09:32 uur 24-11-2023

Evlox, Recover en Jeanologia lanceren innovatieve gerecyclede denim capsulecollectie REICONICS

MADRID–(BUSINESS WIRE)– Op 23-24 november presenteren textielindustrie-experts Recover™, Evlox en Jeanologia hun nieuwe gerecyclede denim capsulecollectie REICONICS op Denim Première Vision in Milaan.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231119589466/nl/

(Photo: Jeanologia)

(Photo: Jeanologia)

De collectie is het resultaat van een samenwerkingsproject tussen de drie bedrijven, waarbij expertise van elk gespecialiseerd bedrijf wordt gecombineerd om circulariteit in de denimindustrie te verbeteren, van vezel tot afwerking.

Deze heeft als doel de industrie te inspireren en waarde te geven door echt circulaire producten te maken via een proces dat ecodesign, transparantie, procesmeting, traceerbaarheid en schaalbaarheid toepast.

De REICONICS collectie, gemaakt van Recover™ gerecyclede katoenvezels en Spaans katoen, is GRS-gecertificeerd en is een ode aan de klassieke denimstoffen die de afgelopen decennia zo populair waren.

De collectie omvat een serie denimstoffen van topkwaliteit ontwikkeld door Evlox en in totaal 14 definitieve kledingstukken die te zien zijn op Denim Première Vision. Elk kledingstuk in de collectie is afgewerkt met technologie van Jeanologia, waardoor er minder water en energie wordt verbruikt en schadelijke emissies en lozingen worden geëlimineerd.

Met slechts één jas uit de REICONICS collectie, die 32% Recover™ gerecyclede vezels en de Jeanologia afwerkingstechnologie gebruikt, wordt tot 760 liter water bespaard, vergeleken met een jas van zuiver katoen die met traditionele afwerkingstechnieken is behandeld.

Alfredo Ferre, CEO van Recover™ verklaart: “Recover™ is er trots op deel uit te maken van de REICONICS collectie, een baanbrekend project dat de weg vrijmaakt voor een duurzamere toekomst. Samen bieden we merken de mogelijkheid om hun impact op het milieu, veroorzaakt door de productie van grondstoffen en afval, te verminderen.”

Francisco Ortega, R&D Director van Evlox, zegt ook: “We zijn enthousiast om nieuwe modellen voor de productie van denim te introduceren, meer circulair en duurzaam, en geholpen te worden door erkende partners zoals Recover™ en Jeanologia met wie we al jaren samenwerken. Deze capsule is een nieuwe mijlpaal in de uitdaging om circulaire mode toegankelijk te maken voor iedereen, zonder het denim erfgoed tekort te doen.”

Enrique Silla, CEO van Jeanologia: “Bij Jeanologia zijn we er trots op om als partners samen te werken met Recover™ en Evlox en de toekomst van de spijkerbroek opnieuw te definiëren. REICONICS Collection zorgt voor een keerpunt waarbij technologie, innovatie, creativiteit, circulariteit en duurzaamheid de sleutel tot succes zijn. Om het beste product te maken en tegelijkertijd op een verantwoorde en duurzame manier te produceren.”

Voor meer informatie over hoe we het gebruik van virgin grondstoffen in denim kunnen verminderen en de impact op het milieu kunnen beperken, ga naar https://recoverfiber.com/newsroom/reiconics-jeanologia-evlox-recover.

EINDE

Afbeeldingen van de REICONICS recycled denim collectie kunt u downloaden hier.

Over Recover™

Recover™ is een toonaangevend bedrijf op het gebied van materiaalwetenschap en een wereldwijde producent van hoogwaardige gerecyclede katoenvezels en mengsels van katoenvezels op schaal met een lage impact en van hoge kwaliteit. De hoogwaardige, milieuvriendelijke, kostenconcurrerende producten worden gecreëerd in samenwerking met de toeleveringsketen voor wereldwijde retailers en merken, en bieden een duurzame oplossing om circulaire mode voor iedereen te realiseren. Als familiebedrijf van de vierde generatie en ondersteund door recente investeringen van STORY3 Capital en Goldman Sachs, stelt Recover zich ten doel om zijn gepatenteerde technologie op te schalen en een blijvende positieve impact op het milieu te hebben en samen te werken met merken/retailers en andere changemakers om de duurzaamheidsdoelstellingen van de sector te halen.

Over Evlox

Wij zijn Denimakers sinds 1846. Al meer dan 175 jaar gespecialiseerd in het produceren van denim, heruitvinden wij een klassieker en creëren wij nieuwe oplossingen voor ‘s werelds belangrijkste merken. Bij Evlox zijn we gepassioneerd door ons werk en daarom blijven we toonaangevend in de sector. Met een productie van 12 miljoen meter Premium denim per jaar, meer dan 500 medewerkers en onze aanwezigheid op de markt in 50 landen, is Evlox vandaag synoniem voor verbetering, innovatie en leiderschap.

Over Jeanologia

Sinds 1994 heeft Jeanologia als missie om een ethische, duurzame en eco-efficiënte textielindustrie te creëren. Op haar transformatietraject werkt het bedrijf nauw samen met merken, detailhandelaars en leveranciers. Jeanologia biedt baanbrekende technologieën, innovatieve software en een nieuw operationeel model. Haar grensverleggende oplossingen, waaronder lasertechnologie, G2 ozon, Dancing Box, e-flow en H2Zero, hebben de textielindustrie radicaal veranderd en bieden onbeperkte ontwerp- en kledingafwerkingsmogelijkheden. Deze ontwikkelingen verlagen niet alleen de kosten, maar besparen ook water, energie en chemicaliën, waardoor vervuiling tot nul wordt gereduceerd.

Vandaag moedigt Jeanologia alle belanghebbenden in de textielindustrie aan om haar Mission Zero te steunen: de denimindustrie watervrij maken en ontgiften. Wereldwijd geen water en giftige chemicaliën meer in één spijkerbroek.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

press@recoverfiber.com | +34 966 568 044

info@evlox.com | +34670253175

Info@jeanologia.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr