04:06 uur 03-08-2023

Suzano voltooit Cerrado-project tot juni 2024

SÃO PAULO & NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Suzano, ‘s werelds grootste pulpproducent op de markt, verwacht de bouw van het Cerrado-project, de nieuwe pulpfabriek in de gemeente Ribas do Rio Pardo, in de staat Mato Grosso do Sul, in juni 2024 af te ronden. Het Cerrado-project gaat 2,55 miljoen ton pulp per jaar produceren, waardoor Suzano’s geïnstalleerde productiecapaciteit voor marktpulp stijgt tot 13,5 miljoen ton per jaar.

De verwachte opstart van het project van R$ 22,2 miljard is aangekondigd samen met de resultaten van het tweede kwartaal van 2023 (2K23). “We hebben al R$ 12,4 miljard geïnvesteerd in het Cerrado-project en ondanks de uitdagendere wereldwijde marktomstandigheden, blijven we cash genereren en worden onze strategische groeimogelijkheden voortgezet. Hierdoor versterken we ons bedrijfsmodel en onze concurrentiepositie,” aldus Walter Schalka, CEO van Suzano.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Hawthorn Advisors

Jamie Plotnek

suzano@hawthornadvisors.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr