00:01 uur 09-11-2022

Mary Kay Inc. viert dat ze meer dan 1,2 miljoen bomen over de hele wereld hebben geplant

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– Terwijl wereldleiders deze maand bijeenkomen op de VN-conferentie over klimaatverandering (COP 27), kondigt Mary Kay Inc., een wereldwijde vertegenwoordiger voor duurzaam ondernemen en rentmeesterschap, de voltooiing aan van een herbebossingsproject van 69 hectare in samenwerking met de Arbor Day Foundation om Florida’s Econfina Creek Wildlife Management Area nieuw leven in te blazen. Tot nu toe heeft Mary Kay Inc. samen met partners over de hele wereld meer dan 1,2 miljoen bomen geplant.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221108005291/nl/

(Graphic: Mary Kay Inc.)

(Graphic: Mary Kay Inc.)

De Arbor Day Foundation en Mary Kay werken samen met het Northwest Florida Water Management District om 43,000 langbladige dennenbomen te planten die zullen helpen om de kritieke watervoorraden in Bay County Florida beschermen. De belangrijkste voordelen voor het milieu en de biodiversiteit van het project zijn onder meer:

  • De primaire bron van drinkwater voor Bay County, Florida herstellen en behouden
  • inheemse boomsoorten heraanplanten om dit gebied in zijn natuurlijke staat te herstellen
  • De habitat voor dieren in het gebied, waaronder herten, boomkwartels, Sherman’s Fox eekhoorns en Gopher schildpadden verbeteren.

“Partners zoals Mary Kay helpen ons om te werken op een wereldwijde schaal, wat nodig is om betekenisvolle impact door bomen te stimuleren,” zei Dan Lambe, Chief Executive van de Arbor Day Foundation. “We zijn dankbaar voor hun bijdragen aan onze missie en kijken ernaar uit om dringende problemen zoals ontbossing en herstel van ecosystemen samen aan te pakken tot ver in de toekomst.”

De Arbor Day Foundation schat* dat het impact over 40 jaar zal resulteren in:

  • 57.387,3 ton extra netto koolstofdioxide
  • 165,6 ton minder luchtverontreiniging
  • 2.455.300 liter opgevangen neerslag

“Je zou bomen echt de superhelden van onze planeet kunnen noemen”, aldus Deborah Gibbins, Chief Operating Officer van Mary Kay Inc. “Ze absorberen koolstof, verbeteren de waterkwaliteit en produceren essentiële zuurstof. Hun krachten zijn ongeëvenaard, daarom investeert Mary Kay Inc. zo veel in herbebossingsprojecten over de hele wereld.”

Eerder dit jaar heeft Mary Kay ook een rapport uitgebracht over haar langdurige samenwerking met de Arbor Day Foundation. Samen hebben Mary Kay Inc. en de Arbor Day Foundation meer dan 1,2 miljoen bomen geplant over de hele wereld, wat een meetbare impact heeft op vitale bosecosystemen.

Om meer te weten te komen over Mary Kay’s inzet voor duurzaamheid, kunt u surfen naar marykayglobal.com/sustainability en daar Mary Kay’s wereldwijde duurzaamheidsstrategie: Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow (Vandaag levens verrijken voor een duurzaam morgen) downloaden.

*De schatting van de impact werd gemaakt met behulp van i-Tree, een state-of-the-art, peer-reviewed software suite van de USDA Forest Service die voorziet in stedelijke en landelijke bosbouw analyse en benefits assessment tools.

Over Arbor Day Foundation

De Arbor Day Foundation werd opgericht in 1972 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste non-profit organisatie gewijd aan het planten van bomen, met meer dan een miljoen leden, supporters en gewaardeerde partners. In de afgelopen 50 jaar zijn bijna 500 miljoen bomen van de Arbor Day Foundation geplant in buurten, gemeenschappen, steden en bossen over de hele wereld. Onze visie is om te leiden naar een wereld waar bomen worden gebruikt om problemen op te lossen die cruciaal zijn om te overleven.

Als een van ‘s werelds grootste operationele natuurbeschermingsstichtingen, onderwijst en betrekt de Arbor Day Foundation via haar leden, partners en programma’s belanghebbenden en gemeenschappen over de hele wereld bij haar missie om bomen te planten, te verzorgen en te vieren. Meer informatie is beschikbaar op arborday.org.

Over Mary Kay Inc.

Als een van de oorspronkelijke doorbrekers van het glazen plafond richtte Mary Kay Ash in 1963 haar gedroomde schoonheidsbedrijf op met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Als een bedrijf dat ondernemerschap ontwikkelt, zet Mary Kay zich in om vrouwen op hun weg te helpen door middel van onderwijs, mentorschap, belangenbehartiging, netwerken en innovatie. Mary Kay investeert in de wetenschap achter schoonheid en produceert geavanceerde huidverzorging, kleurencosmetica, voedingssupplementen en geuren. Mary Kay gelooft in het verrijken van levens vandaag voor een duurzame toekomst, door samen te werken met organisaties van over de hele wereld die zich richten op het bevorderen van zakelijke uitmuntendheid, het ondersteunen van kankeronderzoek, het bevorderen van gendergelijkheid, het beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, het verfraaien van onze gemeenschappen en het aanmoedigen van kinderen om hun dromen te volgen. Lees meer op marykayglobal.com, vind ons op Facebook, Instagram, en LinkedIn, of volg ons op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc.
Bedrijfscommunicatie

marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr