21:11 uur 28-09-2023

Recover™ benoemt Anders Sjoblom tot Chief Executive Officer

Sjoblom voegt zich bij de snelgroeiende leider op het gebied van disruptieve circulariteit na meer dan een decennium bij de H&M Group, laatstelijk als Global Managing Director van H&M Lifestyle Brands

MADRID, Spanje–(BUSINESS WIRE)– Recover™, het toonaangevende materiaalwetenschapsbedrijf en de grootschalige producent van duurzame, hoogwaardige gerecyclede katoenvezels en katoenvezelmengsels, heeft vandaag een uitbreiding van zijn leiderschapsteam aangekondigd met de benoeming van Anders Sjoblom tot Global Chief Executive Officer van het bedrijf, met ingang van 1 januari 2024, om de volgende groeifase te stimuleren. Sjoblom is een doorgewinterde manager die bij Recover komt van de H&M Group, waar hij wereldwijd Managing Director is voor H&M Lifestyle Brands. Gelijktijdig met de benoeming van Sjoblom zal de vierde generatie familiebeheerder van Recover, Alfredo Ferre, overstappen naar de nieuw gecreëerde positie van Chief Product and Innovation Officer, waar hij zich volledig kan concentreren op voortdurende innovatie en technisch leiderschap bij Recover, inclusief het garanderen van ongeëvenaarde productkwaliteit en transparantie. De benoeming van Sjoblom volgt op de recente aanstelling door Recover van Matthew Neville als de eerste wereldwijde Chief Commercial Officer van het bedrijf die een klantgericht verkoopteam gaat opbouwen en zal zorgen voor een uitzonderlijke klantgerichtheid.

“Deze leiderschapsveranderingen stellen Recover in staat zich te concentreren op het waarborgen van operationele en financiële uitmuntendheid, terwijl het bedrijf tegelijkertijd kan blijven innoveren en leidinggeven aan disruptieve veranderingen voor de kleding- en textielindustrie,” aldus Olof Persson, voorzitter van Recover en voormalig CEO van de Volvo Group. “Anders heeft een uitstekende staat van dienst in het succesvol opschalen van wereldwijde bedrijven en het stimuleren van groei en merkbekendheid, terwijl Alfredo zal terugkeren naar zijn roots terwijl hij zich richt op strategische productvisie en innovatie.”

Recover heeft de kunst en wetenschap van de geschaalde productie van duurzame gerecyclede katoenvezels gedurende meer dan 75 jaar geperfectioneerd, gedurende meerdere generaties van de familie Ferre in Spanje. Tegenwoordig wordt Recover ondersteund door toonaangevende institutionele beleggers, waaronder onder meer STORY3 Capital, Goldman Sachs, Fortress Investment Group en Eldridge Industries. Het bedrijf biedt plug-and-play supply chain-integratie, technische ondersteuning, flexibele toepassingen en collaboratieve innovatie rond circulariteit en bedient enkele van de grootste en meest herkenbare retailers, merken en leveranciers ter wereld. Het bedrijf opende in 2022 ‘s werelds grootste technisch geavanceerde fabriek voor het mechanisch recyclen van katoenvezels in het land Bangladesh, als aanvulling op de bestaande faciliteiten in Spanje en Pakistan en een geplande fabriek in Vietnam.

“Recover transformeert de kleding- en textielindustrie fundamenteel vanuit een duurzaamheidsperspectief met zijn innovatieve gerecyclede katoenvezels en katoenvezelmengsels. Het biedt een broodnodige en bewezen schaaloplossing om de impact op het milieu op betekenisvolle wijze te verminderen en tegelijkertijd een product van hoge kwaliteit te leveren en consumenten in staat te stellen een duurzamere toekomst te bewerkstelligen,” verklaarde Sjoblom. “Recover loopt voorop in zijn branche en ontwikkelt gedifferentieerde, geavanceerde oplossingen om aan de behoeften van wereldwijde retailers en merken te voldoen. Mijn focus zal liggen op het leveren van deze uitstekende oplossingen met uitmuntendheid. Ik ben er trots op dat ik de functie van Chief Executive Officer op mij neem en enthousiast dat ik de kans krijg om leiding te geven aan het uitzonderlijke team van Recover.”

Sjoblom heeft een sterke passie voor het stimuleren van verandering en positieve impact en is momenteel wereldwijd hoofd van H&M Lifestyle Brands met verantwoordelijkheid voor H&M Home, H&M Move en H&M Beauty. De bedrijven die hij bij de H&M Group heeft overzien en geleid, zijn marktleidende groeimotoren geworden met geïnspireerde teams. Sjoblom kwam in 2008 bij de H&M Group en kreeg steeds meer leiderschap binnen het bedrijf, waaronder de algehele verantwoordelijkheid voor de mondiale visie, strategie, producten, merk en activiteiten van de bedrijven onder zijn toezicht.

Over Recover™

Recover™ is een toonaangevend materiaalwetenschapsbedrijf dat zich inzet voor het herdefiniëren en bouwen aan een duurzamere toekomst voor de kledingindustrie door gebruik te maken van zijn eigen technologie en datagestuurde processen om op grote schaal gerecycleerde katoenvezels en katoenvezelmengsels met lage impact en hoge kwaliteit te leveren . De premium, milieuvriendelijke en kostenconcurrerende producten worden gecreëerd in samenwerking met de toeleveringsketen voor wereldwijde retailers en merken en bieden een duurzame oplossing om circulaire mode voor iedereen te bereiken. Het merkethos, het communicatie-ecosysteem en de samenwerking tussen merken en retailers van Recover stellen consumenten in staat deel te nemen aan het creëren van een duurzamere toekomst. Het bedrijf wordt ondersteund door toonaangevende institutionele investeerders, waaronder STORY3 Capital en Goldman Sachs.

Ga voor meer informatie naar www.recoverfiber.com en volg @recoverfiber op sociale media.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

press@recoverfiber.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr