14:16 uur 14-12-2022

PQE Group en Techniconsult Group: een strategische alliantie om strategisch advies te bieden in de Life Science sector

FLORENCE, Italië–(BUSINESS WIRE)– PQE Group, een multinationaal adviesbureau dat actief is op het gebied van de kwaliteit van farmaceutische en medische hulpmiddelen, en Techniconsult Group, een ingenieursbureau, zijn beide toonaangevend in de Life Science sector en hebben een wederzijdse samenwerking getekend overeenkomst, waardoor hun aanwezigheid op de nationale en internationale markt wordt versterkt. Het partnerschap brengt twee weergaloze bedrijven samen die de top van de markt in handen hebben.

Beide bedrijven zijn Italiaanse hoogstandjes uit Toscane en familiebedrijven met tal van gemeenschappelijke punten. Hun doel is om hun vaardigheden en expertise beschikbaar te stellen aan klanten en de farmaceutische sector voor succesvolle geïntegreerde engineering projecten, waardoor ze een aantrekkingspunt worden voor wereldwijde talenten en bedrijven. De bedrijven besteden ook bijzondere aandacht aan de waarden die ze delen, met de nadruk op MVO-activiteiten en het welzijn van hun personeel, dat wereldwijd 2000 mensen telt, waarvan 1000 in Italië.

PQE Group and Techniconsult Group: a Strategic Alliance to Provide Strategic Consulting in the Life Science Industry

FLORENCE, Italy–(BUSINESS WIRE)– PQE Group, a multinational consulting corporation operating on the side of Pharmaceutical and Medical Device Quality, and Techniconsult Group, an engineering company, are both leaders in the Life Science industry and have signed a cross-holding agreement, strengthening their presence on the national and international market. The partnership brings together two matchless companies holding the market’s high spot.

Both companies are Italian excellences from Tuscany and family-run businesses with numerous points in common. Their goal is to make their skills and expertise available to clients and the Pharmaceutical industry for successful engineering integrated projects, becoming a point of attraction for worldwide talents and companies. The Companies also pay particular attention to the values they share, with an emphasis on CSR activities and the well-being of their workforce, which counts 2000 people worldwide, of which 1000 are in Italy.

Techniconsult Group, founded in Florence in 1987, is becoming a benefit company, with a turnover of 27 million euros (+36% compared to 2021). The company has been supporting its clients for over 30 years in the design, management, and building of pharmaceutical facilities, studying and applying efficient and smart engineering solutions through a flexible approach.

Techniconsult’s model integrates perfectly with the know-how developed by PQE, a giant consulting company for the Pharma industry, with a turnover prediction for 2022 of more than 90 millions euro (+68% compared to 2021). Thanks to its international reach and reputation, it has brought the Made in Italy brand to the world. The financial maneuver that the companies have agreed on consists of shares exchanges that will deeply integrate the two companies with the goal of growing together.

This operation is part of the PQE Federation path, a concept internally developed by PQE Group founder Gilda D’Incerti, which aims to create a global network with vertical specializations in the Pharma industry that are able to offer its clients integrated and complementary solutions. The same reasoning has been adopted by Techniconsult Group owners Rosario Lo Presti and Pier Angelo Galligani, who, in the last years, have signed various agreements in Italy and other countries to secure the position of their company as a first-class vendor in the Pharmaceutical field.

Contacts

Laura Piccioli – PQE Group – pressoffice@pqegroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr