22:48 uur 22-03-2023

Mary Kay belicht het belang van leiderschap van vrouwen en betrokkenheid van de particuliere sector bij natuurbehoud tijdens de World Ocean Summit 2023, georganiseerd door Economist Impact

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc., een wereldwijde pleitbezorger voor duurzaam ondernemen en ondertekenaar van de Sustainable Ocean Principles van de Verenigde Naties, heeft nog altijd een belangrijke rol bij het behoud van de oceanen. In februari lanceerde het schoonheidsmerk een baanbrekend, gebruiksvriendelijk platform met waardevolle begeleiding, beslissingsondersteunende instrumenten en praktische kennis voor mensen die op zee werkzaam zijn. Na de aankondiging heeft Mary Kay onlangs deelgenomen aan de 10e World Ocean Summit en Expo 2023 in Lissabon, Portugal, die door Economist Impact wordt georganiseerd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230322005547/nl/

Sandra Silva, Mary Kay Portugal’s General Manager participates on a panel on the topic of "Putting Coral Reef Restoration at the Heart of Ocean Conservation Action" at the World Ocean Summit in Lisbon, Portugal (Credit: Mary Kay Inc.).

Sandra Silva, Mary Kay Portugal’s General Manager participates on a panel on the topic of “Putting Coral Reef Restoration at the Heart of Ocean Conservation Action” at the World Ocean Summit in Lisbon, Portugal (Credit: Mary Kay Inc.).

De Wereld Oceaan Top is een jaarlijks wereldwijd evenement dat de meest diverse stakeholders van de oceaangemeenschap bijeenbrengt, van bedrijfsleven en financiën tot regeringen, nationale en internationale beleidsmakers, het maatschappelijk middenveld en de academische wereld. Ruim 1.500 aanwezigen uit meer dan 100 landen bezochten de drie dagen durende conferentie met 188 sprekers, waarbij enkele van de meest dringende problemen voor de oceaan, zoals klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en vervuiling onder de loep werden genomen.

Sandra Silva, General Manager van Mary Kay Portugal, was een van de vooraanstaande panelleden van de top bij de discussie “Putting Coral Reef Restoration at the Heart of Ocean Conservation Action”, die zich aansloot bij andere opmerkelijke sprekers zoals Yabanex Batista van het Global Fund for Coral Reefs (Verenigde Naties), Tom Moore van de King Abdullah University of Science and Technology (Saoedi-Arabië), en Deborah Brosnan van Deborah Brosnan & Associates.

Silva belichtte het belang van oceaanbehoud en zei: “De oceaan is essentieel voor het levensonderhoud van miljarden mensen, en we moeten allen een steentje bijdragen aan het behoud van de oceaan en duurzame blauwe economie. Mary Kay ondersteunt de empowerment van vrouwen in alle facetten van leven en ondernemerschap, inclusief de gezondheid van onze planeet.”

Martin Koehring, directeur van World Ocean Initiative van Economist Impact, verklaarde, “Het is van cruciaal belang dat de dynamiek van de oceaanactie behouden blijft, onder meer via onze top en onze publicaties. Tijdens de top van dit jaar werd vooruitgang ondersteund dankzij de sectoroverschrijdende sessies waarin synergieën samenkwamen om de betrokkenheid van alle belanghebbenden aan te moedigen. Mary Kay’s deelname aan de Wereldoceaantop en Expo 2023 toont haar voortdurende inzet voor het behoud van de oceanen en haar toewijding aan het creëren van een duurzame toekomst voor iedereen.”

Het World Ocean Initiative voert het momentum en het kernpunt van de Wereldoceaantop door in een programma over de oceaan, waarin Economist Impact al haar capaciteiten gebruikt met als doel om via de gecombineerde vindingrijkheid van een denktank en de creativiteit van een mediamerk een wereldwijd invloedrijk publiek te bereiken. Het World Ocean Initiative wil bedrijven, beleidsmakers, investeerders, wetenschappers en ngo’s voorlichten, motiveren en aanzetten tot een betere samenwerking om oplossingen te vinden voor de meest dringende problemen en kansen van de oceaan.

Mary Kay werkt al meer dan 32 jaar samen met The Nature Conservancy om de gezondheid van de oceanen te bevorderen en de aandacht op het behoud van de koraalriffen te vestigen. Een van de belangrijkste door Mary Kay ondersteunde projecten is het zogenaamde “Super Reefs”-project, gericht op het in kaart brengen, beschermen en uitbreiden van een wereldwijd netwerk van zeer veerkrachtige superriffen die in een opwarmende oceaan kunnen overleven.

“Het Super Reefs-team verenigt rifoverheden en -gemeenschappen met deskundigen in oceaanwetenschap, natuurbehoud en beheer van Woods Hole Oceanographic Institution, Stanford University en The Nature Conservancy, ondersteund door de particuliere sector van Mary Kay, op dit kritieke moment in de geschiedenis van de koraalriffen”, aldus Dr. Elizabeth McLeod van The Nature Conservancy.

Klik hier en bekijk de paneldiscussie over Putting Coral Reef Restoration At The Heart Of Ocean Conservation Action.

WIST U DIT?

  • Het CEO Water Mandate is een initiatief van het Global Compact van de Verenigde Naties dat een beroep doet op bedrijfsleiders om mondiale uitdagingen op het gebied van schoon water en sanitaire voorzieningen en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties aan te pakken. (Mary Kay is als ondertekenaar van dit initiatief in februari 2021 toegetreden).
  • De Sustainable Oceans Principles (Duurzame oceaanprincipes) van het Global Compact van de Verenigde Naties, opgesteld in overleg met meer dan 300 stakeholders, bieden een kader voor verantwoorde bedrijfspraktijken in de oceaan in alle sectoren en geografische gebieden. Ze bouwen voort op en zijn een aanvulling van de tien principes van het Global Compact van de Verenigde Naties inzake mensenrechten, arbeid, milieu en bestrijding van corruptie. (Mary Kay is als ondertekenaar van dit initiatief in februari 2021 toegetreden).
  • De oceaan heeft een sleutelrol in de overgang naar een energieneutrale, veerkrachtige en billijke economie en de verwezenlijking van de volledige 2030-agenda voor duurzame ontwikkeling. Het mondiale bedrijfsleven heeft een gedeelde verantwoordelijkheid om de nodige actie te ondernemen voor een gezonde oceaan. (Mary Kay is lid sinds augustus 2022).

OVER MARY KAY

Mary Kay Ash, een van de oorspronkelijke bedrijven die door het glazen plafond braken, richtte in 1963 haar droomschoonheidsbedrijf op met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in meer dan 35 landen. Als onderneming voor de ontwikkeling van ondernemerschap zet Mary Kay zich in om vrouwen sterker te maken tijdens hun loopbaan te steunen via opleiding, mentorschap, belangenbehartiging, netwerken en innovatie. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay gelooft in het verrijken van het leven van vandaag voor een duurzame toekomst, door samen te werken met organisaties van over de hele wereld die zich richten op het promoten van uitmuntende bedrijfsvoering, het ondersteunen van kankeronderzoek, het bevorderen van gendergelijkheid, het beschermen van overlevenden tegen huiselijk geweld, het verfraaien van onze gemeenschappen en het aanmoedigen van kinderen om hun dromen te volgen. Ga voor meer informatie naar marykayglobal.com, vind ons op Facebook, Instagram, en LinkedIn, of volg ons op Twitter.

Over The Nature Conservancy

The Nature Conservancy is een internationale natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor de bescherming van het land en de wateren waarvan al het leven afhankelijk is. Geleid door de wetenschap creëren we innovatieve, praktische oplossingen voor ‘s werelds meest complexe problemen, zodat natuur en mensen samen kunnen gedijen. We pakken klimaatverandering aan, beschermen land, water en oceanen op een ongekende schaal, zorgen voor duurzaam voedsel en water en helpen steden duurzamer te maken. We zijn actief in 76 landen en gebieden, – waarbij we in 37 een directe impact hebben en in 39 door middel van partners – door een samenwerkingsaanpak aan te nemen waarbij lokale gemeenschappen, overheden, de particuliere sector en andere partners betrokken zijn. Bezoek voor meer informatie www.nature.org of volg @nature_press op Twitter.

Over World Ocean Initiative

Het World Ocean Initiative van Economist Impact ondersteunt de ontwikkeling van een duurzame blauwe economie door de grootste problemen van onze zeeën aan te pakken: klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en vervuiling. Het hele jaar door en op onze vlaggenschip World Ocean Summit inspireren we moedig denken, maken we nieuwe partnerschappen mogelijk en onderzoeken we de meest effectieve maatregelen voor een gezonde blauwe planeet. Lees meer op impact.economist.com/ocean.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr