17:06 uur 05-06-2023

PPG stelt wetenschappelijk onderbouwde 2030 decarbonisatiedoelen vast en rapporteert vooruitgang op het gebied van duurzaamheid in 2022

Krijgt als eerste in de VS gevestigd coatingbedrijf goedkeuring van het Science Based Targets-initiatief

PITTSBURGH–(BUSINESS WIRE)– PPG (NYSE:PPG) heeft vandaag zijn duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 aangekondigd. Daarin zijn ook de doelstellingen voor de uitstoot van broeikasgassen opgenomen die door het Science Based Targets-initiatief (SBTi) zijn gevalideerd. Het bedrijf boekte grote vooruitgang met zijn prioriteiten op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG), waaronder een toegenomen verkoop van duurzamere producten, een efficiëntere bedrijfsvoering, een sterke impuls voor het bereiken van de doelstellingen op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie, leveranciers met verbeterde duurzaamheid en meer steun voor de gemeenschappen waarin het bedrijf actief is.

“PPG zet zich al lang in om de milieu-impact van zijn eigen activiteiten te verminderen, en we zijn er trots op dat onze wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen voor een lagere CO2-uitstoot zijn goedgekeurd in overeenstemming met het akkoord van Parijs”, aldus Diane Kappas, vicepresident van PPG, wereldwijde duurzaamheid.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Greta Edgar Borza

Corporate Communications

+1 724 316 7552

edgar@ppg.com
www.ppg.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr