23:17 uur 23-11-2021

Recover™ wint de Ryan Young Climate+ Award op de Textile Sustainability Conference 2021 en bevestigt zijn missie om circulaire mode voor iedereen te bereiken

VALENCIA, Spanje–(BUSINESS WIRE)– Recover™, een toonaangevend bedrijf op het gebied van materiaalwetenschappen en wereldwijde producent van hoogwaardige, gerecyclede katoenvezels en katoenvezelmengsels met een lage impact, heeft de Ryan Young Climate+ Award gewonnen op de Textile Sustainability Conference 2021. Het bedrijf werd erkend voor zijn algehele inzet om te voldoen aan het strategische doel van Climate+, dankzij werk met belangrijke belanghebbenden in de sector om verandering te stimuleren, een nieuwe circulaire toeleveringsketen op te zetten en de productiecapaciteit op te schalen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211123006181/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

In het eerste jaar van zijn bestaan erkennen de Ryan Young Climate+ Awards de leiders binnen het textielleveringsnetwerk van over de hele wereld die leiderschap en visie hebben getoond bij het ontwikkelen van industriële klimaatoplossingen in 2020. Georganiseerd door Textile Exchange, een wereldwijde non-profitorganisatie die leiders creëert in de favoriete vezel- en materialenindustrie, erkent de prijs de inspanningen van Recover™ in zijn streven om circulaire mode voor iedereen te bereiken door middel van zijn duurzame en kosteneffectieve plug-in-play-oplossing.

Recover™ is een innovatieve textielproducent die sinds 1947 baanbrekend is op het gebied van duurzame materialen en recycling. Het bedrijf recyclet post-industrieel en post-consumer katoenafval, met als gevolg vervanging van de noodzaak om katoen te verbouwen, drastische vermindering van de waterverspilling, beperking van het gebruik van kleurstoffen via het RColorBlend-systeem en reductie van textielafval op de stortplaats. Door zijn katoen in de toeleveringsketen te integreren, helpt Recover™ bovendien merken en retailers om hun klimaatdoelstellingen te halen en een significante positieve impact op het milieu te hebben.

Om de enorme en steeds snellere vraag van merken te ondersteunen, schaalt Recover™ de productie van zijn gerecyclede katoenvezels in de buurt van productiecentra voor textielafval snel op, terwijl het tot 2025 ook een derde van zijn capaciteit besteedt aan post-consumer recycling. Het is de ‘first mover’ en vertrouwde gedachteleider die dit doet in de ruimte van gerecyclede katoenvezels.

“Als langdurig lid en supporter van Textile Exchange zijn we zeer vereerd met deze prijs,” aldus Helene Smits, Chief Sustainability Officer bij Recover™. “Voor Recover™ motiveert de erkenning als klimaatleider ons om ons nog meer in te zetten om een instrument voor verandering in deze sector te zijn. We moeten nu als industrie optreden om de klimaatdoelstellingen te bereiken en bij te dragen aan veerkrachtige ecosystemen in overeenstemming met de visie voor 2030 Climate+ die Ryan Young heeft ontwikkeld en gepresenteerd op de Textile Exchange-conferentie in 2019.”

“We eren de baanbrekende inspanningen van Ryan Young met de creatie van deze prijzen. Hij zei vaak: ‘Willen we iemand zijn die deel uitmaakt van de oplossing of iemand die deel uitmaakt van het voortdurende probleem?’ Ik denk dat hij het ermee eens zou zijn dat alle winnaars van vandaag de leider in oplossingen willen zijn,” verklaarde La Rhea Pepper, CEO en medeoprichter van Textile Exchange.

OVER RECOVER™

Recover™ is een toonaangevend bedrijf op het gebied van materiaalwetenschappen en een wereldwijde producent van hoogwaardige gerecyclede katoenvezels en katoenvezelmengsels met een lage impact. De hoogwaardige, milieuvriendelijke en kostenconcurrerende producten worden gecreëerd in samenwerking met de toeleveringsketen voor wereldwijde retailers en merken, en bieden een duurzame oplossing om circulaire mode voor iedereen te bereiken.

Als familiebedrijf van de vierde generatie met een geschiedenis van meer dan 70 jaar in de textielindustrie, heeft Recover™ de missie om zijn gepatenteerde technologie op te schalen om een blijvende positieve impact op het milieu te hebben en samen te werken met merken/retailers en andere changemakers om te voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de sector. Recover™ werd bij de Innovation by Design Awards van Fast Company voor 2021 geëerd in de categorieën Sustainability en Materials. Ga voor meer informatie naar www.recoverfiber.com en volg @recoverfiber op sociale media.

OVER TEXTILE EXCHANGE

Textile Exchange is een wereldwijde non-profitorganisatie die leiders creëert in de sector van duurzame vezels en materialen. De organisatie beheert en promoot een reeks van zes toonaangevende industriestandaarden, en verzamelt en publiceert kritieke branchegegevens en inzichten waarmee merken en retailers hun gebruik van favoriete vezels en materialen kunnen meten, beheren en volgen.

Met meer dan 600 leden die toonaangevende merken, retailers en leveranciers vertegenwoordigen, heeft Textile Exchange al jaren een positieve invloed op het klimaat door het gebruik van voorkeursvezels in de wereldwijde textielindustrie te versnellen en maakt de organisatie hiervan nu een essentieel doel via zijn 2030 Strategy: Climate+. Onder de strategische leiding van Climate+ zal Textile Exchange de drijvende kracht zijn achter dringende klimaatactie met als doel tot 2030 de CO2-uitstoot van de productie van textielvezels en materialen met 45% te verminderen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Hannah Wesselby

Hannah.wesselby@recoverfiber.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr