13:59 uur 09-01-2024

PPG onderzoekt strategische alternatieven voor silica-activiteiten

PITTSBURGH–(BUSINESS WIRE)– PPG (NYSE: PPG), wereldwijd leider in verven, coatings en speciale materialen, heeft vandaag aangekondigd dat het Morgan Stanley & Co. LLC als financieel adviseur heeft aangetrokken om te helpen bij het zoeken naar strategische alternatieven voor zijn silica-activiteiten.

PPG runt zijn divisie silicaproducten binnen de strategische business unit voor speciale coatings en materialen. Zijn precipitated silicas-toepassingen worden als prestatieverbeterende additieven geproduceerd en geleverd aan belangrijke mondiale fabrikanten. In 2023 vertegenwoordigde de silicaproductie tussen 1-2% van PPG’s totale netto-omzet.

Tim Knavish, voorzitter en Chief Executive Officer van PPG: “We onderzoeken strategische alternatieven voor onze silica-activiteiten om de waarde voor onze aandeelhouders te maximaliseren en het welslagen ervan te verzekeren. Het bedrijf heeft een gevestigde positie in een groeiende markt, bewezen innovatie, toonaangevende eigen producten en toegewijde en getalenteerde medewerkers. Onze medewerkers hebben gedurende de lange geschiedenis van ons silicabedrijf voortdurend vooruitgang geboekt en door middel van samenwerking weten in te spelen op de veranderende behoeften van onze klanten. Echter, gezien de aparte productportefeuille, het klantenbestand en de operationele kenmerken van de activiteiten, geloven we dat de silicaproductie beter fungeert als een kerndivisie binnen een ander bedrijf of als een zelfstandige entiteit. Gedurende dit proces zullen we het bedrijf volledig blijven steunen en we blijven toegewijd aan het leveren van hoogwaardige sillicaproducten en diensten aan onze klanten.

“Zoals we altijd al hebben gedaan, zullen we de constante strategische evaluaties van onze activiteiten voortzetten, om ervoor te zorgen dat elke divisie voortdurend meer waarde oplevert voor onze klanten en aandeelhouders en aansluit bij de groei- en investeringsstrategieën van de onderneming”, aldus Knavish.

PPG verwacht het onderzoek naar strategische alternatieven medio 2024 af te ronden. Er is geen zekerheid dat het onderzoek zal resulteren in een transactie of een ander resultaat. PPG is niet van plan ontwikkelingen bekend te maken of updates te geven over de voortgang of status van het onderzoek, tenzij en totdat het verdere bekendmaking passend of vereist acht.

De divisie silicaproducten wordt geleid door ongeveer 350 medewerkers in speciale faciliteiten in Lake Charles, Louisiana en Delfzijl, Nederland. Daarnaast is er kleine batchverwerking in een deel van een PPG-fabriek in Barberton, Ohio en een deel van een PPG-fabriek in Monroeville, Pennsylvania, waar ook een laboratorium, een pilotfabriek en de kantoren van het management en het administratieve team zijn gevestigd. De belangrijkste eindtoepassingen worden gebruikt in banden, industrieel en siliconenrubber; microporeuze vulstoffen voor accuscheiders; free-flow en dragerstoffen in voeding, diervoeder en chemicaliën in de landbouw en industrie; en matterende, verdikkende en corrosiewerende additieven voor verf en coatings.

Al sinds de jaren 1930 is PPG pionier in de ontwikkeling en productie van silica. PPG heeft met een van de breedste en meest vertrouwde precipitated silicas portfolio’s zijn naam in de industrie gevestigd. Bekend is de PPG HI-SIL ® -lijn en de meer recente productlijn van PPG AGILON® performance silica, een doorbraaktechnologie die industriële rubber- en bandenfabrikanten in staat stelt de prestaties van het rubber te verbeteren, hun productieprocessen te vereenvoudigen en een gezonder milieu te bevorderen. Dit legaat van leiderschap en innovatie is ook nu nog sterk aanwezig en wordt gestimuleerd door samenwerkingsrelaties met klanten in tal van industrieën, waaronder veel partnerschappen die al tientallen jaren succesvol zijn.

PPG: WE PROTECT AND BEAUTIFY THE WORLD®

Bij PPG (NYSE: PPG) werken we elke dag aan de ontwikkeling en levering van de verven, coatings en speciale materialen die onze klanten al 140 jaar vertrouwen. Door toewijding en creativiteit lossen we de grootste uitdagingen van onze klanten op, waarbij we nauw samenwerken om de juiste weg voorwaarts te vinden. Met ons hoofdkantoor in Pittsburgh zijn we actief en innoveren we in meer dan 70 landen en rapporteerden we een netto-omzet van $ 17,7 miljard in 2022. We bedienen klanten in de bouw, consumentenproducten, industriële en transportmarkten en aftermarket. Ga voor meer informatie naar www.ppg.com.

Het PPG-logo, We protect and beautify the world, Hi-Sil en Agilon zijn geregistreerde handelsmerken van PPG Industries Ohio, Inc.

CATEGORIE Corporate

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact PPG:

Mark Silvey

Corporate Communications

+1-412-434-3046

silvey@ppg.com

Investeerderscontact PPG:
John Bruno

Investeerdersrelaties

+1-412-434-3466

jbruno@ppg.com
investor.ppg.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr