19:42 uur 05-04-2023

Aiosyn, Pathomation en Radboud Universitair Medisch Centrum ontvangen subsidie van Eurostars van 1,6 miljoen euro voor de ontwikkeling van AI-aangedreven oplossingen voor nierdiagnostiek

NIJMEGEN, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Aiosyn, een medisch softwarebedrijf dat door AI aangedreven pathologieoplossingen ontwikkelt, heeft samen met Pathomation en het Radboud Universitair Medisch Centrum een subsidie van Eurostars van 1,6 miljoen euro ontvangen om de ontwikkeling van een Kidney-AI-algoritmesuite te versnellen. Het AWAKE-project (AI-powered Workflow for Assisted KidnEy diagnostics) zal de eerste AI-aangedreven oplossing voor nierdiagnostiek en klinische studies op de markt brengen. AWAKE zal ook de Pathomation-softwaresuite verbeteren met als doel een open en leveranciersonafhankelijk softwareplatform voor digitale pathologie te ontwikkelen met meerdere AI-modules, zoals workflow en diagnostische tools van klinische kwaliteit.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Anna Correas, Marketing & Communications Specialist bij Aiosyn

contact@aiosyn.com

Rudy Hovelinck, CEO Pathomation

info@pathomation.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr