00:01 uur 23-06-2023

Mary Kay kondigt 2023 herbebossingsprojecten aan en viert 15 jaar positieve impact op de gemeenschap met de Arbor Day Foundation

Mary Kay plant 100.000 extra bomen in 2023

DALLAS, VS–(BUSINESS WIRE)– Vandaag kondigde Mary Kay haar 2023 herbebossingsprojecten aan in samenwerking met de Arbor Day Foundation. Dit jaar viert Mary Kay haar 60ste verjaardag en viert ze ook het 15-jarig partnerschap met de Arbor Day Foundation.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230622200245/nl/

In 2013, Mary Kay began supporting large-scale reforestation projects around the world including the United States, Brazil, China, Germany, Ireland, Peru, and Madagascar. Mary Kay is set to plant an additional 100,000 trees in 2023 with tree plantings in the United States, Mexico, and Spain. (Credit: Arbor Day Foundation)

In 2013, Mary Kay began supporting large-scale reforestation projects around the world including the United States, Brazil, China, Germany, Ireland, Peru, and Madagascar. Mary Kay is set to plant an additional 100,000 trees in 2023 with tree plantings in the United States, Mexico, and Spain. (Credit: Arbor Day Foundation)

De wereldwijde herbebossingsprojecten van dit jaar zijn onder andere:

 • Verenigde Staten

  • 80.000 bomen ter ondersteuning van het herstel van zeldzame habitats en biodiversiteit in meerdere county’s in Georgia. De Longleaf pine was ooit de dominante boomsoort in het zuiden en besloeg meer dan 90 miljoen hectare van Virginia tot Texas. Tegenwoordig beslaat de Longleaf pine minder dan 3% van zijn oorspronkelijke verspreidingsgebied. Dit verlies van ecosysteem is verwoestend voor de bijna 600 dier- en plantensoorten die ervan afhankelijk zijn. Door een samenwerking met de Arbor Day Foundation en The Nature Conservancy zullen er longleaf en shortleaf dennen worden aangeplant op privé- en openbaar land in Georgia. Terwijl de bomen groeien, zullen ze de bosversnippering verminderen en bedreigde diersoorten ondersteunen, zoals de rode specht, de oostelijke indigoslang en de gopherschildpad.
  • 12.000 bomen ter ondersteuning van het herstel van bosbranden in het Lassen National Forest in Californië. De Dixie Fire raasde in 2021 drie schijnbaar eindeloze maanden door Noord-Californië. De brand woedde van juli tot oktober en was de op één na grootste natuurbrand in de geschiedenis van de staat, met een brandlitteken van meer dan 963.000 hectare. Bossen die verwoest zijn door bosbranden kunnen generaties nodig hebben om hun oude glorie terug te krijgen – als ze al herstellen. Daarom zijn dringende en doelbewuste herbebossingsinspanningen van cruciaal belang. Dit project richt zich op de gezondheid van het Lassen National Forest, waar honderden wilde diersoorten leven en dat van vitaal belang is voor de gezondheid van het landschap en het nabijgelegen Lake Almanor. Nieuw geplante bomen in dit gebied zullen beginnen met het herstel van habitats die door de brand zijn verstoord, waaronder de leefgebieden van poema’s, chipmunks, zwarte beren en salamanders met lange tenen. Naarmate de bomen wortel schieten en uitgroeien tot volwassen populaties, zullen de wortelsystemen erosie voorkomen en de waterkwaliteit in Lake Almanor verbeteren.
 • Mexico

  • 4.000 bomen ter ondersteuning van duurzame bosbouw, herstel van het stroomgebied en biodiversiteit in het vlinderreservaat Cerro Pelon in Mexico. Hoewel de verhalende migratie en het nestelen van de monarchvlinder emblematisch zijn voor Mexico, staat deze soort nu voor enkele van de meest symbolische uitdagingen van onze tijd. Inheemse oyamelsparren, waar monarchen vaak nestelen, worden door de klimaatverandering naar grotere hoogten en koelere temperaturen gedreven. Dit, in combinatie met houtkap en het kappen van land voor winstgevende avocadobomen, verkleint het broedgebied van de monarch en bedreigt de overlevingskansen van de soort op de lange termijn. Het doel van dit project is om de begroeiing van de oyamelspar in deze gebieden te herstellen en tegelijkertijd de lokale gemeenschap te helpen.
 • Spanje

  • 4.000 bomen ter ondersteuning van het herstel van bosbranden in Belorado, Spanje. De glooiende heuvels van Belorado zijn een prachtig gebied in het noorden van Spanje. Op deze hellingen hebben in de loop der jaren echter talloze bosbranden en hittegolven gewoed, waardoor het voor de bomen die hier ooit stonden moeilijk is geworden om uit zichzelf weer wortel te schieten. Hierdoor is de erosie van het natuurlijke landschap toegenomen. Het planten van een gevarieerde mix van jonge loofbomen in dit gebied zal helpen de bodem vast te houden en het land weerbaarder te maken tegen klimaatverandering en branden. En voor een plattelandsgebied dat te maken heeft met migratie van het platteland naar de stad, zal dit project zorgen voor blijvende onderhoudsbanen in de hele regio.

“Ontbossing en klimaatverandering kunnen de wereldeconomie de komende jaren vele miljarden kosten – wij bij Mary Kay hopen dat deze projecten deze gevolgen zullen verminderen en tegelijkertijd waardevolle habitats voor in het wild levende dieren zullen opleveren,” aldus Deborah Gibbins, Chief Operating Officer bij Mary Kay Inc. “Deze nieuw aangeplante bossen zullen groeien en waardevolle hulpbronnen, ecosysteemdiensten en een blijvende erfenis voor toekomstige generaties bieden.”

De samenwerking tussen Mary Kay en de Arbor Day Foundation begon in 2008 en heeft in de loop van haar 15-jarige samenwerking verschillende belangrijke mijlpalen bereikt:

 • In 2008 namen de onafhankelijke schoonheidsadviseurs van Mary Kay deel aan een recyclingprogramma waarbij voor elke gerecyclede oude compact een boom werd geplant in een bos van noden. Dankzij de nationale recyclinginspanningen van de onafhankelijke schoonheidsadviseurs en hun klanten, maar ook van de werknemers van het bedrijf, heeft Mary Kay het inzamelingsdoel van 200.000 oude compacts overtroffen.
 • Van 2009 tot 2012 ondersteunde Mary Kay’s samenwerking met de Arbor Day Foundation Nature Explore Classrooms in opvanghuizen voor huiselijk geweld om bewoners een veilige plek te bieden om in contact te komen met de natuur.
 • Vanaf 2013 is Mary Kay begonnen met het ondersteunen van grootschalige herbebossingsprojecten over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, Brazilië, China, Duitsland, Ierland, Peru en Madagaskar.
 • In 2018, toen Mary Kay het lint doorknipte van de nieuwe Richard R. Rogers Manufacturing / R&D-faciliteit in Lewisville, TX, vierde het de prestatie van het planten van haar miljoenste boom door het planten van een ceremoniële boom op de locatie.
 • Tot nu toe hebben Mary Kay en de Arbor Day Foundation 1,3 miljoen bomen geplant via hun partnerschap en blijven ze werken aan toekomstige impact met nog eens 100.000 bomen dit jaar.

“We zijn zo blij dat we dit partnerschap kunnen voortzetten door op grote schaal impact te hebben in bossen over de hele wereld,” zei Katie Loos, voorzitter van de Arbor Day Foundation. “Mary Kay is al 15 jaar toegewijd aan het leveren van zinvolle herstelinspanningen op de plaatsen waar dat het meest nodig is. Onze roze partners blijven hun groene vingers tonen door middel van strategische herbebossingsprojecten die hun toewijding aan het dienen als milieubeheerders voor de planeet benadrukken.”

Over Mary Kay

Then. Now. Always. Mary Kay Ash, een van de oorspronkelijke glazen plafondbrekers, richtte in 1963 haar droomschoonheidsmerk op in Texas met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf met miljoenen onafhankelijke verkopers in meer dan 35 landen. Al 60 jaar lang heeft de Mary Kay-kans vrouwen in staat gesteld hun eigen toekomst te bepalen door middel van opleiding, mentorschap, belangenbehartiging en innovatie. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het vervaardigen van geavanceerde huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en geuren. Mary Kay gelooft in het behoud van onze planeet voor toekomstige generaties, het beschermen van vrouwen die getroffen zijn door kanker en huiselijk geweld, en het aanmoedigen van jongeren om hun dromen te volgen. Kijk voor meer informatie op marykayglobal.com, vind ons op Facebook, Instagram, en LinkedIn, of volg ons op Twitter.

Over Arbor Day Foundation

De Arbor Day Foundation werd opgericht in 1972 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste non-profit organisatie gewijd aan het planten van bomen, met meer dan een miljoen leden, supporters en gewaardeerde partners. In de afgelopen 50 jaar zijn bijna 500 miljoen bomen van de Arbor Day Foundation geplant in buurten, gemeenschappen, steden en bossen over de hele wereld. Onze visie is om te leiden naar een wereld waar bomen worden gebruikt om problemen op te lossen die cruciaal zijn om te overleven. Als een van ‘s werelds grootste actieve natuurbeschermingsstichtingen licht de Arbor Day Foundation via haar leden, partners en programma’s stakeholder en gemeenschappen over de hele wereld voor en betrekt ze bij haar missie om bomen te planten, te verzorgen en te vieren. Meer informatie is beschikbaar op arborday.org.

Over The Nature Conservancy

The Nature Conservancy is een wereldwijde natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor het behoud van het land en de wateren waarvan al het leven afhankelijk is. Geleid door de wetenschap creëren we innovatieve, praktische oplossingen voor de grootste uitdagingen van onze wereld, zodat natuur en mensen samen kunnen gedijen. We pakken klimaatverandering aan, beschermen land, water en oceanen op ongekende schaal, zorgen voor duurzaam voedsel en water en helpen steden duurzamer te maken. We werken in 76 landen en gebieden – 37 door directe instandhoudingsimpact en 39 via partners – en maken gebruik van een gezamenlijke aanpak waarbij lokale gemeenschappen, overheden, de particuliere sector en andere partners betrokken zijn. Ga voor meer informatie naar www.nature.org of volg @nature_press op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc.
Corporate Communications

marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr