04:36 uur 31-03-2023

Enviva verwelkomt REDIII-akkoord en verdere erkenning van biomassa als 100% hernieuwbaar

BETHESDA, Md.–(BUSINESS WIRE)– Enviva Inc.(NYSE: EVA) (“Enviva,” “onze,” “wij,” of het “bedrijf”) verwelkomt het nieuws van vandaag dat de trialoog-onderhandelingen van de Europese Unie zijn afgesloten met een akkoord over de Richtlijn Hernieuwbare Energie III (“REDIII” of de “Richtlijn”) en is verheugd te vernemen dat houtige biomassa zijn erkenning als hernieuwbare energiebron in de EU zal behouden.

Hoewel de definitieve tekst van de overeenkomst nog niet openbaar is gemaakt, maakt het bedrijf ook uit de overeenkomst op dat er geen beperkingen aan “ primaire houtige biomassa ” zullen worden opgelegd, en deze in het EU-emissiehandelssysteem (EU ETS) zal worden opgenomen als 100 procent hernieuwbaar, met een nultarief, op voorwaarde dat aan de duurzaamheidscriteria wordt voldaan.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Maria C. Moreno

media@envivabiomass.com
+1-301-657-5560

Check out our twitter: @NewsNovumpr