23:39 uur 03-02-2023

Suzano Eucafluff aanwezig op INDEX en CIDPEX in 2023

SÃO PAULO & NEW YORK & SHANGHAI–(BUSINESS WIRE)– Suzano, ‘s werelds grootste hardhoutpulpproducent, zal zijn zeer duurzame en innovatieve op eucalyptus gebaseerde fluff-pulp, Eucafluff®, voor het tweede achtereenvolgende jaar presenteren op de INDEX- en CIDPEX-conferenties van dit jaar in Genève en Nanjing. Deze twee conferenties brengen de belangrijkste deelnemers van de pulpindustrie op het gebied van niet-geweven materialen samen, waaronder besluitvormers, managers en technisch personeel. Suzano zal belangrijke verbeteringen in de producttoepassing en prestaties van Eucafluff presenteren.

INDEX is een van ‘s werelds grootste nonwovens-beurzen die de nieuwste trends en innovaties in de branche verkent. Het evenement vindt plaats op 18-21 april 2023 in Genève, Zwitserland.

CIDPEX – de China International Disposable Paper Expo – is een ander belangrijk evenement voor Suzano, waar de nieuwste ontwikkelingen in de sector tissuepapier en wegwerphygiëneproducten worden gepresenteerd. Het evenement vindt plaats op 12-16 mei 2023 in Nanjing, China.

Eucafluff® wordt gemaakt van duurzaam beheerde eucalyptusplantages in São Paulo en is het resultaat van bijna 15 jaar R&D. De absorberende panelen, gemaakt met 100% Eucafluff®, bieden een flexibeler en discreter product voor de consument. Eucafluff® presteert beter dan zijn concurrenten op het gebied van herbevochtiging, netto retentie en comfortprestaties dankzij de morfologie van Suzano’s eucalyptus hardhout, dat kleiner, dunner en zeer samendrukbaar is. Het resultaat van deze prestaties zorgt voor een aanzienlijke betaalbaarheid met 18% minder verpakkingsmateriaal en 13% minder opslag en volume. Bovendien biedt Eucafluff® een veel duurzamere oplossing met een kleinere ecologische voetafdruk en een lagere impact op landgebruik, waarbij veel minder hout wordt gebruikt om dezelfde hoeveelheid fluff te produceren.

Eucafluff is de afgelopen jaren enorm gegroeid, waardoor de toepassing en verkoop in een reeks fluff-segmenten is toegenomen. Suzano’s Eucafluff® zal een ambitieuze groeistrategie blijven nastreven, vooral omdat het de doorlopende uitrol naar het segment van babyluiers versnelt en zich tegelijkertijd richt op de snelgroeiende markt voor luiers voor volwassenen.

Over Suzano

Suzano is ‘s werelds grootste producent van hardhoutpulp en de wereldleider in de innovatie en productie van hernieuwbare, biogebaseerde materialen voor consumenten- en industrieel gebruik. Onze verantwoord geteelde materialen voorzien meer dan 2 miljard mensen in meer dan 100 landen van plasticvrije producten, waaronder briefpapier, tissues, papieren bekers en rietjes, kartonnen verpakkingen, toiletpapier, textiel, luiers en meer. We zijn pionier op het gebied van duurzame industriële productie op grote schaal, en ons ethos van innovatie – het streven naar duurzame oplossingen door middel van innovatie – vormt de kern van al ons werk, van het veld tot onze fabrieken en laboratoria, helemaal tot aan de eindgebruiker. De geschiedenis van Suzano omspant 100 jaar en het bedrijf is genoteerd aan de B3-beurs in Brazilië (SUZB3) en de NYSE (SUZ) in de Verenigde Staten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Hawthorn Advisors

Jamie Plotnek

suzano@hawthornadvisors.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr