00:22 uur 13-01-2023

Stichtingen die door het bedrijf Mary Kay Inc. gesponsord worden, doneren miljoenen euro’s in steun aan vrouwenzaken over de hele wereld

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– In 2022 heeft het iconische schoonheidsmerk Mary Kay – samen met de door haar gesponsorde stichtingen – meer dan 3 miljoen dollar gedoneerd aan goede doelen voor vrouwen over de hele wereld.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230112005759/nl/

Female entrepreneurs in Chuxiong, Yunnan Province increased their income and helped preserve the Yunnan Embroidery cultural industry thanks to Mary Kay Women’s Entrepreneurship Program. (Photo: Mary Kay Inc.)

Female entrepreneurs in Chuxiong, Yunnan Province increased their income and helped preserve the Yunnan Embroidery cultural industry thanks to Mary Kay Women’s Entrepreneurship Program. (Photo: Mary Kay Inc.)

Toen Mary Kay Ash, een legendarische zakenvrouw en filantroop, in 1963 haar bedrijf oprichtte, droomde ze ervan om vrouwen internationaal krachtiger te maken door middel van ondernemerschap, innovatie, hard werk en liefdadigheid. Bijna 60 jaar later houden Mary Kay werknemers, onafhankelijke Beauty Consultants en leden van de wereldwijde gemeenschap haar droom levend door gulle bijdragen te doneren aan vier door het bedrijf gesponsorde stichtingen die impactvolle steun verlenen aan vrouwen en hun families in nood.

De volledige verslagen van de stichting kunt u raadplegen via deze link. Hier is waar ze zich in 2022 mee bezig gehouden hebben:

Kanker bij vrouwen

 • In de VS heeft de Mary Kay Ash Foundation (MKAF) 37 kankeronderzoekers gefinancierd die baanbrekend onderzoek doen naar kankers die vrouwen treffen.
 • 43% van de MKAF-kankeronderzoeksprojecten wordt geleid door vrouwen; 100% van de klinische proeven wordt geleid door vrouwen.
 • MKAF financierde bijna 1,7 miljoen dollar aan subsidies voor kanker bij vrouwen.

Gendergerelateerd geweld

 • MKAF financierde bijna 1,4 miljoen dollar aan subsidies ter ondersteuning van diensten voor vrouwelijke overlevenden van huiselijk geweld.
 • MKAF ondersteunde 4 lokale opvanghuizen voor huiselijk geweld in Noord-Texas om vrouwen die hulp zoeken te voorzien van essentiële middelen en veiligheid.
 • In samenwerking met Mary Kay steunde MKAF wereldwijde partners die zich inzetten tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, waaronder CARE en UN Trust Fund. Samen voltooiden MKAF-partners meer dan 550 projecten over de hele wereld.
 • Instituto Mary Kay en Mary Kay Brazilië ontvingen de zilveren prijs voor de Rode Kruiscampagne “Campanha Sinal Vermelho Contra a Violência Doméstica” op het jaarlijkse congres van de ABEVD Associação Brasileira das Empresas de Venda Direta (Brazilië DSA).
 • In Canada heeft de Mary Kay Ash Charitable Foundation elk 10.000 dollar toegekend aan 16 opvanghuizen voor huiselijk geweld in heel Canada, in totaal 160.000 dollar.

Vrouwen en hun gezinnen

Mary Kay China en haar door het bedrijf gesponsorde programma’s en fonds hebben steun verleend via de volgende inspanningen:

 • Mary Kay Women’s Entrepreneurship Program (Mary Kay Ondernemersprogramma voor vrouwen)

  • In samenwerking met de China Women’s Development Foundation werden renteloze doorlopende leningen verstrekt aan vier vrouwelijke ondernemersinitiatieven in de provincies Heilongjiang, Ningxia en Jilin. De initiatieven kwamen rechtstreeks ten goede aan 133 vrouwen doordat hun jaarlijks inkomen per hoofd van de bevolking met 20.000 yuan RMB steeg.

 • Young Women’s Future Fund (Toekomstfonds voor jonge vrouwen)

  • In samenwerking met Adream Foundation zal het resterende saldo van het Young Women’s Future Fund worden gebruikt om vier Mary Kay Dream Classrooms in Jiangxi te bouwen om het alfabetiseringsonderwijs voor meisjes te verbeteren.

 • Mary Kay China Charity Program (Mary Kay China Liefdadigheidsprogramma)

  • Sinds maart 2022 heeft het Mary Kay China Charity Program 1.049.800 yuan uitgetrokken om beschermende materialen en levensbenodigdheden te verstrekken aan 73 gemeenschappen in 15 steden als gevolg van de COVID-19 epidemie.
  • Dankzij de gezamenlijke inspanningen van Mary Kay China en haar Beauty Consultants, heeft het “Smile 1000” project geld ingezameld voor 112 gespleten lipreparaties in 2022. Tot nu toe heeft Mary Kay China geld ingezameld voor 991 operaties en ligt het op schema om het doel van 1000 glimlachen in 2023 te bereiken.
  • In mei waren er al 1.391 Beauty Consultant-vrijwilligers die 331 schoonheidslessen gegeven hadden aan 9.147 vrouwen.

Over Mary Kay

Mary Kay Ash, een van de oorspronkelijke glazen plafondbrekers, richtte in 1963 haar droomschoonheidsbedrijf op met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkopers in bijna 40 landen. Als onderneming voor de ontwikkeling van ondernemerschap zet Mary Kay zich in om vrouwen sterker te maken op hun traject naar economische onafhankelijkheid door middel van onderwijs, mentorschap, belangenbehartiging, netwerken en innovatie. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van geavanceerde huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en geuren. Mary Kay gelooft in het verrijken van het leven van vandaag voor een duurzame toekomst, door samen te werken met organisaties van over de hele wereld die zich richten op het bevorderen van zakelijke uitmuntendheid, het ondersteunen van kankeronderzoek, het bevorderen van gendergelijkheid, het beschermen van overlevenden tegen huiselijk geweld, het verfraaien van onze gemeenschappen en het aanmoedigen van kinderen om hun dromen te volgen. Ga voor meer informatie naar marykayglobal.com, vind ons op Facebook, Instagram, en LinkedIn, of volg ons op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr