09:56 uur 06-10-2023

Hooggerechtshof van de Bahama’s spreekt zich uit ten gunste van Committee to Restore Nymox Shareholder Value: geeft bevel tot aandeelhoudersvergadering en veroordeelt tot bevriezing CEO-aandelen

CARSON CITY, Nev. & LONDEN–(BUSINESS WIRE)– The Committee to Restore Nymox Shareholder Value, LLC (“CRNSV”), die zich ten doel stelt om de aandeelhouderswaarde te herstellen in NYMOX PHARMACEUTICAL CORP (NYMX-F) (het “Bedrijf” of “NYMOX”), heeft vandaag aangekondigd dat de Supreme Court, Commercial Division, van het Gemenebest van de Bahama’s CRNSV volledig in het gelijk heeft gesteld in een ex parte verzoek om een verbod. De rechtbank heeft het bedrijf bevolen om vóór 9 oktober een aandeelhoudersvergadering bijeen te roepen, die uiterlijk 28 dagen na deze mededeling moet worden gehouden. Het vonnis bepaalt verder dat in het geval van nalatigheid van NYMOX om deze mededeling vóór 9 oktober te doen, de CRNSV bevoegd is om de aandeelhoudersvergadering zelf aan te kondigen. Verder geeft de uitspraak een gerechtelijk bevel om voor een aanzienlijk deel van de aandelen van Paul Averback (“Averback”), CEO van NYMOX, en een deel van de aandelen van Jim Robinson, directeur, de stemrechten te ontzeggen op de bijeen te roepen aandeelhoudersvergadering. Daarnaast heeft de rechtbank het management bevolen om alle nieuwe uitgiftes van aandelen stop te zetten en alle buitensporige uitgaven te stoppen, waarbij alleen “gewone zakelijke uitgaven” zijn toegestaan totdat de aandeelhoudersvergadering is gehouden. Ten slotte heeft de rechtbank in een afzonderlijke beschikking NYMOX teruggeplaatst in het handelsregister van de Bahama’s als een rechtsgeldige entiteit na de eerdere uitschrijving in 2018. Het management van NYMOX was zich er blijkbaar niet van bewust dat het bedrijf al meer dan vijf jaar niet volgens de wet op de Bahama’s handelde.

Chris Riley, een van de oprichters van CRNSV, verklaart: “Deze positieve uitspraak op alle fronten is het hoogtepunt van de voortdurende inspanningen van de langgekwelde, gedevalueerde aandeelhouders van NYMOX om een halt toe te roepen aan de geheimzinnige, intimiderende en grove misleidende activiteiten van Averback; een einde te maken aan het achterhouden van belangrijke informatie voor aandeelhouders, zoals de FDA Refusal To File Letter, en de nalatigheid om het product niet op de markt te brengen te herstellen. Dit dwangbevel en het gerechtelijk bevel zullen naar verwachting het voortdurende eigengerechtig handelen van Averback stoppen totdat de aandeelhouders zich kunnen uitspreken over de koers van het bedrijf tijdens de aandeelhoudersvergadering die op last van de rechtbank bijeen wordt geroepen. Als de aandeelhoudersvergadering achter de verandering staat, geloven we dat NYMOX de betere weg zal inslaan naar succes en waardecreatie voor de aandeelhouders.”

Riley zegt CRNSV steun toe voor de vele aandeelhouders die eisers zijn geworden of brieven hebben geschreven ter ondersteuning van deze acties zoals vermeld in de gerechtelijke documenten.

Riley benadrukt: “De Bahamaanse rechtbank heeft de kant van de aandeelhouders gekozen om ervoor te zorgen dat hun stem wordt gehoord. Het doel is om alle aandeelhouders in staat te stellen om positieve stappen te nemen, te stemmen over specifieke kwesties binnen een wettelijk goedkeuringsproces (belangrijke details over dit proces volgen binnenkort) en inspraak te hebben over de toekomstige richting van het bedrijf. Wij zijn van mening dat de inbreng van aandeelhouders in overweging moet worden genomen bij elke belangrijke beslissing, met inbegrip van die welke betrekking hebben op het nastreven van partnerschappen en het opbouwen van bedrijven die succesvolle markttoegang en marketinginspanningen voor Nymozarfex zullen ondersteunen. We zetten ons hiervoor in namens alle verstoten, miskende en misbruikte aandeelhouders. Onze collectieve focus is om van NYMOX een stabiel, goed gefinancierd bedrijf te maken, met duidelijke doelstellingen, middelen en een gericht management om succesvolle commercialisering te bereiken en inkomsten en winst te genereren, iets wat tot op heden niet duidelijk is geweest.”

Alle langgekwelde aandeelhouders van Nymox , ongeacht de omvang van hun holdings, worden aangemoedigd om meer te lezen over onze inspanningen om het bedrijf nieuw leven in te blazen door de volledig aan dit onderwerp gewijde website https://www.crnsv.com/ te bezoeken en zich aan te melden voor verdere updates. De volledige tekst van de beschikking van de rechtbank en de vorderingen waarop deze is gebaseerd, zullen op die site openbaar worden gemaakt. Het is niet verplicht om u aan te sluiten en er is geen steun vereist, en alle persoonlijke contactinformatie en identificatie zal vertrouwelijk zijn en wordt beschermd. CRNSV zal elke aandeelhouder contacteren om deelname en steun te bevestigen voor de veranderingen waarnaar wordt gevraagd bij Nymox.

Over The Committee to Restore Nymox Shareholder Value, LLC (CRNSV)

CRNSV werd opgericht door voormalige executives en directeuren van de NYMOX PHARMACEUTICAL CORP (“NYMX-Q”) met als doel om de aandeelhouderswaarde in NYMOX (het Bedrijf) te herstellen. Met een engagement om de steile daling en volatiliteit van de aandelenprijs te overwinnen na de fnuikende beslissing tot schrapping van de beursnotering door NASDAQ, heeft CRNSV weerleggingsbrieven verstuurd naar alle aandeelhouders van het bedrijf en blijft het de nadruk leggen op het gebrek aan leiderschap van het bedrijf, de buitensporige beloning van het management, het onvermogen om het potentieel voor waardevolle en veelbelovende resultaten te realiseren door middel van een relatie met een zeer gerespecteerd bedrijf dat wereldwijd gespecialiseerd is in gezondheidszorg en oplossingen voor geneesmiddelen en dat de expertise heeft om te helpen bij de marketing van het BPH-product (Benign Prostatic Hyperplasia) van het bedrijf, evenals het feit dat Nymox geen oplossing of plan heeft voor financieel herstel van de aandeelhouderswaarde. CRNSV is gevestigd in Carson City, in Nevada, en heeft kantoren in Londen, Documenten van CRNSV zijn beschikbaar via https://www.crnsv.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Chris Riley

info@crnsv.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr