00:42 uur 20-09-2023

Mary Kay Inc presenteert nieuwe bevindingen over een mix van antioxidanten die de zichtbare effecten van vervuiling en veroudering op de huid kan verminderen

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc., een wereldleider op het gebied van huidverzorgingsinnovatie, heeft onlangs baanbrekend onderzoek onthuld naar een behandeling die de zichtbare effecten van vervuiling en veroudering op de menselijke huid vermindert. De bevindingen, die Mary Kay deelde tijdens de eerste International Societies for Investigative Dermatology (ISID)-bijeenkomst, verbeterden in de loop van het onderzoek aanzienlijk de stevigheid van de huid en het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230919530429/nl/

“Mary Kay scientists have spent years researching the latest ingredient innovations to best defend against free radicals and help delay the onset of premature skin aging," said Dr. Lucy Gildea, Chief Innovation Officer, Product & Science at Mary Kay. (Photo: Mary Kay Inc.)

“Mary Kay scientists have spent years researching the latest ingredient innovations to best defend against free radicals and help delay the onset of premature skin aging,” said Dr. Lucy Gildea, Chief Innovation Officer, Product & Science at Mary Kay. (Photo: Mary Kay Inc.)

“Wetenschappers van Mary Kay hebben jarenlang onderzoek gedaan naar de nieuwste innovaties op het gebied van ingrediënten om zich zo goed mogelijk te verdedigen tegen vrije radicalen en om het begin van voortijdige huidveroudering door omgevings- en levensstijlstressoren zoals auto-uitlaatgassen en luchtvervuiling te helpen vertragen,” aldus Dr. Lucy Gildea, Chief Innovation Officer, Product & Science bij Mary Kay.

Het onderzoek werd ook gepubliceerd in het International Journal of Cosmetic Science.

Wetenschappers van Mary Kay onderzoeken sinds 2016 via meerdere academische samenwerkingen de effecten van luchtvervuiling op de huid. Eerdere inspanningen hebben de biochemische reacties van menselijke huidcellen op verschillende vormen van vervuiling geanalyseerd, waaronder dieseluitlaatgassen en stedelijke luchtvervuiling. Uit de belangrijkste bevindingen bleek dat een propriëtaire mix van antioxidanten deze reacties vermindert.

“Er bestaat geen twijfel meer over dat luchtvervuiling bijdraagt aan huidveroudering,” aldus Dr. Jean Krutmann, een pionier op het gebied van de milieugeneeskunde, hoogleraar Dermatologie en directeur van het IUF – Leibniz Research Institute for Environmental Medicine in Düsseldorf, Duitsland. Hij leidt onderzoek naar het effect van luchtvervuiling op de menselijke huid sinds de publicatie van het hoofdartikel in 2010 om het effect van blootstelling aan luchtdeeltjes op huidveroudering aan te tonen.

De bevindingen die op de ISID 2023 worden gepresenteerd, zijn slechts de laatste inspanningen van Mary Kay om de al lang bestaande toewijding van het merk aan het bevorderen van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van de gezondheid en schoonheid van de huid te versterken. Mary Kay bezit meer dan 1.600 patenten voor producten, technologieën en verpakkingsontwerpen in haar wereldwijde portfolio.

Over Mary Kay

Toen. Nu. Altijd. Als een van de eerste doorbrekers van het zogenaamde glazen plafond, richtte Mary Kay Ash in 1963 haar schoonheidsbedrijf op als verwezenlijking van haar droom, met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom kwam tot bloei en werd een bedrijf van miljarden dollars, met miljoenen onafhankelijke leden van het verkoopteam in meer dan 35 landen. Al 60 jaar lang geeft de Mary Kay-kans vrouwen de mogelijkheid om hun eigen toekomst te bepalen door middel van onderwijs, mentorschap, belangenbehartiging en innovatie. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van geavanceerde huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en geuren. Mary Kay gelooft in het behoud van onze planeet voor toekomstige generaties, het beschermen van vrouwen die getroffen zijn door kanker en huiselijk geweld, en het aanmoedigen van jongeren om hun dromen te volgen. Ga voor meer informatie naar marykayglobal.com, vind ons op Facebook, Instagram en LinkedIn, of volg ons op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr