20:34 uur 08-02-2023

Nieuw collegiaal getoetst onderzoek versterkt de koolstofneutraliteit van duurzaam geproduceerde biomassa in het zuidoosten van de VS

BETHESDA, Md.–(BUSINESS WIRE)– Enviva Inc. (NYSE: EVA), ‘s werelds toonaangevende producent van duurzaam geproduceerde houtachtige biomassa, verwelkomt samen met de U.S. Industrial Pellet Association (USIPA) een recent onderzoek, getiteld ‘Impacts of the US southeast wood pellet industry on local forest carbon stocks.’ De studie is door vakgenoten beoordeeld en gepubliceerd in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Nature, waarin wordt bevestigd dat de houtpelletindustrie tussen 2000 en 2019 heeft voldaan aan de algemene voorwaarde van koolstofneutraliteit van de bossen in het zuidoosten van de VS.

Volgens het Internationaal Energieagentschap (IEA) is er geen netto vermindering van de boskoolstofvoorraad als de oogstvolumes (voor houtproducten en energie) en verliezen als gevolg van sterfte en verstoringen niet groter zijn dan de groei in het hele bos.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jacob Westfall

+1-301-657-5560

media@envivabiomass.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr