13:59 uur 13-02-2024

Recover™ verwelkomt Hans Ploos van Amstel in de raad van bestuur

MADRID–(BUSINESS WIRE)– Recover™, het toonaangevende materiaalwetenschappelijke bedrijf en producent van duurzame, hoogwaardige gerecyclede katoenvezels en katoenvezelmengsels, kondigde vandaag de benoeming van Hans Ploos van Amstel aan als lid van de raad van bestuur. Hans is een alom gerespecteerd leider wiens expertise het talent en de ervaring van de bestaande bestuursleden van Recover zal aanvullen.

Hans brengt een schat aan wereldwijde financiële expertise met zich mee en een bewezen staat van dienst in het stimuleren van transformatieve groei in diverse sectoren, waaronder diepgaande ervaring in de mode- en textielindustrie. Met meer dan drie decennia ervaring heeft Hans belangrijke leidinggevende posities bekleed bij gerenommeerde bedrijven als Procter & Gamble, Levi Strauss & Co, de Adecco Group en Partners Group. Hij heeft altijd een grote betrokkenheid getoond bij het aansturen van strategische transformaties, het optimaliseren van organisatiestructuren en het stimuleren van duurzame groei in diverse industrieën. Als Group Chief Financial Officer van Levi Strauss & Co speelde Hans een cruciale rol in de transformatie van het bedrijf, waarbij hij zijn financiële vaardigheden inzette om de operationele efficiëntie te verbeteren en innovatie te stimuleren. Hans was ook co-chief executive officer van C&A.

“We zijn erg blij om Hans te verwelkomen in de raad van bestuur van Recover,” zei Olof Persson, voorzitter van Recover en voormalig chief executive officer van de Volvo Group. “Zijn uitgebreide wereldwijde ervaring, financieel inzicht en strategische visie zullen van onschatbare waarde zijn bij het voortzetten van onze missie om de textielindustrie radicaal te veranderen door middel van duurzame innovatie.”

“Ik beschouw het als een eer om toe te treden tot de raad van bestuur van Recover en ik kijk ernaar uit om mijn wereldwijde ervaring in financiën, mode en textiel te gebruiken om de voortdurende groei en klantgerichte focus van het bedrijf te ondersteunen,” zei Hans.

Hans’ benoeming in de raad van bestuur volgt op de recente benoeming van Anders Sjoblom als Chief Executive Officer en Matthew Neville als Chief Commercial Officer. Dankzij deze aanwinsten kan Recover zich richten op het waarborgen van operationele en financiële uitmuntendheid, terwijl het bedrijf blijft innoveren en leiding blijft geven aan baanbrekende veranderingen voor de kleding- en textielindustrie.

Over Recover™:

Recover™ is een toonaangevend materiaalwetenschappelijk bedrijf en wereldwijd producent van gerecyclede katoenvezel en katoenvezelmengsels van hoge kwaliteit met een lage impact. Zijn hoogwaardige, milieuvriendelijke en prijsconcurrerende producten worden gemaakt in samenwerking met de toeleveringsketen voor wereldwijde retailers en merken, en bieden een duurzame oplossing voor circulaire mode voor iedereen. Als familiebedrijf van de vierde generatie en gesteund door recente investeringen van STORY3 Capital en Goldman Sachs, is Recover™ op een missie om zijn eigen technologie op te schalen om een blijvende, positieve impact op het milieu te hebben en samen te werken met merken/retailers en andere veranderaars om de duurzaamheidsdoelstellingen van de industrie te halen.

Neem voor meer informatie contact met ons op via press@recoverfiber.com, ga naar www.recoverfiber.com en volg @recoverfiber op sociale media.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

press@recoverfiber.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr