milieudoelstellingen van American Express voor 2025 om het energieverbruik in de beheerde faciliteiten te verminderen en de recente aankondiging om tot 2035 wereldwijd een netto nul-uitstoot te realiseren.

Toegang tot de lounge blijft een belangrijk reisvoordeel voor kaartleden en American Express. Vanaf 1 juli hebben de Consumer Platinum- en Business Platinum Card®-leden toegang tot nog meer luchthavenlounges en hoogwaardige voorzieningen wanneer ze reizen, waaronder meer dan 40 Centurion Lounges en Escape Lounges – The Centurion® Studio Partner-locaties wereldwijd. Met meer dan 1.300 luchthavenlounges in 140 landen biedt de American Express Global Lounge Collection® Platinum-kaartleden toegang tot meer loungelocatie-opties dan enige andere creditcard op de markt2.

OVER AMERICAN EXPRESS

American Express is een wereldwijd geïntegreerd betalingsbedrijf dat klanten toegang biedt tot producten, inzichten en ervaringen die levens verrijken en zakelijk succes opbouwen. Lees meer op americanexpress.com maak contact met ons op facebook.com/americanexpress, instagram.com/americanexpress, linkedin.com/company/american-express, twitter.com/americanexpress en youtube.com/americanexpress.

Belangrijke links naar producten, diensten en informatie over maatschappelijk verantwoord ondernemen: persoonlijke kaarten, visitekaartjes, reisdiensten, cadeaubonnen, prepaidkaarten, handelaarsdiensten, Accertify, Kabbage, Resy, bedrijfskaart, zakenreizen, diversiteit en inclusie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en rapporten op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur.

OVER DE CENTURION LOUNGE

De Centurion® Lounge is het karakteristieke loungeprogramma binnen de bredere American Express Global Lounge Collection, inclusief toegang tot American Express Centurion Lounges, Escape Lounges – The Centurion Studio Partner, Delta Sky Club® voor kaartleden die vliegen met Delta, Priority PassTM Select Lounges bij inschrijving, Airspace Lounges, Plaza Premium Lounges, selecte Lufthansa Lounges wanneer u vliegt met de Lufthansa Group, en extra Global Lounge Collection Partner-lounges – met lounges in 140 landen, en het aantal loopt op.

In aanmerking komende kaartleden kunnen een lounge vinden op de Global Lounge Collection-website of met behulp van de American Express®-app. Ze kunnen ook inchecken bij geselecteerde Centurion Lounges via de mobiele inchecktool in de American Express®-app.

OVER HEATHROW AIRPORT

Heathrow is de enige hubluchthaven van het VK en een van ‘s werelds beste internationale luchtvaarthubs. De luchthaven is de grootste vrachthaven van Groot-Brittannië en helpt de Britse handelsgroei te stimuleren en het land te helpen in de strijd tegen COVID-19. Het doel van Heathrow is om passagiers de beste luchthavenservice ter wereld te bieden, en we zijn verheugd dat we zijn uitgeroepen tot een van ‘s werelds top tien luchthavens bij de 2021 Skytrax Awards. Heathrow is voor het zesde jaar bekroond met de ‘Best Airport in Western Europe’ en is de enige Britse luchthaven die de COVID-19 Airport Excellence Award heeft gewonnen als erkenning voor de inspanningen van de luchthaven om onze passagiers en collega’s tijdens de pandemie veilig te houden. Heathrow is geslaagd voor de COVID-19 Security Assurance Scheme van de CAA en heeft de Airport Health Accreditation van Airports Council International verkregen.

 


1 Moet de wettelijke leeftijd hebben om alcoholische dranken te consumeren. Drink op verantwoorde wijze.

2 Vanaf augustus 2021.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Yasamin Haghshenas

Yasamin.Haghshenas@aexp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr