02:13 uur 18-05-2023

Mary Kay Inc. en de European Society for Dermatological Research werken samen om educatieve beurzen toe te kennen ter bevordering van het onderzoek naar huidgezondheid/huidziekten

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc., een wereldleider op het gebied van huidverzorgingsinnovatie, in samenwerking met de European Society for Dermatological Research, onthulde onlangs de inaugurele winnaars van de Mary Kay Skin Health/Skin Disease Research Grant tijdens een speciaal virtueel evenement voorafgaand aan de eerste bijeenkomst van de International Societies for Investigative Dermatology in mei. De ontvangers zijn wetenschappers die baanbrekend, innovatief onderzoek verrichten naar huidgezondheid en huidziekten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230517005044/nl/

Mary Kay partnered with European Society for Dermatological Research (ESDR) to award inaugural Mary Kay-ESDR Skin Health/Skin Disease Research Grants. Congratulations to our 2022 recipients, Dr. Clarisse Ganier and Dr. Michael Cangkrama, who will each receive $20,000 grants to further their contributions in skin disease research. (Photo: Mary Kay Inc.)

Mary Kay partnered with European Society for Dermatological Research (ESDR) to award inaugural Mary Kay-ESDR Skin Health/Skin Disease Research Grants. Congratulations to our 2022 recipients, Dr. Clarisse Ganier and Dr. Michael Cangkrama, who will each receive $20,000 grants to further their contributions in skin disease research. (Photo: Mary Kay Inc.)

“Mary Kay zet zich wereldwijd in voor het bevorderen van onderzoek naar de gezondheid van huid en voeding, en we weten dat dit niet alleen kan. De samenwerking tussen industrieën, academische instellingen en clinici is zeer belangrijk, en het vervult ons met trots dat we samen met ESDR de allereerste Mary Kay-ESDR Skin Health/Skin Disease Research Grants kunnen verstrekken,” aldus Dr. Lucy Gildea, Chief Innovation Officer, Product and Science bij Mary Kay. “Deze beurzen brengen deze grotere gemeenschap samen voor nieuwe inspiratie voor de toekomst, en Mary Kay is er trots op dat zij hier deel van uitmaakt. We zijn enthousiast om te zien hoe deze ontvangers grotere vooruitgang brengen in verschillende aspecten van het huidgezondheidsonderzoek.”

De Mary Kay Skin Health/Skin Disease Research Grants werden aangekondigd tijdens de bijeenkomst van vorig jaar in samenwerking met ESDR. De beurzen van $ 20.000 zouden worden toegekend aan twee onderzoekers die ongelooflijk werk verrichtten in huidonderzoek om nieuwe perspectieven en uitvindingsstrategieën te ontdekken. In de maanden na de ESDR-bijeenkomst in 2022 ontving het bedrijf aanvragen van wetenschappers uit heel Europa.

De twee uiteindelijk geselecteerde winnaars van de beurzen waren:

  • Dr. Michael Cangkrama, (Zwitserland) senior wetenschapper, Department of Biology, Institute of Molecular Health Sciences, ETH Zürich – Dr. Cangkrama werkt aan moleculaire en cellulaire mechanismen die de ontwikkeling en progressie van epitheliale huidkankers, de meest voorkomende soorten kanker bij de mens, bepalen. Zijn onderzoeksprojecten zijn gericht op de studie van moleculaire mechanismen van de ontwikkeling van plaveiselkankers en de rol van de tumormicro-omgeving aan de hand van geavanceerde benaderingen. Hij zal de beurs gebruiken om zijn onafhankelijke projecten verder te ontwikkelen en functies als onafhankelijk groepsleider of assistent-professor in Europa te kunnen bekleden.
  • Dr. Clarisse Ganier, (Verenigd Koninkrijk), onderzoeksmedewerkster aan het Centrum voor Gentherapie en Regeneratieve Geneeskunde in King’s College Londen. Dr. Ganier maakt deel uit van het Human Cell Atlas-initiatief. Dit is een internationaal samenwerkingsverband om alle celtypes in het menselijk lichaam in kaart te brengen en een uitgebreide huidcelatlas op te stellen. Als onderdeel van dit werk heeft de groep een ruimtelijke atlas op meerdere schalen van gezonde huid en basaalcelcarcinoom (BCC) opgesteld, waarin transcriptie op enkelcellig niveau, in vivo optische coherentietomografie, ruimtelijke globale transcriptionele profilering en in situ sequencing zijn opgenomen. Met de financiering van dit onderzoek kan zij haar professionele doelstellingen nastreven om een eigen laboratorium te openen dat zich richt op de biologie van huidkanker door het combineren van multiomics-gegevens, zowel in vitro als ex vivo.

“We willen alle ontvangers van een beurs voor 2022 feliciteren”, voegde Dr. Gildea eraan toe. “Deze personen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met de European Society for Dermatological Research. We zijn verheugd om hun onderzoek te ondersteunen.”

“Namens het bestuur van de ESDR willen wij Mary Kay bedanken voor haar steun aan de ESDR en de ontvangers van de beurzen van dit jaar feliciteren met hun geweldige bijdragen aan hun respectieve vakgebieden. Een belangrijke doelstelling van onze vereniging is het bevorderen van innovatief onderzoek in de onderzoeksdermatologie en het ondersteunen van de activiteiten van onderzoekers op het gebied van translationeel huidonderzoek”, aldus Eli Sprecher, voorzitter van het wetenschappelijk programmacomité van de ESDR.

De sponsoring en de beurzen die zijn onthuld in aanloop naar de inaugurele conferentie van de International Societies for Investigative Dermatology in Tokio, zijn slechts de nieuwste inspanningen van Mary Kay om de langdurige inzet van het bedrijf voor het bevorderen van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van huidgezondheid te versterken. Mary Kay heeft wereldwijd meer dan 1600 patenten voor producten, technologieën en verpakkingsontwerpen in haar portefeuille.

Bekijk de volledige opname van de Mary Kay-ESDR Skin Health/Skin Disease Research Grants-ceremonie hier.

Over Mary Kay

Mary Kay Ash, een van de oorspronkelijke glazen plafondbrekers, richtte in 1963 haar droomschoonheidsbedrijf op met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkopers in meer dan 35 landen. Als onderneming voor de ontwikkeling van ondernemerschap zet Mary Kay zich in om vrouwen sterker te maken op hun traject naar economische onafhankelijkheid door middel van onderwijs, mentorschap, belangenbehartiging, netwerken en innovatie. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van geavanceerde huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en geuren. Mary Kay gelooft in het verrijken van levens vandaag voor een duurzame toekomst, door samen te werken met organisaties van over de hele wereld die zich richten op het bevorderen van zakelijke uitmuntendheid, het ondersteunen van kankeronderzoek, het bevorderen van gendergelijkheid, het beschermen van overlevenden tegen huiselijk geweld, het verfraaien van onze gemeenschappen en het aanmoedigen van kinderen om hun dromen te volgen. Lees meer op marykayglobal.com, vind ons op Facebook, Instagram, en LinkedIn of volg ons op Twitter.

Over European Society for Dermatological Research (ESDR)

De European Society for Dermatological Research (ESDR), opgericht in 1970, is een non-profitorganisatie die fundamentele en klinische wetenschap in verband met dermatologie bevordert. De ESDR is de grootste onderzoeksvereniging voor dermatologie in Europa en telt ongeveer 1100 leden. Door onderzoeksdermatologie en huidonderzoek te steunen, draagt de ESDR bij tot een diepgaand begrip van de homeostase van de huid en tot de verbetering van de gezondheid van patiënten die aan huid- en geslachtsziekten lijden. De ESDR helpt mee aan de uitwisseling van informatie over onderzoeksdermatologie tussen clinici en wetenschappers wereldwijd. Daarnaast organiseert de ESDR het hele jaar door educatieve evenementen om de kennis van dermatologisch onderzoek te vergroten. Voor meer informatie kunt u terecht op https://esdr.org/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr