23:17 uur 14-06-2022

Suzano lanceert risicokapitaalinitiatieven met US$ 70 miljoen om te investeren in startups

NEW YORK & SÃO PAULO–(BUSINESS WIRE)– Suzano, de grootste hardhoutpulpproducent in de wereld en een mondiale referentie voor het ontwikkelen van duurzame en innovatieve oplossingen uit hernieuwbare bronnen, kondigt vandaag de lancering aan van Suzano Ventures, een mondiaal risicokapitaalinitiatief.

Suzano Ventures gaat US$ 70 miljoen investeren in een reeks bedrijven die het potentieel hebben om een radicale verandering teweegtebrengen in hun sector en daarbuiten, door het aanpakken van de meest urgente milieu-uitdagingen. Het initiatief zal zich richten op bedrijven met activiteiten binnen ten minste één van de vier bio-economische toepassingen: verbetering van de meting en het beheer van CO2-opslag, versnelling en maximalisatie van agrobosbouwopbrengsten, ontwikkeling van nieuwe technologieën en toepassingen voor biomassapulp en het ontwikkelen van een efficiëntere pulpverpakking voor hernieuwbare bronnen.

Alle investeringen zullen aansluiten bij Suzano’s ethos van ‘innovativiteit’, het nastreven van duurzame oplossingen door innovatie, wat centraal staat bij alle activiteiten van Suzano. Investeringen zullen gedaan worden in zowel bedrijven in Seed- als serie A-financieringsstadia. Suzano Ventures heeft ook een structuur van versnellingsprogramma’s om oplossingen op een hoger plan te brengen die in de laboratoriumfase zijn of zoeken naar commerciële validatie (pre-Seed).

“Suzano heeft Suzano Ventures opgericht om te zorgen voor ondersteuning en financiering voor het snelgroeiende ecosysteem van ondernemers die nieuwe ideeën meebrengen voor de bio-economie en de bredere milieu-uitdagingen waarmee we allemaal worden geconfronteerd. Suzano Ventures zal deze ondernemingen financiële en strategische ondersteuning bieden en met gebruikmaking van het bredere netwerk en hulpmiddelen van Suzano, duurzame oplossingen voor de pulpsector en daarbuiten helpen versnellen,” aldus Julio Ramundo, directeur Carbon Businesses en Corporate Ventures bij Suzano.

Suzano heeft tijdens haar gehele 98-jarige bestaan een lange voorgeschiedenis gehad van het ondersteunen van nieuwe ideeën en ontwikkeling en heeft in recente jaren geïnvesteerd in een aantal startups als onderdeel van haar inspanningen om nieuwe duurzame toepassingen te identificeren voor eucalyptusbiomassa. Tot haar meest recente successen behoort Spinnova, een Fins bedrijf dat de technologie voor de productie van een uiterst duurzaam textielvezel heeft ontwikkeld dat gemaakt is van op houtgebaseerde pulpvezel.

Suzano’s eerste investering die in 2017 werd gedaan was € 5 miljoen, gevolgd door andere investeringsrondes. In 2021 werd Spinnova genoteerd op de Nasdaq van Helsinki en had een beurswaarde van € 390 miljoen. Suzano Ventures streeft er nu naar om vergelijkbare projecten op te schalen en meer structuur en wendbaarheid te verzekeren bij het analyseren van innovatieve projecten en opkomende startups die op zoek zijn naar kapitaal, die in lijn liggen met Suzano’s expertisegebieden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Hawthorn Advisors

Jamie Plotnek

suzano@hawthornadvisors.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr